banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jakou? - diskuze

25 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
V Prostřeno se vždycky baví,kdo jakou kuchyni preferuje a vlastně se i tipuji,že ten vypadá na Italii,ten na českou atd.Stejně všichni vaří takový miš maš-třeba české Tiramisu(za tohle by segra vraždila)A jak ja tady čtu ty meníčka tak my tady na bolu vaříme českou restaurační a jidelnovou klasiku.Ja sama ze sebe bych o sobě řekla,ře preferuji uspornou kuchyni.Nemyslím cenově,ale časově.Když u něčeho příprava přesahuje pul hodiny tak to nedělám.Třeba smažený květák-to je piplačka.Taky se snažím to nepřekombinovavát.Mám max 3 základní chutě.A minimum nádobí.
já vařim jedině rychlo jídla rychlá příprava,rychlé vaření.hlavně moc nenadělat a nenapatlat nádobí David je zas pravý opak,ten ztvrdne v kuchyni klidně půl dne a vypadá to tam pak jak po výbuchu,ale má to vždy dobré
Já dělám normální klasiku, občas experimentuji. Mám ráda mexickou a indickou kuchyni, ale to u mě znamená dám tam hodně chilly je to mexické nebo hodně kary a je to indické :)Ba ne i si hledám takové recepty na netu a zkouším to. ALe to když mám chut si hrát. Úoplně běžně vařím to co se u nás vaří běžně...a pizzu, ale taky takovu co dům dá
Na Prostřeno se nedívám, vůbec nevím, o co jde A kuchyni preferujeme podle momentální chuti, někdy českou klasiku, častěji ale italskou, řeckou a čínu, někdy indickou.... vždy se snažím dodržovat chutě a suroviny, nepočešťuju (jedna z největších prasáren je podle mne čína s hranolkama ). Doba přípravy nehraje roli, důležitý je výsledek, my jsme doma gurmáni A mimichodem, na smaženém květáku nevidím nic zdlouhavého. Já ho nikdy nevařím, to je pak strašná rozbředlina, rozdělím na růžičky, obalím a pomalu smažím.
@Sphinx největší prasárna je tiramisu z pomazánkového másla nikdy jsem neochutnala, ale i ta představa mi stačí
@Sphinx Syrový květák? Neopádává ten trojobal z toho? Asi to smažíš tak, že je to v tom oleji celé namočené, že?
@ Neodpadává My jsme to tak dělali doma vždy a nikdy žádný problém, takže to by mne ani nenapadlo. Dávám vyšší vrstvu oleje, ale úplně ponořený není. Smažím na hlubší pánvi, na mírném ohni a přikryté pokličkou. Během smažení obrátím.
jak děláš ten květák, že je to piplačka? Já to asi dělám blbě..Já si ten květák uvařím, to se dělá samo, i když teda dýl. Pak ho normálně obalím a usmažím, jak žampióny nebo cokoliv..Ale jo, mě nevadí, že se něco dělá dlouho, třeba že se to 2 hodiny peče, hlavně že u toho nemusím státProto mám vždycky různé modifikace vánočního cukroví, aby to bylo stejně dobré, ale ne taková piplačka. Víceméně ze všeho nadělám koule
@zajic Musí se to očistit,uvařit tak ,aby se to nerozpadlo,nechat vychladit,obalit a pomalu smažit.Ja ho už dělám-všecko dělají děti ja jen smažím.Moje babička dělala všechno cukroví na plech,něčím to potřela,upekla celé to potřela polevou a nakrájela.A bylo to.
@Honafa ano, na plech je to taky dobré
snazim se varit rychle...z jakekoliv kuchyne ,ktera neni paliva a prekorenenakvetak delam tak 1x za rok..protoze je prave dlouha prace
Jinak ten květák po tom, co jsem dělala v práci mi už jako piplačka nepřijde, tam se dělá vše ve velkém a máme rychofígle :-)
@foREVer šup sem s fíglem. Mě ty květáky taky nebavějí a nedělám je právě proto že povařit, pak vychladit, pak složitě obavlovat...a to mě nebavíííí
@medox já květák nikdy nevařila jen jsem rozdělila na růžičky,obalila a šup s tim do friťáku
Já se v cizích kuchyních nevyznám a jak má někdo v prostřenu celé rádoby italské, tak mi ty názvy nic neříkají, taková jídla ani neznám a doma nedělám. Vařím takovou tu svou kuchyni, vymyšlené recepty, sem tam prohodím něčím, co vaří snad všichni, vyhýmám se jídlům složitým, nechce se mi s tím drbat. Takže nejvíce u nás jedou různé omáčky a nebo šťávy, pečené masa a skoro vůbec nedělám smažené věci.
tak vařím českou kuchyni,ale ráda si taky zaexperimentuji,a nejradši mám jídla,která jsou na přípravu rychlá a není moc zašpiněných hrnců.
Já tedy nic nepreferuji. Vařím podle toho kdo na co má chuť a někdy podle stavu zásob. Jinak smažený květák mě nepříjde nějak moc pracný. Pracnější mě příjde svíčková, kde zeleninu dáváš vlatní tedy ji musíš očistit a nastrouhat.
já vzhledem k tomu, že neumím ještě tolik jídel, tak se snažím učit a tudíž vařím všechno, o co si muž řekne, bez ohledu na to, kolik to zabere času. Nejraději ale mám zapečená jídla, např. brambory s masem, cibulí a smetanou (nevim, jestli to má nějaký název), nebo kuřecí stehna na zelí se smetanou, právě proto, že to všechno naházím do pekáče a nechám, ať se to udělá samo. Nemusím nic míchat, mixovat, přelívat, cedit.
@Gastrica Tak ráda vařím i já.
Já vařím asi nejvíc českou.Ale občas ráda experimentuju.Co říkáš na p.Evu v Prostřeno?Ta pořád jen rejpe a chytrá je jak delfín
@tygřímáma U pani Evy jsem profesi uhodla jeste driv, nez na to dosla rec. Jsem na ni dnes moc zvedava.
@tygřímáma Jooo tak já už vím proč mi Eva nic neříká:)) Já totiž koukám na to dopolední prostřeno:D a tam jsou jiné týmy :DD
@luciasek84 :-)))) ja taky a mota se mi to
@luciasek84 Dopoledne je to opakování.Včera vařila holka 21 let,ale to bylo žrádýlko
@tygřímáma Mě teda lezla krkem ta Světlana. A ta dlouhovlasá blondýna která nevím jak se jmenuje mi zase strašně připomínala Honafu - vzhledem i chováním

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

8 %
1 hlas

92 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 12 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40