banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

kolik nádobí spotřebujete na vaření - diskuze

27 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ted koukám na výměnu manželek. ta jedna pani se diví jak ta druhá může vařit s malým množstvím nádobí. Má málo hrnců, nádobí a ostatního.Mě na tom nepřijde nic divného. Mámdva hrnce + nový papinák a pánvičku. Vařím na dvoj plotýnce a nemám troubu. A po troše zácviku uvařím i svíčkovou a prostě v klidu normální běžná složitá jídla. Takže by mě zajímalo kolik se tak běžně toho zašpiní a využije na přípravu omáčky, masa, přílohy atd....
my máme sadu pěti hrnců. k tomu 4 pokličky, páč jednu jsem rozbila. dřív jsem jídlo, co zbylo, dala v hrnci do ledničky, teď už jsem se naučila, že to musím dát do nějaké krabičky, abych si tím neblokovala hrnec.kdybych měla myčku, jsem v kélu a hrnce bych stejně musela mýt v ruce. talířů máme 5 hlubokých, který používáme nejvíc, 3 takový veliký a 4 malinký..to je taky někdy děsně málo.pak mám pánvičku a jednu obrovskou pánev wok. a skleněnou zapíkací mísu a vařič na rýži. to je všechno. přijde mi to tak akorát, v pohodě bych žila s míň nádobím. kdybych chtěla myčku, budu muset dokupovat. nevařím nic extra složitýho, snažím se, aby jídlo bylo jednoduchý i z tohoto hlediska, odmítám vařit něco, co zašpiní 2kopy nádobí
@zuzka83 Já má ještě parní rnec a ten je fajn. Má tři patra a udělá se v tom celé jídlo i s ppřílohou a ani to neni moc zašpiněné. Většinou stačí opláchnout. To je taky dobrá věc
@medox si nejsu jistá, jestli bych v parním hrnci uměla vařit...by se nám spíš hodil papiňák. ale nebudem ho pořizovat.dobrá věc je ten rýžovar, nezabírá to místo na sporáku (mám sice 4plotýnky, ale 2 neumím zapnout) ani další hrnec..
Nádobí mám opravdu hafo. Kolik potřebuji záleží na tom, co zrovna vařím a v jakém množství - obvykle se vejdu do rozmezí 2 - 4 hrnce. :))
tak já mám kastrolů poměrně hodně - asi 8ks takových těch kvalitních a pak zhruba to stejné množství obyčejných starých hrnců. A někdy se mi nedostává, zvlášť těch malých. Hodně jídla u nás zbývá, takže je věčně plná lednice hrnců
Jednu sadu hrnců tuším že jich je 5+pánev, plus 3 hrnce navíc, jeden rendlík, wok a 3 pánvičky. Jsou věci co se používají minimálně. Záleží na to co se vaří, a taky kde. Ve starém bytě jsem měla dvouplotýnkový vařič, 3 kastroly a pánvičku, jo to teprve bylo umění uvařit. Jsem schopna vytahat vše, ale i uvařit jen v jednom.
Mám 3 hrnce a 2 pánvičky, občas mi chybí ještě jeden hrnec.
To nechápu jak můžeš vařit:) Já mám sadu hrnců a nejednou se mi stalo že všechny 4 na plotýnce běžely - třeba dělám v jednom polévku, ve druhém rýži k hlavnímu jídlu, ve třetím guláš, ve čtvrtém nudle nebo drobení k polévce. Také mám 4 pánvičky, bramboráky dělám na 2 zároveň, palačinky také na dvou až třech, když dělám z litru mlíka, stála bych tam rok. Nehledě na to že když něco zbyde tak to dám do ledničky v tom hrnci a druhý den potřebuju zase hrnec tak to přeci nebudu přelívat a umývat, vytáhnu nový. Na svíčkovou stačí ten jeden papiňák :D
@luciasek84 Vidíš a úplně v pohodě Tu polévku dělám vývar v papináku a nudle či něco jiného vedle atd. Maso na pánvy a brambory v hrnci. já vzpomínala a když jsem ještě měla normální sporák se 4 ma plotýnkama tak jsem sna dnikdy nevyužila víc jak dvě a to prý vařim dobře. nedělám jen třeba míchaná vajíčka
Ja toho mam 3 prdele - jeden malej rendlos pro Anicku, pak malou panvicku, kam odlozim na ohrati nekorenene jidlo pro Marusku, pak tak 2 hlavni hrnce a pak jeden na ohrati Pepovy klobasy, pokud je jidlo bezmase, aby neumrel na nadbytek zeleniny.A pak se jeste zaspini tak jedna pripravna misa a nejaka ta forma skrz zakusek.A tisic ruznych misecek, jak oddeluju Marusce ochutnavky a krajim ovoce a mixuju Anisovi presnidavky...A pak dalsi kvantum lzicek, protoze Anicka kdyz ji, tak ma v kazde pracce jeden kus priboru, a taky se snazi neco nabrat.
vetsinou papinak nebo vyssi panev na maso a kastrol na prilohu...1 nuz,1 prkenko,1skrabka na brambory a pripadne cednik na ryzi ci testoviny
Já mám nádobí,že se mi ani do linky nevejde.A až si bude zařizovat svou domácnost Cukřík,může si vybrat ve sklepe.Jsou tam asi 4 sady.
tak když vařímpolévku tak to je 1 hrnec,pak když vařím brambory nebo jinou přílohu tak 1 hrnec,a když vařím omáčku tak taky 1 hrnec.Pokud omáčku nevařím tak třeba peču maso,nebo používám pánvičku.Tak já asi zašpiním ty 3-4 hrnce.
Já jak kdy. Záleží co vařím. Někdy stačí 2 hrnce a někdy 3. Někdy třeba jen jeden a pekáč. Mám těch plotýnek o 2 víc jak ty, taky mám el. troubu a pak mám další stolní horkovzdušnou. Když s vařením pospíchám tak vařím ve vícero hrncích.
nadobi mam sadu, nekdy potrebuju 2 hrnce, jindy milion, podle toho co varim. Ale mam radsi jidla pri kterych se toho moc nepotrebuje
Ja jsem ted asi 60 procent všeho vyhodila a i tak toho mám mraky.Mám třeba 4 ty pánvičky z ikeii a dělám na nich amolety na všech najednou,bo to je sranda jak v počítačové hře.Jinak bych si vystačila se 2 hrnci a 2 pánvema.Moc toho nezašpiním při vaření.Ja mám i milion hrnku a talířu atd a oni fakt nic.Příbory mám troje(tři sady) v kelímku nebo co to je a dávam je na stul.
@Honafa Já mám taky talířů a hrnků milion. Ale nechala jsem většinu dát do garáže. Zaprvé by se to sem ani nevešlo a za druhé máme malou myčku a znám nás. Bychom to zašpinili všechno. Takže to beru tak že méně je někdy více. Příbory mám takové običejné a čekám až narazím na nějáé co mě osloví a koupím si sadu chtěla bych veselé rukojetě
já mám dva větší hrnce na vaření knedlíků, těstovin atd., pak dva menší na vajíčka a takové ty Ádiny blbosti, co jí vařím a není toho velké množství, papiňák, jednu velkou pánvičku na čínu a jednu malou na takové to občasné usmažené vajíček.
@Gastrica jo a kolik toho zašpiním - když dělám omáčku, tak papiňák, abych rychleji měla hotové maso a jeden hrnec na přílohu (těstoviny, rýži atd.) Většinou potřebuji ještě cedník. A taky v tom papiňáku omáčku nenechám, ale přeliju ji do jiného hrnce, aby se to dalo dát potom do ledničky. Takže na samotné vaření 2 hrnce, občas 3, když dělám i polívku.
Na jídlo a na přílohu. Občas o jeden víc, když dělám ještě něco k tomu. Nádobí mám víc než ty, normální sadu hrnců, nevím kolik je to kusů a tři pánvičky.
@angieblack Tak to to použijeme tak stejně. Já teda asi ještě něco mám, ale ještě jsem to nevybalila protože to nepotřebuju.tak mě překvapilo že se tomu diví :) a ted řeší vařečky to nebudu ani vytahovat kolik jih mám
Ani ti nevím, postupně si to odmývám nebo bych se nepohla a taky nesnáším kolem sebe binec. Takže třeba v jednom hrnci vařím vývar, ten scedím do jiného, vypláchnu a vařím v něm nudle... Takový koloběh. Ale jako hrnců i pánviček mám dost, takže kdybych chtěla vytahám je a všechny používám.
@ tuhle dovednost zavidim,ja vytaham pul kuchyne,pak se mi pulka nevejde do mycky...no proste des
@plaz Ono je to asi tím, ženemám tu myčku.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
6 hlasů

76 %
26 hlasů

6 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 34 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40