Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Jahodová želva

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Seznam ingrediencí:
0,5 kg jahod
1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém
1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání
1 balení tvarohu
1-2 balení plátkové želatiny
10 lžic cukru
20-25 piškotů
1 kulatého piškotového korpusu ze tří vajec

Postup přípravy:
Vybereme si misku o obsahu cca 1,5 -2l, která bude vypadat jako krunýř želvy. Podle horního obvodu upečeme piškotový korpus - kolečko (recept nedávám, každý má jistě vlastní - stačí korpus ze 3 vajec). Jahody rozmačkáme vidličkou na kaši, vmícháme do tvarohu, a vmícháme Ramu Cremefine zakysaný krém. Hrst jahod si necháme stranou a vmícháme nakonec a jen lehce rozmačkáme vidličkou, aby ve směsi zůstaly kusy jahod. Ramu Cremefine ke šlehání ušleháme dotuha a jen lehce vmícháme do směsi, osladíme dle chuti. Rozpustíme želatinu dle návodu, nalijeme do ní směs, promícháme. Vybranou misku vyložíme potrav. folií, směs do ní nalijeme, přiklopíme korpusem (oříznout, aby seděl na hladině směsi) a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Vyklopíme, poklademe piškoty (krunýř), na jeden piškot namalujeme čokoládou oči a tlamičku a zapíchneme "naštorc".
autor: silenkaa    Poslední změna: 30.07.2007 22:20:11
Předchozí článek Banánový rychlý mls Další článek Pomazánka z vajec a salámu.
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×