banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Formičky na rohlíčky - diskuze

24 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Letos se chystám opět péct a zase potřebuji Vaši radu. Tentokrát chci zkusit udělat pařížské rohlíčky. Koupila jsem si na ně formičky (plechové). Můžete mi poradit nějaký fígl, jak to z nich pak po upečení dostanu? Než tam budu ňahňat to těsto, tak je nejdříve vymažu nebo po upečení je nechám úplně vystydnout než je vyklopím? A nebo to jde úplně bez problémů a nemusím s nimi nic dělat? Děkuji.
Můžu se tě ještě zeptat na vosí hnízda? Vloni jsem je dělala poprvé (jako vlastně všechno cukroví), recept byl tady z bolu od tebe. Už nevím, co s těstem bylo, ale vím, že jsme u toho nadávali (já i manžel). Nebo to těstem nebylo ale rukama. Asi se nám trhalo a nevyklápěly se nám celé úlky. Sypali jsme formičky moučk.cukrem ale šlo to špatně. Ty je máš vždy v pořádku? Mělo by být těsto takové mastnější nebo sušší?
Povím Ti tajemství - každý rok u nich nadávám. Trhají se, nechtěj se vyklápět. Kdybychom je tam nemilovaly, vykašlala bych se na ně
taky me to letos prvne ceka... takze jsem rada, ze ses zeptala
@chezzie Včera jsem je už pekla. Mazala jsem rozpuštěným sádlem a mašlovačkou. Ale kdybych nemazala, také se nic neděje. Těsto jsem měla tak lepilé (hodně tuku), že nebylo potřeba mazat. Poslední várku jsem už nevymazávala a šly také krásně vyklopit.To jen můj poznatek. Tak držím palce, ať se povedou.
@lucka82
@chezzie Včera jsem je už pekla. Mazala jsem rozpuštěným sádlem a mašlovačkou. Ale kdybych nemazala, také se nic neděje. Těsto jsem měla tak lepilé (hodně tuku), že nebylo potřeba mazat. Poslední várku jsem už nevymazávala a šly také krásně vyklopit.To jen můj poznatek. Tak držím palce, ať se povedou.
Vymazávám sádlem a palcemklepu za tepla o pracovní desku
@Zavadilka Díky
Lehce vymazat, po upečení nechat trochu vychladnout a klepnout s nimi o prkýnko(jemně)
@tygřímáma Jsem čekala ještě na tebe, zda mi poradíš. Zkusím a pokud i to zklame, tak budu vykrajovat jako Dadulka. Mohla jsem to udělat rovnou a ušetřila bych 90Kč za formičky.
@lucka82 Lucko, nebyly jsme odpo doma. Vyklápím takto i hnětýnky. Kdesi v časopise jsem četla, že lepší než olej na vymazávání je sádlo nebo 100% tuk(omega, ceres). Já třeba formičky na hnětýnky nebo formu na bábovku vymazávám jedině sádlem. Na chuti se to nepozná, neboj
@tygřímáma Sádlo,božínku to by mě dietáře zabilo.To my doma nemáme.
@Honafa Tak to bych nedala, ale jinak normálně ukrajuju tuhé sádlo z kostky a jím.
@Honafa Vaječinka pouze na máslíčku
@tygřímáma Jo,jenomže oni nejedli Martinovou vaječinu-on tam dá na 3 vajíčka kostku sádla.Sádlo a já nejsme kamarádi.Tak ještě škvarky jednou za rok.
@Honafa V mnoha pořadech o vaření (Babica, Kluci v akci) používají sádlo normálně. Když se používá rozumně, není nezdravé
@tygřímáma To vůbec nevadí. Předem se poptávám, než se na to vrhnu. Teď jsem si na netu našla, že paní to maže rozpuštěným máslem a jak hezky to vyklápěla. Ale určitě zkusím to sádlo.
@lucka82 Vyklápím rychle a horké,protože takové těsta ještě venku dojdou a když jsem nechávala chladnout,tak se i připálili a zhnědli.Tak bacha na to.Vytáhnou když tak o vteřinku dřív z trouby.
Já dělám spodek na pařížské kolečkem a vykrajuji takové slabé měsíčky
Cha cha,bez problému -ja tak každoročně zápasím s formičkami na košíčky.Musíš vymazat,nejlepe mašlovačkou a olejem,každý záhyb,před každý naplněním,těsto pak propíchat vidličkou a vyklepávat teplé,musíš s tím klepnou na hranu.Po vyklopení to musíš skládat na sebe at se to těsto zatíží,já dávam do sebe tak 5 košíčku,pak pěkně drží tvar i po vychladnutí.
@Honafa Coooože? To kdybych věděla předem, tak si ani ty formičky kupovat nebudu a žádné Pařížské rohlíčky nebudou. Takováhle piplačka.
@lucka82 Ja jsem měla 6 formiček na košíčky a dělávala jsem jich 60-to byla piplačka péct to po 6,vyklepnout,čekat až zchladnou...Myslím,že ty košíčky jsou piplačk. Potom se to ještě zdobí krémem a políva čokoládou,né?
@Honafa Hmm, tak s košíčkama by byl u nás útrum.A už vím, že je nikdy dělat nebudu.
@lucka82 http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/2423Jsou moc dobré.Už mám formiček víc.Letos už je mám upečené,jen je pak naplním.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40