Inzerce
Inzerce
Inzerce

Tak jsme se dočkali, miminko je doma :-) - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Můj POROD (strana 58).

  • Tak jsme se dočkali, miminko je doma :-)
    Ahoj holky,
    je to tu, našemu malému se již konečně zachtělo k nám na svět. Musím říci, že jsme si to užili. Někdo mi ještě povídejte něco o pravidelných kontrakcích. V úterý 26.6. jsem byla na další kontrole v PP, kde krom monitoru nic dalšího neřešili, pouze mě objednali na 3.7. na vyvolání porodu a na neděli 1.7. na monitor, prostě podle nich se zatím nic nedělo. No nadšená jsem nebyla, to víte, přenášet se mi moc nechtělo, aby mrňous nebyl moc veliký k porodu. Když najednou mě v noci ze ČT na PÁ vzbudila taková divná bolest pod hrudníkem, asi se malý nějak víc protahoval. Poté od rána začaly přicházet (teď už vím, že kontrakce), vždy jich pár bylo cca po 10-12 min. pak byla jedna po 20-25 minutách. Takhle to bylo celý den, zajímavé bylo, že se mi ten den vůbec nechtělo odpočívat, dala jsem se do uklízení skříně (uklidila jsem celou), nakonec k večeru mě manžel donutil si lehnout. K večeru kontrakce trochu zesílily, ale byly stále nepravidelné, jako po celý den. Vzhledem k zesílení intenzity, jsme se rozhodli zavolat do porodnice, aby nám eventuelně po tel řekli, jestli to může být známka porodu. Nu, PA na telefonu byla trochu nevrlá (ale musím říci, že jako jediná z celého pobytu v porodnici) - výsledek: to jsou poslíčci, dejte si teplou koupel a vlezte si do postele. Nu tak jsem nakonec v půl dvanácté v noci do té vany zalezla. Po 15 minutách se začaly kontrakce objevovat po 4-7 minutách. Po půl hodině ve vodě, jsem zalezla do postele, po dalších 15 minutách jsme si s manželem řekli, že tohle nemůžou být poslíčci a přinejhorším nás pošlou domu. Takže jsme vyrazili směr porodnice Podolí :-) Na příjmu mi naměřili monitor, kde tedy už kontrakce byly vidět, ale malý spal, takže ho měřily déle. Pak přišla doktorka, zjistila otevření na 4cm a už se připravovaly papíry k příjmu. Měli jsme z pekla štěstí, protože jsme byli poslední koho přijali, další dvě co přišli po nás, už posílali jinam. Měli plno. Cca od 2h ráno, do 5h se postupně zesilovaly kontrakce a hlavně zkracovaly intervaly. To jsem byla na 6 cm. Jsem strašně ráda, že tam byl manžel se mnou celou tu dobu, byly to pro mě snesitelnější, i když jsem se neudržela a musela jsem si zakřičet :-D Najednou začaly kontrakce cca po 2-3 minutách. Při té síle už je docela problém netlačit. Když najednou praskla voda, ta vyletěla, až mě to opravdu překvapilo. Poté šel manžel na chodbu a začal porod. Do cca 8h se malý připravoval, aby hladce prošel. Mezi kontrakcemi zjišťovali zda vím váhový odhad (no ten fakt ne, když za celou PP mi neudělali ultrazvuk, aby zjistili velikost mrňouse), poslední jsem věděla 2.700g, ještě od své doktorky. Takže preventivně byl udělaný malý nástřich. Porod vedla PA paní Šťastná, byla úžasná a milá. Nakonec to bylo vcelku rychlé, v 8:17h byl malý na světě. Opravdu se po tom, co je venku, uleví.
    Je to nádherný pocit, mít malého poprvé v náručí. Tomu se vážně nic nevyrovná.
    Náš Lukášek vážil 3.360 g a měřil 50 cm. Je tak maličký, že i velikost 50/56 je mu velká a vešel by se tam tak 1+1/2x, krásně spinká (skoro celou noc), klidný a hodný.
    Jinak celý pobyt v porodnici, byla vcelku pohoda. Sestřičky a PA byly všechny ochotné a poradili. A ačkoliv jsme tam byly o den déle, protože malý se pomaleji rozpapával, teď už jsme spokojeně doma a postupně si upravujeme režim.
    Fotečky malého vkládám do své galerie na profilu.
    Adaneth   | 07.07.2018 22:23:09
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Můj POROD (strana 58)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×