banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vývar - diskuze

31 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
poradte prosím. Jsem zoufalá. Já už se o dobrý vývar snažím strašně dlouho. A vždy je to mastné (už nechám vychladit a zchladlý tuk vyzbírám a nebo slabé. Po dlouhodobém pozorování jsem vyvodila že dávám moc vody na to množství masa co tam dám. Kolik vody a masa+ jakého dáváte?Ted jsem dala 1,5l vody a 606g Hovězí přední (kost tuk a něco masa) vařila jsem to 2,5 hodiny v papináku a stejně je vývar sice mastný, ale bezchutný a nesilný. Prosím prosím jaký je poměr voda: maso: čas vaření...děkuju
dobrý vývar by se měl táhnout nejmín 6 hodinJá dělám tak do pul kila masa + 1,5 vody, voda studená na prudko uvařená, potom plamen stáhnu a nechám probublávat min. 2 hodiny. Když je maso měkké přidám kořenovku, koření, neoloupanou cibuli...a na vývar vyhoď papiňák...podle mě je chyba v papiňáku, chce to normální hrnecNejlepší maso na vývar je slepice, hovězí pupek + morkové kosti,hov. žebro.Tak ať se příště povede
@Zavadilka Mě se to dřív nepovedlo ani v hrnci. Atamasa to mám dát jako dohromady nebo to jsou jednotlivé varienaty? a slepice to myslíš jakou část? Nemáme řeznictví, jen takový pult v malé sámošce a nemají nic moc a hlavně moc nevědí...tak musím přesně vědět jáděkuju
@medox To jsou varianty a slepice celá..teda já ji vařím celou...masíčko je mňam mňam, ale to je pěkná potvora, ta se musí louhovat dlouho
@Zavadilka ježiš. To vůbec nevim kde sehnat slepici. A představa že jí vařimcelou na to bych ais nemělanervy. mě neják stresuje že se to vaří a já to jakoby hlídám. I když se to dělá samo a můj dozor to něják extra nepotčřebuju. představa celé slepice Kam na slepicechodíš? U nás to všude mají rozporcované. Leda že bych si rozporcovala vlastní...ale to u náy dělá pes. Já pak jen sbírám vnoitřnosti, peří a kosti po dvorku a potom i platím sousedům
Jsk píše Zavadilka. Základ je dělat ho dlouho a nespěchat na něj. Jistě najdeš na netu podrobnější až skoro beletristické čtení na téma vývar a já..Takže hlavně studená voda. Žádný papiňák nemám. Normální hrnec a vývar je vždy jako sen. Zprudka, pak probublávat klidně na maloučko celou noc. Mně se teda po pěti hodinách nepřepínání sám odpojí sporák. Mám indukční desku, navíc belgickou značku, tak nevím, zda je to možné i na Tvém sporáku. Abys neměla strach, že třeba vyhoříte nebo tak něco. Kořenovka. Když cibuli tak neloupanou. Ale nedávám ji vždy, mně ta chu%t ve vývaru úplně něchybí. Maso buď kuřecí třeba dvě paličky. Když hovězí, tak kupuju maso přímo na vývar s kostí. Ted nějak záhadně měli jen bez kosti a bylo to taky vynikající. Trochu jsem měla obavu o změnu chuti. Nekonalo se. Vepřový nedělám. Jo a vyjímečně přidám jednu kostku wurstu. Je to německý zeleninový BIObujon, který má ozkoušený už moje máma. Nestojí to moc, tak 60kč krabička a mají to v Bille, Tescu a snad v každé pražské zdravé výživě. Už to dokonce prodávaj s českým štítkem. Nedávno to bylo jen s německým textem. Jo a se solí spíše opatrně a ke konci. Pokud dám ten wurst tak fakt jen symbolicky.
@medox Tak slepici kupuji mraženou, na tom nic není, hodíš to do hrnce, dáš pokličku a za 5 hodin se na to podívášA taková domácí slepice či kohout...to bych brala všemi 20už tě vidím, jak je na dvorku honíš a vezeš mi jeden kusanec vlakem na srazjo jo JO
@SaraK hmm wurst to jsem ještě nikdy nepotkala musím se kouknout. Asi to teda dělám krátce. Já to ted dala večer, že to vypnu až půjdu spát. nemáme zatím sporák který bych se nebála použít pře celou noc. Ale něják jsem nevydržela a odklopilajsem to za 2 hodiny...a není to nic...voda a tuk a malinko chuti. Příště teda vydržím.....děkuju za rady
@Zavadilka Já ani mraženou celou nepotkala ale nehledala jsem. Musím kouknout. my slípky nemáme, ale tchán jehrozně chce kvůli vejcím. Ale já se o to nechci starat a taky mě nebaví mít pořáíd barák oflákaný od krve....many už dosáhnul toho že mámekrvavé stříkance několik metrů na zdech baráku... takže jánevěřím že by ty slépky vydržely...
@medox Hele a stáhla si to, jakmile to začlo vřít? To je fakt důležité, protože jinak to přepálíš nebo jak to mám nazvat. Já teda zásadně nic nedodělaného nechutnám, ale dvě ho%dky jsou fakt málo. Jestli můžeš, tak začni dělat, jakmile Tonda bude mít podvečerní klidnou chvilku a vař kli=dánko přes večeři, koupání, ukládání až po ukládání Tebe. To by v tom byl Martin , aby se Ti to nepovedlo!
Nebo ho nedělat z tučného masa.Ja dělám vývar z roštěnek a ten je krásný.Často dělám i vepřový z kýty či plecka.Maso mám taky moc ráda vepřové vařené.Ted jsem začala dělat i krutí a ten je taky moc dobrý.
@ Jo a tu ostatní zeleninu i maso už do vývaru nedávám, nemají to daoma rádi. Mrkvu strouhám na jemno, ale ani tu už tam kluci nechcou, jen Karolína.
@medox ja delam jak honafa z normalniho hoveziho..zadni atd..maso pak snime s bramborem a tatarkou..zadne kosti a tuky...podle velikosti masa od 45 m do 60 m v papinaku...dam tam od 1 do 2 l vody, nekdy wurst nekdy vegetu bez glutamanu a rovnou na sitko prasknu polevkovou zeleninu v celku..nevari se ve vode,ale vpare a polevka je jedna basen...nesolim ..to uz zvladne wurst ci vegeta

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici