banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vaření - diskuze

49 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Já hodně vařím a myslím si že dobře. Ale je plno jídel co jsem ještě nevařila a je to asi i ostuda. Jak se to vaří si najdu na netu, ale dělá mi problém výběr masa. Minule jsem se ptala v masně prodavačky co za maso na guláš. Schovívami říkala, že až budu mít dítě tak se vše naučím ani nebudu vědět jak Byla jsem bez |Tondy.Dneska jsem zase řezníkovi v Bille říkala, že nevím z čeho svíčkovou a na pravou nemám peníze.Tak mi poradil a ještě mi dal pár typů jak dělá svíčkovou on a jak je moc dobrá. Potom mě pochválil (asi jsem byla trochu rudá) že nevadí že to neumím, podstatné je že se to chci naučit. A řekl mi že mám moc hezkého okatého chlapečkaZítra na to jdu, tak držte palce.
Tak s masem taky bojuji, ale naštěstí zvládnu uvařit dost jídel aby jsme hladem neumřeli.
Já jsem svíčkovou taky ještě nikdy v životě nevařila. Souhlasím, že je důležité, že se to chceš naučit... a určitě se ti povede. Držím palce.
Kup si kuchařku od Romana Vaňka - poklady klasické české kuchyně. Jsou tam srozumitelné návody, rady, konkrétní typy masa ... super kniha
já myslela, že jdeš zítra zase za tím řezníkem tak ať se svíčková podaří, není těžká, jen správně dochutit
ty na máš je to stejné umíš omáčku umíš vše je to stejné
@jezurka Jak dochucuješ ty? Moje mamka dělala hnusnou, takovou jako dětský zeleninový příkrm. Tady ten pán poradil tymian a citron to jsem nevěděla. Tak hod ještě typ.
@jezurka Jak dochucuješ ty? Moje mamka dělala hnusnou, takovou jako dětský zeleninový příkrm. Tady ten pán poradil tymian a citron to jsem nevěděla. Tak hod ještě typ.
@medox Citrona neškodí tam přimíchat rovnou trochu těch brusinek.
@medox maso prošpikuju slaninou, většinou kýtu, na slanině ho osmahnu vyndám a zpěním cibuli, kořenovou zeleninu, koření dávám do čajítka, abych ho nemusela lovit - pepř, novék, bobkový list (tymián nedávám, ale určitě tam patří), pak už jen maso podliješ horkou vodou a dusíš, nejlíp v papiňáku.. omáčku rozmixuju kutrem, zahustím moukou ve smetaně a dochutím - sůl, cukr, citronová šťáva (ta dodá kyselou chuť, nemusíš pak dávat ocet) já dávám i máslo, je to pak jemnější někdy i bílé víno...nedávej moc mouky a radši udělej omáčky míň, ať má silnou chuť po mase držím palce, ať se podaří!
@Honafa To jsi mě potěšila.Já si tam normálně brusinky míchám. Dávám si porci brusinek na víc v restauraci :) Jednu si zamíchám do omáčky a druhou jím k tomu :)Tak já to tam do části zamíchám. Druhou část musím nechat martinovi on brusinky nerad.
@jezurka Ještě dotaz na papinák. Já v něm do ted dělala jen polévky, nebo brambory jsem vařila mám ho zhruba rok.Když tam dám maso a tu zeleninu, musí být to celé zalité úplně?Martin říká, že když tam dám té vody méně než že to celé bud eplavat tak se to spálí a nepodaří.
@jezurka Dělám bez tymiánu. Když jsem neměla papiňák tak jsem dávala i se zeleninou do trouby a pokud jsem se s tím druhý den nechtěla moc piplat tak jsem si to do té zeleniny maso naložila den předem( osmahla jsem cibulku a pak na tom zeleninu, dala koření a zalila vodou a šoupla do druhého dne s prošpikovaným masem do lednice), ještě jsem tedy tu zeleninu ochutila trochou octa. Druhý den jsem jen šoupla do trouby.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici