Recept: Obrácený jablkový koláč

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

TĚSTO - 250 g hladké mouky, 25 g moučkového cukru, 125 g tuku, 1 žloutek, špetka soli, tuk na vymazání formy.

 

NÁPLŇ - 1 kg pevných jablek, 70 g másla, 200 g krupicového cukru, šťáva a kůra z 1 citronu, 100 - 150 ml vody.

 

 

Nejdříve si připravíme rychle těsto, které necháme v lednici ve folii 2 hodiny odpočívat.

Oloupaná jablka nakrájíme na měsíčky a promícháme je s citronovou šťávou. V hlubší pánvi rozpustíme máslo s 50 g cukru, přidáme citronovou kůru a jablka. Za občasného míchání dusíme 10 minut.

V menší pánvi roztavíme zbylých 150g cukru na světlý karamel, zalijeme vodou a zbytkem vody, která nám zbyla z jablek. Vaříme cca 10 minut.

Karamel nalijeme do vymazané formy, poklademe dušenými jablky a přikryjeme rozváleným těstem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 30 minut. Pak necháme 15 minut zchladnout, přiklopíme velkým talířem a vyklopíme.



autor: tygřímáma    Poslední změna: 19.10.2013 17:39:24
Předchozí článek Chinois - francouzský máslový koláč Další článek Smetanový koláč s mandarinkami
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×