Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Vaječná tlačenka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
1 kg až 1 1/2 kg čerstvého libovějšího bůčku (ne mražený),
10 ks. vajíček,
6 stružků česneku – utřít,
1 malá lžička majoránky,
4 velké lžíce hladké mouky,
4 až 5 velkých lžic strouhanky,
osolit dle chuti,
1 malá lžička CHILLIE koření (lze nahradit pálivou paprikou), radši méně,

Syrový bůček nakrájíme na kostičky cca 1 x 1 cm, dáme do mísy a přidáme 10 syrových vajíček, veškeré koření, mouku a strouhanku. Důkladně promícháme a necháme cca 1/2 hodiny uležet.
Poté dáme do sáčku na tlačenky. Vložíme do vařící vody a vaříme 2 1/4 hodiny. Po uvaření necháme vychladnout.
Tlačenka se nemusí otáčet ani zatěžovat. Skladujeme v ledničce.
autor: Andělka    Poslední změna: 18.10.2007 15:04:14
Předchozí článek Domácí jogurt Další článek Dortíky s hermelínem
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×