banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 594 příspěvků

Co na to říkáte aneb chutná vám u McDonald?

1.McDonald je největší spotřebitel hovězího na světě. Metan vyprodukovaný hovězím dobytkem chovaným pro potravinový průmysl má velký podíl na globálním oteplování. 2.McDonald\'s každý rok použije tisíce tun ne nezbytně nutného balení, přičemž většina pak končí jako odpadky zaplavující ulice nebo znečišťující zemi. Přestože McDonald\'s říká, že používá recyklovaný papír, tak je ročně zapotřebí 1300km2 lesa na zásobování papírem na nové obaly.Jednotlivé komponenty obalů a produktů jsou pěstovány a vyráběny v různých částech Evropy. To znamená, že kamiony musí ujet tisíce zbytečných kilometrů, přičemž náklady na zničené ovzduší a silnice nenese zadavatel dopravy ani přepravce, ale každý obyvatel státu, tedy každý z nás.OKRÁDÁNÍ CHUDÝCHMnoho úrodné půdy v chudých zemích je využito jako pastviny, nebo na pěstování krmiva pro dobytek, který je sněden v bohatých státech. Místní hladovějící lidé pak nemohou tuto půdu využít pro pěstování základních plodin nutných k přežití. 7 milionů tun zrní skrmeno hospodářskými zvířaty vyprodukuje pouze 1 milion tun masa a vedlejších výrobků.Možná jsem trošku paranoik, ale v \"mekáči\" jsem byla naposledy někdy na střední škole. Jídlo mi tam stejně nechutná, takové nezdravosti si raději udělám doma a celkově prostě věřím, že to není nic dobrého a proto jim nefandím. Ale já bych se nešla najíst do žádného fastfoodu, pokud to není nutnost. Párek v rohlíku v Zoo si dám.

Tak a já už přemýšlím co uvařit dobrého taťkovi jak přijede,taky aby to bylo trošku slavnostní...určitě tam bude zákusek tady z bolu s tím pudingem a zakysanou smetanou a skořicí...ale na oběd nevím....asi brsalát a kuřecí řízek....taťka říkal,jen NE RÝŽI

Vyřešeno-nakoupeno

Udělám sekanou plněnou párkem a vajíčkama.Jen do těsta dám ještě zeleninu.Upeču celozrnné loupaky plněné oříškama a sušeným ovocem.To jsem udělala tak,že jsem namočila přes noc sušené švestky,merunky,hrozinky,pomlela jsem ořechy,pomlela i to ovoce a přidala vajíčko a med.Potom jsem koupila rybičky v aspiku,rýžové chlebíčky a plno takových hnusu.A to všecko dám našim na chalupu.Je totiž zvykem,že každý vždycky něco přinese.Jen brácha si sebou neveme ani kurku chleba.

Skvarky

Ted jsem pri zehleni koukala na sama doma a tam se bavili o skvarkach. Tak jsem si rekla, ze je udelam Pepovi, jemu je delal jeho tatinek, ten uz nezije, tak by Pepa mel asi radost. Pac to nejim, muzete mi napsat nejake tipy, aby to klaplo? Jake sadlo, jestli neco pridat (asi kmin a sul) a tak? A muzu normalne v pakarne na program \"marmelada\"?Asi to nebudou tak uzasne skvarky jako od tatinka, ale zas to bude mit tu moralni hodnotu, ze jsou z lasky.

Několik otázek k pečení dortu

Ráda peču a to skoro vše jen na opravdický potažený dort se chystám až téd ke Stellčiným narozkám a jelikož nejsem klasická cukrařinka mám pár dotazů.Čím se lepí marcipán k marcipánu? Jaký krém je nejlepší k světlému piškotu? Když udělám malinový krém neobarví mi celý dort? Máte něco opravdu vyzkoušeného? Díky

Zase rada

Víc lidí víc nápadu.Chtěla bych našim něco udělat na jídlo na chalupu,když tam budou mít ty děti.Jenže nemužu skoro nic upect,bíla mouka je pro ně jed,cukr taky a tuky,bože to bych je zabila.Zeleniny a zdravých věcí maji dost svojich.Napadla mě třeba sekaná.Anebo nevíte nějakou rybí napln do šátečku?Musím udělat něco co se dá převážet,pokud možno vcelku.

Dělám to tak jen já?

Když peču rohlíky, bulky nebo třeba i něco jiného, co se skládá z více dílů a ty se pak splétají dohromady nebo dělám knedle, tak vyklopím těsto na váhu, vydělím celkovou hmotnost počtem kusů kolik chci udělat a pak rozvažuju s přesností dvou gramů(váha má takovou). Manžel se mě za to směje. Jsem fakt divná?

koblihy

zacla jsem zadelavat na koblihy a nemam hladkou mouku...snad budou jedle i z polohrube

Řízek

Nevíte co je lepší?Potřebuji na zítra řízky a nevím jestli je mám dnes je obalit ,nebo rovnou nasmažit.Chci ,aby byli zítra dokonalé.Příjde tchýně,sice si neveme ani sousto jako vždy,ale chci je mít užasné.Salát už udělaný mám.A zítra budu ještě dělat vdolky.

houskový knedlik

se mi pekne lepííí... :( snad to pujde po vykynuti jeste zpravit... pekarna mi ho vyhnacala, ale ted sem si vsimla jak je lepivy:(:(

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
28 hlasů

68 %
73 hlasů

6 %
6 hlasů

Celkem hlasovalo 107 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici