banner

50   porcí

Postup

Ingredience: 

450 g hladké mouky

300 g másla

300 g mrkve

kypřící prášek

špetka soli

povidla

 

Postup: 

Z mouky, másla, jemně nastrouhané mrkve, špetky soli a kypřícího prášku vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny (můžeme si jej ale i předchystat dopředu a nechat v lednici přes noc). 

Z těsta poté vyválíme cca 3 mm silnou placku a z té vykrajujeme kolečka. Každé kolečko naplníme povidlím, přehneme jej a spoj zmáčkneme vidličkou. 

Mrkvánky dáme do trouby rozehřáté na 180° a pečeme alespoň 35-40 minut, než trochu zezlátnou. 

Minimum ingrediencí, skvělý výsledek k snídani nebo svačině! :) Dobrou chuť! 

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Mrkvánky s povidlím - diskuze

Recept

Peču podobné a jsou super

Mrkvánky

Hned bych se zakousla. Jen mne odrazuje ta délka pečení.

:)

Jsou super :)

Inspirace

Moc děkuji za inspiraci! Zrovna dneska přemýšlím, co bych mohla pro změnu upéct!

Může se plnit i marmeládou?
Děkuji!

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
8 hlasů

77 %
37 hlasů

6 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 48 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici