banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

maso a kousky - diskuze

26 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Asi další ze serie blbých dotazů. Nevím jak na maso. Nechtěla jsem ho dávat takhle brzo, ale dr mě přesvědčila že mám. A já nevím jak ho zpracovat. Uvařila bych ho v parním hrnci, ale mě to malé množství prostě nejde rozmixovat tyčovým mixerem a nemáme mrazák abych toho udělala víc a dala zamrazit? Když to rozsekám vidličkou nebo rozpižlám tak to tonda nejí. Vůbec bych ho potřebovala naučit jíst větší kousky. Ani mrkev se mi nepodařilo rozmnělnit úplně jako to je ve skleničce a on to prostě nechce Trvá na hladkém a jemném skleničkovém obsahu. Ale já už mu je nechci dávat a chci vařit a on mi to nepapá Jak na něj? A pak ještě s tím masem. Jsem asi fakt blbá. Ale když koupím balíček kuřecích prsou, udělám mu jen trošku a pak mi zbyde hrozně moc masa. Takže bych i kupovala skleničku masovou. Ale příjd emi to takové divné, maso ze skleničky. To tam vydrží a nic se mu nestane?
Báro, našla jsem ti odkaz na ten tyčový mixér. Mám přesně tenhle, za stejnou cenu. Co jsem našla na netu, tak tady ho mají nejlevnější. Je fakt boží a baštu delám právě tím sekáčkem. http://www.tipnet.cz/elektro/ecg-rm-928-c/
Baru, můžeš mu taky zkusit namíchat skleničku s vařeným. Aby to bylo hladké s pár kousky... nejdřív hodně skleničky a míň vlastního a přidávat a přidávat, až nenápadně začne jíst kousky.
Já jsem koupila čerstvé maso, pokrájela na kostky(porce) a syrové zamrazila. Nejdřív jen na tácku a jak to ztuhlo jsem je nasypala do kelímku nebo sáčku. Když jsem vařila tak jsem pokaždé vytáhla jednu kostku a přidala k tomu zeleninu a vařila společně. Po uvaření jsem maso trochu pokrájela a všechno i stou zeleninou rozmixovala tyčovým mixérem. Vody jsem tam většinou měla jen tolik, abych to nemusela ředit nebo vylévat a udělalo to pěknou kaši. vařila jsem na dva dny. Kousky jsem dělala později, malá se naučila kousat až na rohlíku kolem 8m. Každý druhý den jsem vařila čerstvou porci a hotový jídlo jsem nemrazila.
dělala jsem to jako beruška,ale s tím že to jídlo tak za měsíc sníst.Vždy se taky přesvěč,že víčko klapne,že bylo jídlo dostatečně zavařené a nedostal se tam vzduch!Ještě s tím masem,jestli myslíš mixovat maso,tak ho nikdy nemixuj suché,ale s troškou tekutiny,víš?Jinak když uvaříš tak,(podobně třeba jako u číny)že začneš masem a po změknutí přidáváš zeleninu,které stačí chvíli,no a nakonec rozmixovat.Snaž se tak aby si si dala kousek zeleniny stranou(vařené zeleniny) a ten kousek pouze nastrouhej na jemno,nebo rozmáčkni a zamíchej zpět do toho uvařeného jídla,tak aby tam občas ten kousínek měl.Časem se to naučí.Nemixuj po 8.měsíci,to by měl opravdu se začít rozmělnovat dásněma...Neboj není na tom nic...
beruska poradiladobre, jo a mas mixer normalni?ten ti kasicku udela,jinakkousky nasizacalis krupkama co tonik vlastne nechce vid?? jinak moc neporadim
@Liberte Mám tyčový...normální je jaký?
@medox Já jsem koupila tyčový mixér, který ma vyměnitelnou tu spodní hlavici a dá se vyměnit bud za metlu, nebo zase takové \"výčko\" k nádobě o velikosti cca 300 ml a ta má vespod ten krájecí nůž...A to pak držíš ten nástaven v ruce přitisknutý na té nádobě a ono to udělá přesně tu jemnou kašičku (podle toho, jak dlouho mixuješ). Když jsem to dělala jen tím tyčovým, tak tam taky zůstali kousky. A je to takové skladnější než ten mixér, co říkají holky (ten velikej). Koupila jsem ho na netu cca za 500 i s poštovným...Musíš umět hledat. Jestli budu mít čas, našla bych ti odkaz...
@medox normální myslí asi ten co se mixuje většinou v nádobě,ve které je vespod nůž,který to mixuje.Tyčový držíš v ruce a ovládáš ho sama,je to vlastně tyč
@káččč ta nádoba u toho \"normálního\" mixéru se musí přikrýt víčkem,jinak to vše vystříkne ven
@medox nejlepe je poridit si robot,kde to mas vse, staci nejaky okolo 200o kc..mamtakovy a dotet vyuzivamnalita testa,na pomazanky,nastrouhani brambornabramborak,mixer na koktejly zovoce a jogurtu...v lete super svac,nebo jen z mleka,detemmixuji polevku tak ze je pak kremova..nemamhrudkya spoustu dalsiho
@medox právě že na ten koktejl je možná lepší ten tyčový,no každopádně jako svatební dar to nemusí být špatné
@káččč Plánuju ještě jedno nebo dvě takže by se to využít mohlo. A pak třeba n a přípravu koktejlů nebo něčeho takového by to mohlo být zajímavé :) Skusím sehnat nějáký levnější a nebo si o něj můžu říct jako o svatební dar
@medox poradím Ti,raději si ho na ty 2měsíce od někoho pujč,protože ho nevyužiješ moc.Nebo jestli plánuješ ještě časem jedno,tak Ti posloužíJá si koupila tenkrát obyč mixér a využívala jsem ho jen chvíli,prtože jsem od 4.-7.měsíce kupovala příkrmy a potom jsem začala vařit to už bylo tak jen měsíc,než začala jíst jídlo s kouskama.Je pravda,že maso raději mixuj dlouho,klidně do 10měsíců.Záleží kolik budete mít zoubků...
@káččč JJ vím který myslíš, ten znám z televize Budu ho muset pořídt. Neb te tyčový je na prd
Dělala jsem stejně jako bbeeruška
Báro, povím ti jak to dělám já:-)Nikdy nevařím jen jednu porci (prostě se to nevyplatí), vařím tak na týden, dám do skleniček a hned po vychladnutí do mrazáku (a nebo můžeš zavařit, ale já mám problém sehnat malé skleničky co těsní). Takže zrovna včera jsem dělala: nakrájela jsem na malé kostičky cuketu, mrkev,jedno menší kuřecí prso (cca 100 g), dala do hrnce s vodou a přidala rýži (nebo můžeš brambor). A dala vařit. Rýže se vaří cca 25 minut, za tu dobu by ti měla změknout i mrkev tak, aby se rozmixovala do hladka. Když se to uvaří, lžící to vyberu, dám do misky se sekáčkem (součást tyčového mexéru), přidám trochu olivového oleje a rozmixuju. Když se mi to zdá moc hustý, přidám trochu té vody, ve které se to vařilo. A dám do skleniček. Takhle lze měnit variabilně zeleninku, co Tonda jí (mám za to že mrkev a brokolici, ne?) Ale tu brokolici bych asi přidala až později, ta se nemusí tak dlouho vařit. A máš na týden vystaráno. Stejně dělám i ovoce. Jablko s banánem (tem ale nedusím, dám ho do sekáčku syrový), hrušku, meruňku...Ono se s tím asi ani víc vymyslet nedá.Držím palečky, ať Tondovi chutná!
@bbeeruska Vidíš vařit na dýl mě nenapadlo. To je tím že nejsem zvyklá na mrazák. Ale příští týden snad už bude... A ještě mě napadlo. Když tohle všechno uvaříš. Dá se ta voda z toho dát jako polívečka? Vlastně takový vývar? Já se ptám blbě, ale já nejsem moc hospodynka ani co se týká nás natož tonda. A
@medox No, asi by to jako vývar šlo, ale s tou rýží je to takovej bílej hnus:-) To bych asi dělala s bramborem...Já Dannymu polívku ještě nedávala, jakmile je to moc tekutý, vytéká mu to s pusinky...Jestli ještě nemáš mrazák a měla bys třeba i větší skleničky, tak to zavař v těch větších (aby byli ve skleničce tak dvě porce). Otevřeš jí, Tonda sbouchá jednu porci, zavřeš jí, strčíš do ledničky a do druhého dne by se tomu nemělo nic stát...
@bbeeruska Zavař To je jako by jsi mi říkala at vymyslím lék na rakovinu. Já netuším co to zavař znamená. Jojo co se kuchyně týká stala se v mé vychově nějáká chyba. Asi jsem zrovna chyběla proto taky tak hloupé dotazy. Já ani nevím jak na ten vývar...ani co to znamená spařit...no škoda slov. Mrazák snad bude příští výkend, jedeme si pro něj k mamce co ho nepoužívá. Takže do te doby to přežijeme na skleničkách stejně jich máme plnou skřín A pak zkusim vařit. Ono bude nějákou dobu trvat než to bud epoživatelné...
@medox no, já tedy nevím...zavařuji kdeco, když jsme hodně cestovali a bydleli v hotelu, kolem těch Mařčiných 6 měsíců až roku, tak jsem tohle hodně řešila.zkoušela jsem jídla zavařit a vypadalo to krásně, ale když jsem to otevřela, tak to chutnalo hnusně.i to zkyslo a to si troufnu říct, že zavařovat umím...taky jsem se tu tenkrát radilatakže já hlasuju pro mrazák, to bylo dokonalý a bezpečný.dá se to nakydat do pytlíku a zamrazit v pytlíku, i ve sklence od výživy s netěsnícím víčkem i v malé dozičce, já používala šroubovací kelímky od Aventu, ve kterých jsem předtím mrazila MM.Ovšem tím, tě nechci odradit, nevím, kde jsem v tom zavařování dělala chybu, zkoušela jsem to na různé způsoby a fakt mě to zrovna nešlo....
@medox Jojo, maso už máš v té uvařené směsi...
@bbeeruska A jde tak teda dělat i maso? Něják si nejsem jistá abych to pochopila dobře :)
@medox Nemáš za co :-) Přesnou dobu ti neřeknu, vím že třeba babča když zavařuje kompoty, tak ty vydrží i 3/4 roku, ale u toho jídla nevím. Ale 3 měsíce by měli určitě a ten měsíc ti to vydrží 100%.
@bbeeruska Jee moc děkuju za návod někam si to jdu zapsat. Nevypadá to složitě. A jak dlouho to takhle zavařené můžu v těch skleničkách skladovat aniž by se to zkazilo? příjde mi to lepší než mražení, já k tomu mražení mám z nějákéoho nevysvětlitelného důvodu prostě odpor...a taky jsi mě pobavila tím že to 10 min bublá, hezky jsi odhadla mou znalost varu

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
6 hlasů

55 %
39 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40