Inzerce
Inzerce
Inzerce

jaké dokumenty pro rodičovský příspěvek když otec cizinec - diskuze

  • jaké dokumenty pro rodičovský příspěvek když otec cizinec
    Dobrý den,

    Mohl by mi prosím někdo poradit, jaké dokumenty musím předložit při žádosti o RP, když je manžel cizinec?
    Na úřadě mi nikdo není schopen dát úplnou informaci, ani to, jestli mi rodičovskou dají nebo ne.
    Já mám trvalý pobyt v ČR, dcera se narodila také tady ( 31.10.2016), platím si tu zdravotní pojištění, zaměstnaná nejsem, pracuji jen každé léto šest týdnů ve Francii. Manžel je Francouz, má trvalý pobyt ve Fr a pracuje tam tři měsíce přes léto, jinak je nahlášen na francouzském úřadě práce, kde pobírá mimo sezónu sociální příplatek (pracuje na pláži jako instruktor vodních sportů). Teď, když se narodila dcera, bydlí s námi v ČR.
    Na úřad jsem šla s vyplněnými klasickými formuláři (žádost o RP a doklad ze sociálky), ale jakmile viděli, že je manžel Francouz, řekli mi že mám pobírat RP tam. Ve Francii přitom na rodičovskou nárok nemám, nemám tam trvalé bydliště, a ani jsem tam nerodila. Úřednice zažádala o přeložené jak mé tak manželovi pracovní smlouvy, ti s tím přeci nemají nic společného nebo ano? pak mi dala formulář, který požaduje povolení k pobytu manžela, ten také nemáme..
    Máte s tím prosím nějaké zkušenosti?
    děkuji, jsem úplně bezradná.
    barbora.hatt   | 13.12.2016 17:29:13
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Rodičovský příspěvek - otec cizinec (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×