banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

vaření - diskuze

49 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Já hodně vařím a myslím si že dobře. Ale je plno jídel co jsem ještě nevařila a je to asi i ostuda. Jak se to vaří si najdu na netu, ale dělá mi problém výběr masa. Minule jsem se ptala v masně prodavačky co za maso na guláš. Schovívami říkala, že až budu mít dítě tak se vše naučím ani nebudu vědět jak Byla jsem bez |Tondy.Dneska jsem zase řezníkovi v Bille říkala, že nevím z čeho svíčkovou a na pravou nemám peníze.Tak mi poradil a ještě mi dal pár typů jak dělá svíčkovou on a jak je moc dobrá. Potom mě pochválil (asi jsem byla trochu rudá) že nevadí že to neumím, podstatné je že se to chci naučit. A řekl mi že mám moc hezkého okatého chlapečkaZítra na to jdu, tak držte palce.
@jezurka To se schválně podívám do svých kuchařek, zrovna svíčkovou vařím popaměti. Občas někde vyčtu nějakou obměnu, kterou vyzkouším. Třeba to bílé víno nebo hořtici, ale zrovna tymián jsem nezkoušela. Ale je fakt, že ho dávám i do takové omáčky na těstoviny a tam to se smetanou \"ladí\" dobře. Jinak máš pravdu ke zvěřině nebo guláši pasuje asi víc.
@jezurka klidně..
@lojzinek opeču maso na cibuli a slanině, vyndám, orestuju zeleninu s kořením, vrátím zpátky, podleju a zavřu maso je pak takové křehké
@lojzinek frajerko k vám příjdu na svíčkovou
@jezurka dělám svíčkovou jen v hrnci,,v papináku ne..to tam dáš hned vše najednou,Pavli ??
@jezurka ale známe ..
@stankag já ho mám právě i v české kuchařce, tak mě to šoklo, protože bych tymián taky dala spíš na zvěřinu nebo do guláše ale určitě to vyzkouším
držím pěsti,ale určitě to zvládneš, ono se to zdá složité, ale pak zjistíš že to zase tak hrozné není, a je fajn mít takového hodného řezníka
@jezurka Pavli, nedávám, ale vím, že někde to zvykem je. Tak jen upozorňuji, že je hodně aromatický, aby se ta chuť svíčkové nestrhla. Já ho používám, ale ne do svíčkové. Stejně tak nedávám ani bílé víno ani hořtici. V receptu na odkazu od Martiny jsou dokonce žampiony . Může to být i dobré, ale svíčková už bych tomu neříkala.
@Liberte z papiňáku je nejlepší svíčková, guláš, roštěnky, španělské ptáčky.. super vynález!
vidíš, já se do ničeho složitějšího nepouštím, protože se mi nechce zabývat těma druhama masa. a shánět to! komunikovat v masně. určitě bych nepoznala, jestli mi nedává nějaký starý, hnusný nebo nějak jinak vadný maso...takže než já se přenesu přes ty tři druhy zavákuovanýho masa u nás u alberta, to ještě hodně vody utečejsem zvědavá, jak se ti to podaří!
neboj, nejsi v tom sama já když začala žít sama, tak jsem pokaždé než jsem šla na nákup volala mamce, že chcu uvařit to a to a jaké si na to mám koupit maso teď už se jakžtakž orientuju a takové ty klasiky zvládám

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici