banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Mražení příkrmů - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Tak si pojďte přečíst, jaká jsem nešika. Nakoupím si tuny bio zeleniny, hodinu to loupu, krájím a vařím, vysterilizuju si tunu kelímků, pěkně naplním a šoupnu do mrazáku...Jaký je můj šok, když dnes vytáhnu mrkev s pastinákem a BRAMBOROU a po rozmrznutí z toho vznikne nechutné hrudkovité...COSI, co můj Elísek samozřejmě nepozřel a ani se mu nedivím.I požádám o pomoc svého kámoše Googla a ejhle!!! Brambora se nesmí mrazit, nebo v ní obsažený škrob udělá tuhletu neplechu!!!Promiň, Elísku, maminka je píííííp a může si to všechno pěkně nabouchat do trenek P.S. Nepředpokládám, že se tu najde stejná neschopa, jako jsem já, ale kdyby nááááhodou, budiž jí to varováním
Taky jsem mrazila. Rozmrazovat určitě postupně a pak stačí to znovu mixnout a je to v poho. Malý baštil jako čerstvé. Do mikrovlnky určitě nee.
To je divné, já mám taky Bio, mrazím bramboru s mrkví (teprve začínáme) a nemám nejmenší problém. Rozmrazuji v lednici přes noc a ohřeju ve vodní lázni a je to jako čerstvé
Hele najde. Já měla podobný kiks. A nejvíc mě rozesmálo jak si vše sterilizovala a měla bio zeleninku a tak. Přesně tak jsem to měla na začátku taky. Vše muselo být div né sterilní skoro i ta zelenina a prostě jsem se s tím tak dlouho patlala a pak se to nepovedlo. Já teda nemrazila, ale zavařovala. Výsledek ovšem byl na vyhození
Buď v klidu,taky jsem zamrazila mrkev s bramboremMám ji na mražáku už 2 měsíce,protože Karolínce nějak přestalo chutnat moje jídlo a radši má skleničky.Teď jsem asi před 14 dny uvařila dýni,že jí zkusím dát,protože na začátku jí chutnala a prostě nechtěla.Takže tu zamraženou mrkev s bramborem jsem se ani nepokoušela vytáhnout a teď,když vím,že brambor není po rozmražení dobrý,tak už se pokoušet nebudu vůbec
Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama No zkusím to dneska, je fakt, že brambory bylo v této várce dost, se obávám, že i po vyzkoušení Lenčina receptu to půjde do koše a potupně vytáhnu skleničku Asi to taky budu muset dělat jen na dva dny dopředu, ach jo Maso kupuju taky od Hippu nebo Alnatury a dávám až před ohřátím.
Já takhle zamrazila bramboračku od maminky. a dopadla stejně
Dobré vědět... já zase tolik dopředu nevařím, mě Baruška ty mražené a rozmražené odmítá jíst úplně. Zkusila jsem to dvakrát a ani jednou nesnědla víc než pár lžic. A to v tom jednou ani brambora nebyla. Takže já vařím na 2 dny, z ledničky jí to nevadí. Snad to nebudeš muset vyhazovat...
@luciasek84 Taky vařím jen na dva dny dopředu. Nezamražuju, i tak mi to usnadní spoustu práce a když je to v lednici tak brambora neva. Akorát maso tam dávám až před ohřátím. A to z toho důvodu, že dávám od hippu, tak si myslím, že je lepší ho mít zvlášť.
aha. normálně zamrazím, pak rozmrazím a ohřeju. není to jako čerstvé, ale prcek to zbaští taky. nikdy neprotestoval a ani mu po tom nic nebylo...
A ja bych to vedela Tak se priste zeptejte
neboj, ja bych to taky nevedela
já to taky nevěděla do doby, než jsem stčila do mražáku bramboračku :-) Letěla do záchodu.
Určitě sama nejsi, mě by to ani omylem taky nenapadlo...Jak by taky mohlo? Nejsem žádná encyklopedie o jídle že?
jéé tak děkujem za radu,můžem si podat ruce,akorát já myslela,že to blbě rozmrazuju,protože bramboru dávám do všech příkrmů,ale ty hnusný hrudky mi to udělá jen někdy,a to většinou,když to rozmrazuju pomalu,když to hezky ohřeju rychle(mikrovlnce samozřejmě,tak jak se nemá)tak se to většinou vrátí do té původní chtěné podoby,tak neklesej na mysli,třeba to ještě dopadne.
@Lenka/79 No nekecej!!! Já to teď vyndala z mrazáku všechno...takže to v tom MRAŽENÉM stavu šoupneš do mikro a na plný výkon ohříváš?Hned bych to šla vrátit zpátky :o)))
@Terča80 no popravdě si tím už ted nejsem jistá,někdy mi tam zůstanoua někdy ne,dodnes jsem žila v domnění,že to blbě rozmrazuju.ale bramboru tam mám vždycky,ale ty hrudky jen někdy,takže jsem to sváděla na tu mikrovlnku.Ohřívám naplno a většinou to tam není,protože se nestihne z toho pustit ta voda a,le ohřeje se to najednou a jen to rozmíchám a tváří se to jako ta kaše před zmraženíma,el jisté zkoušení by to ještě zasloužilo,tak to tam vrat a uvidíš,měj zásobu ,kdyby blbý a uvidíš,teřba to ještě bude použitelný.
@Lenka/79 Vše šoupnuto zpátky a zítra to prubnu, vyhodit to můžu vždycky, že.Taky přemýšlím, jak to udělat, bramboru taky dávám všude...no asi zamrazím bez a vždy si jí čerstvě uvařím, což je opruuuuuz. Ale jinak to nepůjde, on mi to vůbec nechtěl jíst.
@Terča80 mě se to stalo zatím jen jednou,že to nejedla,a občas jsem tam měla i ty hrudky ,ale malinký,takže to snědla.jinak nejsem odborník přes zmrazování potravin,zamrazuju jen pro malou,jinak já hotový jídla doma nemrazím,takže s tou bramborou by mě to nijak nenapadlo,mrazím jen to co je koupené do mrazáku+maso ,zeleninu,ovoce a tím končím.jeden čas mi vadila i zelenina z mrazáku,ale jen co byla zmražená doma,koupená mi chutově nevadila.Tak doufám,že to vyjde,asi dost záleží kolik v tom tý brambory je,tak třeba aspon kus bude dobrý.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40