Opravdu nemá na nic nárok? - diskuze

  • Opravdu nemá na nic nárok?
    známá loni v lednu porodila dítě, je studentka (letos končí bc. prezenční studium), otce dítěte odmítla uvést. Bere proto automaticky čtyřletou vatiantu s nemožností změny, od listpadu už jen těch 3800 měsíčně. Bydlí s rodiči v jejich bytě, ti se na jaře odstěhují do vlastního domu a ji nechají bydlet v tomto bytě. její rodiče pracují,a z toho důvodu jí nedopláceli vůbec nic navíc.
    Mě se to ale nezdá, vždyť pro ni a její dítě těch 3800 není ani životní minimum.
    Jaké možnosti bude mít po odstěhování rodičů? její sociální úřednice jí už ted řekla, že i když s ní rodiče uzavřou smlouvu o podnájmu, že jí to stejně neuznají, protože je to v rodině.
    Ona má trvalé bydliště v tom bytě, rodiče si změní trvalé bydliště do nového domu. Takže podle mě by jí minimálně na náklady na energie, i když jsou koncoví spotřebilé označení její rodiče, jako majitelé bytu, snad měli přispívat ne?
    děkuji za odpovědi.
    Dejmalka   | 02.02.2012 06:35:22 | Reakcí: 3, poslední: 02.02.2012 21:55:53
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Opravdu nemá na nic nárok?
      Pokud bydlí s dítětem bez partnera u rodičů, tak nárok nemá.
      Až se rodiče odstěhují, sepíší nájemní smlouvu, bude mít nárok na příspěvek na bydlení, příspěvek na živobytí a doplatek na bydlení. Chce to ale řádnou nájemní smlouvu se všemi náležitostmi. Pokud by i přesto soc. pracovnice trvala na tom, že nemá nárok, doporučuji podat žádost. Problém může nastat, že aby mohla uplatnit nárok na příspěvek na bydlení musí něco za byt platit, což ovšem asi hned nedoloží. Na příspěvek na bydlení se váže doplatek na bydlení. V tom případě je po uzavření nájemní smlouvy zažádat o mimořádnou okamžitou pomoc.
      Ale to vše až poté co se rodiče odstěhují a bude řádná nájemní smlouva.
      LenkaM23   | 02.02.2012 13:12:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Opravdu nemá na nic nárok?
      Když se rodiče odstěhují a ona tam bude mít sama trvalé bydliště, tak by na uřadě měli uznat náklady na bydlení jaké má, ale s tím placením rodině asi opravdu bude problém,ale hledala bych oporu v zákoně protože tam určo není napsaný že rodina si musí pomáhat. Vím ale že jeden čas byli matky které neuvedli záměrně otce do RL považovány za ty co se dokáží postarat o dítě sami, protože jinak můžou požadovat výživné právě od něj.
      Ady.S   | 02.02.2012 20:33:22
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Opravdu nemá na nic nárok?
        Placení rodině? Ona nemusí platit nájemné, to by od určité částky museli rodiče zdaňovat, ale může tam být napsané, že bude platit elektřinu, vodu, plyn atd. Ale lepší bude když to sepíše podle nějakého vzoru, popřípadě prodiskutuje na SSP, jak ta smlouva má vypadat. Protože když napíše přesnou částku do nájemní smlouvy kolik bude platit např. elektřinu a zálohy se změní bude muset měnit i nájemní smlouvu. Asi nejlepší by bylo převést si elektřinu na ČEZu na sebe až budou rodiče bydlet jinde.
        Na sociálce nemůžou říct, že to nejde, to je blbost, pokud rodiče jsou vlastníky a dcera nájemce a ti rodiče bydlí jinde, tak není co řešit, jde o nájemní vztah. Nicméně problém trochu vidím v neuvedení otce v RL, tam by měl být dobrý důvod a mělo by se to řešit přes odbor sociálně právní ochrany dětí. Vážný důvod je např. že matku znásilnil, nebo je zločinec...
        LenkaM23   | 02.02.2012 21:55:53
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Výplata sociálních dávek a jejich druhy (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×