Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: KRÉMOVÉ ŘEZY S VAJEČNÝM KOŇAKEM – vynikající !!!!

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na těsto: 5 žloutků, 5 lžic cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, sníh z bílků.
Na krém č.I: 1/2 mléka, 15 dkg cukru, 2 vanilkové pudingy, 200 ml vaječného koňaku, 1 máslo.
Na krém č.II: 1 šlehačku na šlehání a ztužovač šlehačky, 1 zakysanou šlehačku a ztužovač šlehačky, cukr dle chuti.Zavařenina na pomazání piškotu.

POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, který jsme ušlehali se špetkou soli. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct asi na 180 stupňů. Upečené těsto se začne krásně odchlipovat od okrajů pekáče, necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém, tj. v oslazeném mléce uvaříme hustý puding, pozor, musíme stále míchat, aby se nepřipálil! Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém, necháme chvilku vychladnout.
Upečené těsto pomažeme zavařeninou, nalijeme a pěkně uvrstvíme krém a dáme celý plech do lednice vychladit.
Mezitím si vyšleháme šlehačku na šlehání s oběma ztužovači a cukrem dle chuti, přimícháme po lžících opatrně zakysanku a celý tento bílý krém natřeme opatrně na krém pudingový. Posypeme dle chuti grankem, strouhanou čokoládou nebo různými barevnými hoblinkami.
Dáme zpět do lednice, necháme úplně zatuhnout a pak teprve krájíme na řezy! Jsou vynikající!!!!

autor: kamila    Poslední změna: 14.04.2008 08:07:05
Předchozí článek Pudinkový dezert Další článek TRIO ŘEZY
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×