banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Jak a jaký děláte španát? - diskuze

13 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Jednou k tomu byla i diskuze v Prostřeno.Tak jsem si na ní vzpoměla.Ja dělám listový zmražený.A dělám pokaždé jinak,nejsem zastance pevných pravidel.Ale asi takto-na máslo dám cibulku,po chvíli česnek,zahustím moukou přidám špenát,osolím,opepřím,povařím rozředím troškou smetany.Moje mamka tam ještě rozmíchavá jedno vajíčko.
listovy bonduel nebo ardo mrazeny,v lete cerstvy,na olivovy olej trocha cesneku a zeleneych bylinek,spenat ,jak zmekne je hotovo..k rybe a nebo stouchanym bramboram vyborny
Podobně jako ty, jen většinou už kupuji protlak, listový moc nemusím.. Udělám cibulkovou zásmažku, přidám špenát, podusím, přidám vajíčko, koření, a krapet smetany nebo šlehačky. Česnek dávám zásadně až ke konci.
dělám ho jako ty, jen bez mouky a česnek až nakonec... dřív jsem víc dělala protlak, teď máme radši listový
Dělám z mraženého z takového, na který natrefím. Nejprve ho dám do trochy vody na sporák, aby se rozmrazil. V jiném kastrólu osmahnu cibulku, dám mouku, osmahnu, zředím vodou a povařím. Pak to smíchám s tímšpenátem a přidám sůl, česnek, zahustím podle potřeby strouhankou a rozmíchám vejce.
jak kdy. jak ty, podle toho, co je doma. nikdy ovšem nezahušťuju (což může být pozůstatek z doby, kdy jsem ještě nemívala doma mouku). a česnek až nakonec. je pravda, že na samotnej mraženej špenát jsem už moc zmlsaná. ale dost prožívám sezonu čerstvého špenátu.
Dám trochu protlaku do malé misky do mikrovlnky, zadělám poklopem bo moc prská a nechám rozmrazit. Pak do něho dám mince, nejlépe měděné tak z let 1900 a méně.... Dělá to tak i manžel. Špenát u nás neslouží jako potrava:-))).
@ A co on udělá s těma mincema.
@Honafa Starým kartáčkem na zuby je několikrát denně čistíme a vracíme zpět do špenátu... Dokud nejsou krásné čisté a pak... No přece je sbírá a mění...
@ To já vím,že je sbíra.Spíše mě zaujalo,že je španát vyčistí-to by možná šlo i se šperkama ,že.
@Honafa No... Zlato nevím, to jsme doma měli jen na podívání... našel ho kolega, ale stříbro normálně čistíme tak, že ho třeme mezi prstama jedlou sodou smíchanou s vodou. A co nejde sodou jde citronkou nebo octem, ale to je málokdy a ten smrad z toho...
špenát jako takový nesnáším, tak ho ani nedělám. Dělám spíš takovou špenátovo-smetanovou omáčku na gnocchi, nebo špenátové lasagne. A dělám to plus minus pořád stejně - osmažím cibulku, kydnu na to mražený špenát (ne pyré, ale buď sekaný nebo listový), osolím, opepřím, očesnekuju a na závěr to doho vyliju jeden nebo dva kelímky smetany. Když to dělám do lasagní, tak smetany dám maličko, protože je v nich jinak ten bešamel. Z obyč špenátu, co dělají ve školách nebo v restauracích, kdy k tomu uvařej vajíčko natvrdo a prdnou 4 bramborový knedlíky, se mi dělá nevolno :)
Z protlaku jsem přešla na mražený listový Bonduel.Dělám jako Ty,ale bez mouky jen s vajíčkem.
já kupuju mražený, někdy protlak, někdy listový, co mi přijde pod ruku , dělám ho tak, že ho šoupnu do hrnce, malilinko podleju a dusím, pak ochutím, zahustím, někdy dám vajíčko,smetanu, někdy ne, jak kdy a jak do čeho ho dělám.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

20 %
4 hlasy

80 %
16 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 20 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40