banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Dnes jen rychlovka, francouzská cibulačka s bílým vínem, pří... - diskuze

22 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dnes jen rychlovka, francouzská cibulačka s bílým vínem, přírodní rybí filé na másle, bramborová kaše a lehký salát.Zítra máme návštěvu, tak houbové a sýrovo-brusinkové taštičky, kančí guláš s domácím vídeňským knedlíkem, tiramisu a domácí frgál.
samé dobroty. Jaké děláš prosím těsto na ty taštičky?
@stankag V tomto případě tě zklamu, žádná velká kreativita, dělám to z běžného listového těsta. Ale večeře se celkově povedla, návštěva si pomlaskávala
@Sphinx Zklamaná nejsem , to je dobrá volba. Taky jsem ho zrovna dneska plnila na slano. Pak mě napadlo, že jsem se měla zeptat spíš na ty náplně . Teď jsem zvědavá ještě víc, když vím, že návštěvě chutnalo .
@stankag Náplně jsou úplně jednoduché... dávala jsem na těsto kousek kozího sýra (někdy používám Mouřenína nebo jiný zrající sýr), na to trochu brusinek, zabalila, potřela vajíčkem a posypala sezamovými semínky. Houbová náplň je taky úplně primitivní (ovšem chutná)... na oleji pořádně opražím (důležité je to nedusit) cibulku, směs lesních hub, dochutím solí, pepřem a drceným kmínem a je to.
@Sphinx Diky. Kdyz se jednoduche veci dobre zkombinuji a ochuti, tak je z toho dobrota skoro bez prace . Takove recepty mam nejradsi .
oooo pozveš mě Dani? Nebo si můžu přijet s kastrůlkem? Beru všechno :)
@antara Teda kromě cibulačky...cibuli jaksi nejím :)
@antara To děláš chybu Ale budu si to pamatovat... a třeba někdy, místo k Pohlreichovi, přijedete ke mně
@Sphinx No s tou cibulí mám asi psychický blok z dětství nebo já nevím :) jediné jídlo kde ji snesu je guláš. Ale kdo to neví, tak nepozná, že vařím bez cibule, i když spousta lidí si myslí, že to nejde.To je Dani náhodou super nápad, že bychom dělaly i večeře takhle u nás doma...jen co chudák Terka? Ta by byla v háji :)))
@antara Aby tě nepřekvapila Buď ji to vyhecuje.... nebo nás pozve do nějaké nóbl restaurace
no, já myslím, že francouzská cibulačka není zrovna rychlovka, aby se ta cibule fakt dostatečně dlouho restovala menu výborné
@HankaŽ Mám recept od šéfkuchaře Francouzské restaurace v Obecním domě... celková příprava cca 30 minut, z toho se to 20 minut samo vaří A je výborná
@Sphinx já ji takhle vařila loni když jsme si dělali rodinné prostřeno, byla skvělá, jen jsme tu cibuli fakt poctivě dlouho smažila, ale polívka vyhrála
@Sphinx A nepodelila by ses o nej? Prosím.
@sazicka Už se k tomu nějakou dobu chystám Zkusím to někdy hodit do receptů.
@Sphinx Děkuji.
Jak děláš tiramisu? Jinak bych si teda dala všechno.:)
@sazicka Ital by asi zaplakal, ale my to tak máme nejraději a všichni si to zatím chválí.... cukrářské piškoty lehce namočím v silné kávě a kladu do formy střídavě s vrstvou krému - 1 tvaroh ve vaničce + 1 šlehačka + cukr. Poslední vrstva je krém posypaný vrstvou kakaa. Nechávám odležet přes noc. Dělala jsem i z mascarpone, i s nějakým tím alkoholem/likérem, ale moc se to neujalo.
@Sphinx Dělám úplně stejně a hrozně nám to chutná.
@Sphinx Dělám úplně stejně a hrozně nám to chutná.
@Sphinx To budu muset zkusit. Šlehačku uslehas? A kafe rozpustné asi viď? sorry, za blbe dotazy, ale ja to nikdy nedělala.
@sazicka Šlehačku ušlehám a k tomu vmíchám (šlehačem) ten tvaroh a cukr. Kafe někdy rozpustné, někdy presso, ale rozpustné úplně stačí. Nech ho jen vychladnout. Pak do dortové formy naskládej vrstvu piškotů, pak vrstvu krému, pak zase piškoty.... nakonec krém a posypat souvislou vrstvou kakaa (dobře se to dělá pomocí malého sítka).

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

20 %
14 hlasů

0 %
0 hlasů

9 %
6 hlasů

54 %
38 hlasů

17 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 70 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40