banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pomoc, hilfe hilfe, help! - diskuze

29 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dostala jsem od tchýně echt bio vesnické kuře a nevím, co s ním! To snad není ani kuře, ale malá krůta, bo nechápu, že je to tak obrovské. Pokusila jsem se to vyčistit a vypadly na mě zevnitř plíce, játra a srdce To jako asi vyhodím, to neřeším, ale to kuře má asi 3 vrstvy kůže, z toho by se daly dělat gumáky, nejde to ani proříznout pilkovým nožem :DDD Jednu vrstvu jsem už sloupla, ale dál na to nemám trpělivost. Nechutné nechutné, oooch, zlaté Vodňanské kuře No, ale teď co s tím, je to vcelku, já nemm nůžky a nožem to nerozporcuju. A kosti to bude mít minimálně z titanu, když kůže je taková, jaká je Jak to má upéct vcelku, aby to bylo dobré? Nebo aby to bylo aspoň k jídlu a propeklo se všechno, jak má? Nikdy nepeču kuře vcelku, mám na to malej pekáček a nemám ani čím to přikrýt (používám alobal, proto peču vždycky kousky). Pak to smažte, ale teď potřebuju urychleně pomoct, nebo mě to sežere :DD
sice už je asi pozdě, ale normálně bych ho osolila, okmínovala, dala na mřížku do trouby, pod to pekáč s cca 300ml vody a nechala při 190 stupních péct, při téhle velikosti cca 1,5 hodiny ... měla bys takové jako grilované kuře ... jo a mřížku nejdříve potřít špekem nebo něčím jiným mastným, aby se kuře nepřipeklo
@twigginka no, nevím, jestli by 1,5 hodiny stačilo :) Pekla jsem 3 hodiny, sice ne na mřížce, ale v pekáčku a bylo to tuhé. Už takovej humus kuře doma nikdy nechci
taky se výborně bavím drůbky nevyhazuj a nech vyvařit do polívky, spolu se skeletem, kerý ti zbude, když to rozsekáš.. a dej to na práci Jarinovi, ať ukáže svou mužnou sílu, uvidíš, že si poradí jj zlaté vodňanské s hormonama, vykrmené masokostní moučkou (to byl tak trochu vtip )
@jezurka jo jinak, vývary nedělám a když už, tak do nich necpu srdíčka a podobnej kentus Z toho mám trauma ještě od babičky, která nás to v polívce nutila jíst. I kdyby to bylo sebevíc dobré, při představě, že se mi to máchá v polívce... no fuj
@jezurka na hormony nevěřím :D To kuře od tchýně je fakt humus, pekla jsem to tři a čtvrt hodiny a je to guma, humus, samá šlacha, samej gumovej cosi, co drží svaly u sebe, takže to nejde ani roztrhnout, je to jak žvýkačka, celý stehno jsem hodila do koše Už to doma nikdy nechci Musela bych to píct asi půl dne, aby to bylo ok.
@Gastrica tak to byla spíš nějaká stará hužva slépka protože domácí vývar z dobrého masa se nedá s ničím srovnat
@jezurka teď jsem dočetla, že už sis s tím pěkně poradila
Vyyyyyyborne se bavim! Byla bych uplne stejne v pr... Asi bych to srabacky odnesla mamince. Ze jako \"prece nezkazim tak dobry maso\" :-)))
@Terča80 no, je to sranda, už je to 2 hodiny v troubě a furt nějak nevypadá, že by to chtělo už být hotový No, příště si to nechám od tchýně nasekat na kousky a budu z toho dělat polívky
@Gastrica Chtěla jsem se ptát, jak to vypadá... no snad k večeři už to bude :DDD
@nadule1 no teď jsem to naposledy otočila, tak snad už se to dopeče. Už tomu praskly křídla a odhalily se kosti na stehnech, tak si myslím, že už to bude hotové My stejně neobědváme standardně ve 12, ale tak ve 2-3 :)
@Terča80 To já bych to srabácky předala manželovi...u nás je lepší schopnější kuchař on. Navíc ho to baví, takže já o víkendu téměř nevařím. Dnes byl segedín - a skvostnej! :-)
@ŠárkaBil tyjo, máš dobrýho chlapa! Ten můj je schopnej si udělat tak max míchaná vajíčka a když je hoooodně šikovnej, tak zvládně těstoviny se sojou nebo fazolový \"kotlík\" (z plechovky)
@ŠárkaBil Vareni je to jediny, co ten muj nezvlada :-) pak uz by byl nesnesitelne dokonalej :-) i kdyz vcera udelal hemenex...taky skvostnej :-)))
@Terča80 On ten můj někdy nesnesitelně dokonalej je. Ale to je taky strašná vlastnost. Dnes mi třeba ráno přeskládal myčku, že to tam dávám blbě - myslela jsem, že ho obezduším.Je někdy trochu ředitel zeměkoule. Někdy mi tím vážně pije krev! :-) Ale jinak ho mám moc ráda....
já bych ho asi dala celé péct abych s tim měla co nejmíň práce a nemusela bych to ani oddělovat. Ani při pečení to ničim nepřekrývám. Kůži bych vůbec neoddělovala, taková pěkně propečená křupavá kůrčička... mňam
@akilah já křupavou kůrčičku udělat neumím, takže ji stejně sloupnem a vyhodíme :D Jinak jsem to nakonec přikryla alobalem, půl hodiny jsem tvarovala jakous takous pokličku, aby to na tom aspoň trochu drželo a neopíralo se to o kuře :D jsem zvědav
@Gastrica já křupavou kůrčičku dělam tak,že napřed peču dlouho a mírně na klasický pečení a na kůrčičku to dam pak na horký vzduch a na 180°C až 200°C, křupavá je vždycky kuře nepřekrývám ani s alobalem,takže nemám zkušenost, dej pak vědět jak to dopadlo
Já tyhle pravý vesnický obry taky občas dostanu A normálně je porcuju nožem, akorát musíš ví přitlačit než u kupovaného a při oddělování stehna pořádně zapáčit, abys to \"vykloubila\". jo a doporučím to péct pomaleji a déle než normální kuře, protože tyhle jsou vysportovaný a tudíž tužší, hlavně ty stehna.
@DášaJ no, já se přiznám, že moc na to sado maso s kuřatama nejsem... mi se dělá špatně jenom při pohledu na ty šlachy, který z toho občas vylezou a nesnáším lámání kosti a vyklubování kloubů No, narvala jsem do toho jabko, posypala nějakým kořením, obskládala cibulí a česnekem, ještě musím vymyslet, jak to přikrejt a asi to nějak risknu. Díky za poznatek, že je nutno pécti déle a na míň, nenapadlo mě, že by to maso mohlo být tužší, že jsou vysportovanější :)
no a co ho nepíct když je tak hnusný? co takhle uvařit a obrat maso na rizoto? nebo podusit jako kuře na paprice?
@HankaŽ ono asi není hnusný, jen je obrovský a poctivý Rizoto jsme měli včera a vývar z toho dělat nebudu, protože to tady nikdo nejí. Já ho totiž dělat neumím a tudíž ho Jarin ode mě nechce jíst
Fiha tak takove kure jsem jeste nemela :) A to chces k dnesnimu obedu? Ja bych to totiz jinak navrhovala do zitrka nalozit, aby to zmeklo a ziskalo stejnomernou chut. Kdyz uz teda nemas nuzky :p
@antara no, jestli to bude mít stejnoměrnou chuť je mi docela jedno Já se toho potřebuju zbavit, zabíralo mi to půl mražáku a kdybych to měla ještě do zítra skladovat, tak jsme za a) dneska bez oběda a za b) bych musela vystěhovat ještě půlku ledničky :DDZatím největší problém vidím v tom, že nemám nádobu, ve které to upéct

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40