banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejd... - diskuze

18 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Chtěla bych už tak 8 let tlakáč, ale pořád se bez něho obejdu. Má to vůbec cenu si jej pořizovat?
Určitě šetří čas a energii. Brambory ve slupce vařím 15 minut, z toho vypnu sporák po 10 minutách od varu a nechám dojít, bez slupky vařím 10 minut, vývar mám tak po půl hodině a maso na omáčku je také měkké za půl až třičtvrtě hodiny. Vždy když začne unikat pára a v hrci se to vaří ztlumím teplotu na sporáku ze šestky na dvojku. Mám tlakáče asi 3 roky a jsou to u nás nejvyužívanější hrnce.
Hani, dlouho jsem přemýšlela, jestli tlakáč koupit nebo ne, až to za mě vyřešil můj muž a dal mi ho loni k Vánocům a zatím si ho nemůžu vynachválit, dělám v něm všechno, dostala jsem dva hrnce, jeden větší, jeden menší a na obě pasuje ta tlaková poklice + je k tomu ještě i normální poklička a fakt to využiju :-)
@Courtney To je praktické. To by se mi taky líbilo. Co je to za značku, Lucinko? A byly drahé?
@škubanek Hani, jsou to tady tyto http://tlakove-hrnce.heureka.cz/banquet-7-dilna-sada-integra/ zatím jsem s nimi nad míru spokojená, mám je zatím ale jenom rok :-) využívám ale hodně, jak na normální vaření, tak i jako tlakový hrnec
@Courtney já jsem taky pořád na vážkách jestli ho potřebuju, a teď si pořizuji nový sporák a nové hrnce tak o něm uvažuju, jak dlouho se v něm např. dusí vepřové a jak dlouho hovězí?
@Courtney no, tak asi místo dalšího hrnce koupím tlakáč, ten čas mě přemluvil
@HankaŽ vepřové půl hoďky, hovězí 45 minut, pokud chci, aby bylo fakt úplně rozsýpací nechám klidně hoďku, ale pak se to úplně rozpadne v tom hrnci - já to tak mám ráda mě to fakt vyhovuje, máme rádi měkké masíčko, žádné žvýkačky :-)
mam, taky jsem to tu resila tak 3r zpatky, stejne jako liberte mam tefal clipso, mamka v nem varila dost ale ja se bala, poprve kdyz jsem v nem pak varila ho musel jit otevrit manzel, ted uz bez nej ani ranu - dneska jsem v nem delala spanelakymam 6litr ale chtelo by to i nejaky mensi treba 4 litr (nekdy mi pro nas prijde 6l zbytecne velky, ale ono se srovna az kluci vyrostou a budou jist poradne porce)
Já se ho naučila používat a chtěla bych ještě jeden.Protože u toho prvního mi kluci trošku rozebrali to víko, chybí tam takové to černé,ale funguje i bez toho a dobře-víko si chci nechat opravit.Už se bez něj neobejdu.Hlavně maso je v něm raz dva.
taky nad ním pořád přemýšlím jestli bych ho využila, ale já se ho i bojím, mám od dětství vsugerováno že bouchne
@HankaŽ Když ho nebudeš otevírat sekyrou, tak nebouchne
@zuzka83
@HankaŽ Já taky, Hani
Já využívám celkem hodně.
no nevím. my si ho pořídili, že budeme šetřit čas a energii. Jenže luštěniny dělám minimálně a vývar dělá většinou chlap, kterej zjistil z kulinářských pořadů, že je lepší ho vařit dýl a pomalu, tak už ho zase dělá v obyčejným hrnci. Takže u nás se využije leda na vaření řepy, to je u nás taková hitovka teďkom.Ale jedna moje kamarádka dělá v tlakáči snad všechno - i svíčkovou na smetaně. HOdně vaří tak, aby to měla v jednom hrnci a nemusela u toho stát.
@zuzka83 Řepu já peču v troubě.Vždycky,když se něco peče -šoupnu tam na rošt řepu v alobalu.Až se to upečené vytáhne,řepu tam nechávám klidně do druhé dne.Ona si pěkně dojde a nic mě to nestojí.Jí řepu obden.Taky je to hitovka.Jak ji potom ochucujete?
@Honafa v toubě ji taky někdy dělám. sme si tu o tom snad i kdysi psali. jen mi to prostě vychází spíš tak, že ji koupím a rovnou hodím do papiňáku.Kluk ji jí jen tak, ani mu to nesolím. Já si ji polívám oliváčem a balzamikem, solím, pepřím, a na to dávám, když je, balzamikem ochucenej sýr cottage. nebo s různýma jinýma, spíš slanýma sýrama.
dobrej urcite ma..kureci polevka 45 min,nepredmacene fazole ci cocka 30 min..hovezi gulas..30min,vep[rovy 20/30min,hovezi polevka maximalne 60 min ,vse na upne nejmensim pidi plaminku,kdysi na sklokeramice na stupni 1,mala plotynka,ktera se zhruba ve 2/3 casu vareni vypla a dojela zbytek vypnuta...uspora jak hrom,vse stavnate,krehke, zelenina v polivce je vlastne nad masem na paraku,delana v pare,vyborna,mam tefal clipso nebo jak,a je proste uzasnej..mam uz dobrych 7,8 let, pred tim jsem mela starodavny,a s tim jsem se bala,v nem varil jen manzel

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40