banner

Postup

Suroviny:
5 vajec, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného koňaku, 250ml oleje, 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 1 KL kávy, tuk+hrubá mouka na vymazaní a vysypání formy.
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku, prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho po menších částech vmícháme do těsta.
1/3 těsta oddělíme vmícháme kakao a jemně umletou kávu. Do vymazané a vysypané formy nalijeme postupne 1/2 světlého těsta, pak všechno tmavé těsto a potom druhou 1/2 světlého těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě (elektrické) na 180st. cca 40 minut.
Poznámka:
PL= polévková lžíce, KL= kávová lžička.
Tuto bábovku peče moje maminka, myslím, že lze vynechat kávu popř přidat instantní :-)
 

Sdílejte stránku

Následující recept:

Naložené Tofu

Koňaková bábovka - diskuze

už si píši

vaječňák je rozhodně jemnější než rum, určitě vyzkouším.
U nás je chronický nedostatek vaječňáku,ten já vždycky vypiju.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici