banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

váhám - prosím o tipy - diskuze

28 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Budu mít narozeniny, svátek a přijdou i vánoce. Chtěla bych jeden dárek trochu větší, tak přemýšlím nad pekárnou, jogurtovačem(zmrzlinovačem) a friťákem. Pro co byste se rozhodli, co vuyžíváte nejvíce? Upozorňuji že chléb u nás moc nejede, takže pekárnu spíš na pečivo a hlavně těsta. Jogurty u nás jedou ve velkém ale zase to vůbec neumím a nevím jak dlouho to trvá. Kdo mě zná ví že ujíždím na hranolkách takže uvažuju nad friťákem ale zase ty si můžu v klidu udělat zdravěji v troubě. A teď babo raď
Já bych byla pro pekárnu,má spoustu využití.Friťák mám Tefal Actifry a popravdě ho moc nevyužívám.
no jogurtovač používám pořád, tak jednou za 4 dny, u nás jogurty frčí, pekárnu jsem kdysi chtěla, ale měla jsem ji půjčenou a po pár špatných pokusech a zlomených vařečkách jsem to vzdala a nechci ji, i když chleba bych využívala hodně, možná to ještě někdy zkusím a zjistím kde jsem dělala chyby, friťák bych nevyužila, moc nesmažím a když tak v troubě, ale jestli chceš friťák co zkusit ten \"aktifi\" (nevím jak se to píše a od které je to značky), je to jen na 1 lžíci oleje a dají se tam dělat i jiné věci než jen smažit hranolky, stojí tuším 4 tisíce
zrovna hrnolky do fritaku nedavam..ale pecu jen v horkem vzduchu na sucho pripadne s troskou panenskeho oleje...jogurtovac je za babku ,jogurt varis asi 6 az 8 hodin podletypu jogurtovace,pekarna je skvela..a treba ted se mi rozbila nadoba a testo delam v misce kysce a a ma ho za 1,5 hodiny take vykynute..takti neporadim..ja bych si volila nejaky dobry kavovar...ale ja miluji kavu a pak nejakou namakanou sadu caj...to jsem radce co
kup si sušičku na prádlo..to je nejlepší pomocník v domácnosti, bez toho ostatního bych se obešla
@lucie73 Tu já nemám doma kam dát
@lucie73 o té vážně uvažuji já.
Na narozky jogurtovač a k vánocům pekárnu. Obojí je u nás hojně využívané,teď jak bydlíme u tchýně tak chudinky doma zabalené zahálejí. NA ftiťák nejsme, já radši hranolky v troubě.
hlasuji pro pekárnu - pro mě je pekárna největší kámoška ze všech domácích spotřebičů
Nemám doma ani jedno :-D
@foREVer Ani já ne.
@sazicka uchylaci
@zajic
Já bych brala ten friťák. Ale ten, ve kterém potřebuješ jen lžíci oleje. Nebo ten s filtrací. Já bych třeba udělala občas smažák, ale vždycky mi vyteče a to mě štve. Květák taky dělám strašně dlouho. Mám pekárnu, ale moc jí nepoužívám.
Nějaký kvalitní kuchyňský robot, nebo citrusovač na čerstvé džusy Já vařím denně (často i dvakrát), peču taky často a ani jedno z toho, co jmenuješ nemám, nechci, nevyužila bych to. Ale nakonec si to budeš muset rozhodnout sama Zkus se zamyslet, jak často bys tu kterou věc vytáhla na denní světlo
@Sphinx Víš jak to je.Kdo jednou zkusí už nechce jinak.A když jsou spotřebiče dostupné na lince tak se používají všechny.Jakmile se dají do skříně nebo nahoru obejdeš bez nich.Jaký ty máš nejraději-bez čeho v kuchyni nemužeš být?
@Honafa V tomhle nejde moc radit, protože každý má jiný jídelníček i postupy práce. Friťák i pekárnu mám vyzkoušenou, takže to tvé rčení na mne nějak nefunguje Smažené téměř nejíme a řízky umím udělat šťavnaté a měkké i na pánvi s menší spotřebou oleje. Jogurtovač by se u nás neuživil, bílé jogurty moc rádi nemáme a když už, tak jich nesníme moc velké množství a máme rádi spíš různorodost. A pekárna.... chleba s pekárny mi nechutná tak moc, abych ho musela mít moc často, raději si koupíme různé druhy celozrnného pečiva, teplé bagety atd. podle momentální chuti. No a kynuté těsto krásně vyhněte, během chvilky, i ruční šlehač a žádná těžká práce nebo zdržování to není. Já osobně bych se neobešla právě bez ručního šlehače s metličkama a hnětacíma hákama a bez ponorného mixéru s choperem. A vzhledem k tomu, že milujeme čerstvé džusy, už bych asi nechtěla být bez dobrého citrusovače.
@Sphinx Hurá konečně někdo kdo k výrobě kynutého těsta nepotřebuje pekárnu :-) Já teda ho dělám v robotu a kyne mi zpravidla v koupelně. Takže u nás má největší využití robot
@moninif Mně to fakt stačí a těsto mi kyne krásně, z pekárny bych akorát musela utírat prach Na robota mám taky spadeno, ale je to spíš designová záležitost, mám vyhlídnutý jeden retro kousek k našim ostatním retro spotřebičům.... ovšem, vzhledem k jeho ceně, ho dostanu tak nejdříve ke kulatým, 50. narozeninám
@Sphinx Ja bych tě právě tipovala ,že máš všechno.Tak jsem zeptala,Jinak máš pravdu-ponorný mixer je top 1 každé kuchyně.Bohužel né te moji.Moc mi chybí.Mám velký mixer a mixuji v něm,ale není to tak praktické jak ponorný.
@ když potřebuji kynuté těsto nahřeju klasickou troubu na chvíli na 50 stupňů a jak to tam pak pěkně kyne
@Honafa Já taky nemám ponorný. Sháněli jsme mlýnek na maso, tak jsme koupili komplet robota. Zatím mě ten mixér co je v tom robotu stačí, nějak moc ho nepoužívám.A Sphinx má pravdu v tom, že těsto udělá i ten šlehač, tam je asi potíž v té teplotě na kynutí. Já mám v zimě v kuchyni kosu a nemáme tam ani topení, ale ti co ho tam mají... Není asi problém udělat krásné těsto i bez pekárny.
Nebo pekárnu.
@ anebo ten jogurtovac, ze?
3 sudičky ti poradily každá něco jiného.Tak já to zhrnu.Friták je žrout oleje a je to z toho moc mastné.Vypalatí se jen na smažený květák.Řízky jsou z něho moc zprutka,sýr vyteče a hranolky jsou moc mastné a dobré jsou první tři várky pak už jsou hnědé.Jogurtovač-aby jsi měla dobrý jogurt musíš dělat ze smetany a pak to výjde draho.A je to žrout mléka-na litr jogurtu pul litru mléka a jednu šlehačku.To není o moc levnější.A prý to není ani zdravé,že to není sterilní.Když jogurtovač tak se zmrzlinovačem-to je fajná věc.A z trošky přísad je hodně zmrzliny.Za mě teda jednoznačně pekárna.Ta ušetří penízku,to se budeš divit.Chléb taky nepeču.Těsta dělam obden.A toho kvanta pečiva co se z pul kg mouky udělá.To budeš koukat.
jelikož mám doma pekárnu a teď ji docela zanedbávám,tak bych asi volila možná ten jogurtovač,u nás jogurty taky jedou ve velkém a hranolky si děláme v troubě.
Já pekárnu.To jsme Ti poradily,co?
Já bych brala friťák..pořídili jsme si ho předloni a je fakt že ho sice nevyužíváme tolik často,ale hodí se třeba když přijde větší návštěva na řízky. nebo obalovaný květák a žampiony na panvi tak dobře neuděláš. Ale musíš si vybrat ten, který se dá rychle a snadno umýt a se zásobníkem na olej. Jogurtovač nevím, pekárnu jsem měla ale popravdě řečeno se na ni jen prášilo, stejně jsem si většinu těst udělala v ruce.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

19 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

56 %
40 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 72 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40