banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vývar - diskuze

31 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
poradte prosím. Jsem zoufalá. Já už se o dobrý vývar snažím strašně dlouho. A vždy je to mastné (už nechám vychladit a zchladlý tuk vyzbírám a nebo slabé. Po dlouhodobém pozorování jsem vyvodila že dávám moc vody na to množství masa co tam dám. Kolik vody a masa+ jakého dáváte?Ted jsem dala 1,5l vody a 606g Hovězí přední (kost tuk a něco masa) vařila jsem to 2,5 hodiny v papináku a stejně je vývar sice mastný, ale bezchutný a nesilný. Prosím prosím jaký je poměr voda: maso: čas vaření...děkuju
už se vývar povedl? já dělám stejně jako holky v papiňáku do studené vody se zeleninou a kořením a můj tajný tip je přidat 1 celou bílou papriku dodá to vývaru krásnou vůni i chuť
piňák nemám, vařím v hrnci, maso zaleju studenou vodou, aby bylo ponořené (nepoužívám kosti, krom králíka, tam jo, jinak spíš libovější masíčko), nechám zavřít a seberu šum, pak stáhnu, přidám koření, zeleninu a pomalu cca 3h vařím.miluju vývary, naši dělali takový nijaký, já mám ráda silný, kořenitý, hodně zeleniny, hodně koření, musí být voňavý a jak Květoš vývary nemusí, tak je začal jíst
@Honafa taky tak
@stankag dělám přibližně stejně
@medox Jsem se nějak rozepsala . Normálně tak ukecaná nejsem.
@stankag děkuju za vyčerpávající popis
@stankag Vývar můžeš vařit, jak píšou holky, i několik hodin. To už je lepší ho dělat v normálním hrnci, aby se Ti odpařovala voda. Když se jí odpaří hodně, vývar se tzv. zredukuje, tak Ti po vystydnutí úplně zrosolovatí. Před vystydnutím je lepší ho tedy přecedit. Maso z takového vývaru už je pak ale úplně vylouhované a na maděru. Rosol pak můžeš naporcovat a zamrazit a použít na polévku jako domácí bujón, když není čas vařit polévku několik hodin. Dá se pak použít i pod maso a do omáčky.
Holky Ti radí dobře. Mně tedy nechutná vývar, když je mastný, tak jestli to nemáš také taik. Zvlášť když ho ochutnáváš před přidáním zeleniny, tak nabereš právě zvrchu to mastnější a to je bléé . Kdy už mastnější je, tak ho nechám zchladnout a tuk pak zvrchu seberu, tak jak píšeš. Takže moc nedělám vepřový, ten tučný většinou je. Zvlášť když chcete hubnout a tudíž odlehčit stravu, tak je vhodnější kuřecí, krůtí, králičí nebo z libového hovězího. Dělám to jako Liberte, koupím maso na kosti, maso zpracuji a kosti jdou do polévky. V papiňáku problém není, také ho v něm dělám a nemám problém. Maso dám do studené vody, přidám cibuli s trochou čisté slupky, celý pepř, nové koření a bobkový list (na litr vody 5+5 kuliček + 1 list) dám na plotnu na plný výkon a když se papiňák \"chytí\" ztlumím na minimum a nechám podle možností alespoň 1 a půl hodiny. Pak otevřu, seberu pěnu, tuk, vyberu koření a cibuli, přidám zeleninu, trochu osolím a znovu vařím cca půl hodiny. Poslední dobou dávám k normální zelenině trochu sušené, dělá dobrou chuť. Když se mi zdá slabý dochutím podrávkou bez glutamátu. Naposled přidám bylinky, když nejsou čerstvé, tak alespoň sušené. Ať se příště povede.
@medox Počkej na léto,třeba se něco urodí na poli.
@Zavadilka Martin má mlsný jazýček miluje koprovku s roštěnkou a bramborem.Nám by stačila s vajíčkem a knedlíkem.Ty,jo dala bych si.
@Honafa Já volím zadní, z roštěnky si raději dáme minutku...a koprovka nezní vůbec špatně
@stankag Semtam tu někdo má slepice. Ale stydím se obcházet barák od baráku ejstli nedají slepici :) nikoho tu neznám. zrovna lidi kam chodím pracovat slepice nemají. jsou to většinou mladí lidé co tu jen bydlí apracují v praze a v baráku mají na dožití starce. Takže po slepicích neprahnou. Bohužel až na mléko z automatu z blízkého kravína tu nemám k dispozici nic místního.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici