banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pokrm z brambor - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky potřebuju nějaký nápad, psala jsem do školek, že má Adámek ve školce bramborový týden a příští pondělí je odpoledne i pro rodiče a bude soutěž o nejlepší pokrm z brambor. Ale problém je, že jídlo máme donést v pondělí ráno a hodnotit se bude až odpoledne, což je blbý, to bych ho musela udělat v neděli večer, no a v pondělí odpoledne už to přece bude studený a hnusný. Nemáte nějaký nápad co by se dalo udělat takovýho trvanlivýho?
včera jsem dělala br. buchtu taj je trvanlivá
Já znám buchtu, kam se dávají brambory. Dávají se do těsta. Pak se vyválí dvě placky. Jedna dolu do pekáče, na to jablka, pak druhá placka nahoru. Chutná to jak štrůdl. Mohu zaslat recept, jestli budeš chtít. Dokonce druhý den po upečení je to lepší.
@novak37 no mňam už se těšim na recept
@Stáňa Recept vložen.
@novak37 určitě jo a jestli můžeš sem i pro holky. Díky moc
@Nadine Recept vložen.
@novak37
@novak37 děkujeme
@novak37 Andrej,recept vlož sem,já jsem taky zvědavááááááá
@tygřímáma Recept vložen.
a bramborak na plech a ten se da jist i srudeny
Bramborový závin:o) http://www.mamincinyrecepty.cz/pokrmy-z-brambor/bramborovy-zavin
@iridales tak to nevypadá vůbec špatně, budu muset vyzkoušet. Děkuju moc za tip
@Nadine Udělej Torillu de Patatas: * 2 větší brambory * 3 vejce * sůl * olejBrambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky. Dáme smažit na pánev s dostatkem oleje, přidáme sůl. Brambory promícháváme a jak to bude možné, trošku i rozmačkáme. Vajíčka rozkvedláme :o)))) Když jsou brambory měkké (teď vaříme na nižším ohni), slijeme olej a přidáme vajíčka. Počkáme pár minut, až se nám bude zdát, že je vajíčko z jedné strany hotové.... teď přijde to napínavé.... přikryjeme pánev talířem, který vykryje celou pánev a pánev otočíme. Tím pádem nám tortilla zůstane na talíři usmaženou stranou nahoru. Tortillu vrátíme na pánev, aby se dodělala i druhá strana. Pokud je to potřeba, postup opakujeme a osmažíme každou stranu ještě jednou.Torilla se nechá hotová na talíři vždy tou hezčí stranou nahoru.
@nadule1 Kurník takové dobré jídlo a já ho dělám tak málo,někdy opět udělám.Moc to miluji.
@Honafa A je to dobrý i studený ;)
@Nadine Bramborový zavin jsem dělala a je to celkem blé,musí se to fakt dobře ochutit.A když je to teplé je to takové rozjeté a studené nic moc chut.Podívej i na tu fotku-to těsto tam je celé zakalené.Ja doporučuji udělat obyčejné bramburky-škrabkou na brambory,zeleninu bych naloupala hoblinky,uplně slaboučke-já je dělám šrabkou na sýr a to pak nasmažit a vysušit v ubrousku.Muže to být i studené,vydrží to a nebude to mít nikdo.Když už bys dělala něco z těsta tak raději malé sladké šátečky.Klasika asi jako na knedlíky,jen hustější a naplnit povidly a ohnout tak aby to mělo volné rožky,ale jak píšu musí se to dobře ochutit jinak to nemá žádnou chut.JO nebo bramborové knedlíkové těsto vyválet,vykrajet kolečka a osmažit.Já tomu říkám dukátky a jíme to jako přílohu.To je dobré i studené.Co zbyde máme na stole a dobeme.Víš lepší je udělat na takovou akci malé samostané kousky,než závin co by se blbě jedl.
@Honafa Gábinkoooo, tohle mi nedělej, já tu snídám a už slintám nad obědem. Ježíš, já bych si dala jak šátečky, tak závin, panebože. Já mám najednou hlad.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

9 %
1 hlas

91 %
10 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 11 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40