banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Umíte vařit BEZ? - diskuze

37 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Maruška má teď tábor a já jim občas na přilepšenou něco upeču a tak.Jenže - jsou tam 2 holčičky, co jsou bezlaktózové a bezvaječné.A teda, bezlaktózově by ještě upéct šlo, mlíko se nahradí vodou, máslo olejem, i když to teda není žádná hitparáda. Ale bez vajec to prostě neumím.Ony naštěstí holčičky mají nějakou svoji stravu, ale to musí být vopruz...Je to vůbec někdo bezlepkový, bezlaktózový, bezvaječný, s cukrovkou...?Já jsem fakt ráda, že holky žádně takové omezení nemají. Takhle je všechno v pohodě, kdekoliv se najíme v hospodě, cokoliv jim můžu koupit... Protože v menších obchodech někde na výletě fakt bezlepkovej rohlík nemají
já teď dost zkouším čistě rostlinnou stravu a místo vajíček se dává lněné semínko
no asi kdybych musela tak o tom hledam naky informace.ale jelikoz sme nastesti vsezravci bez omezeni- tak bych to neumela upect takto zfleku..
Poradila bych hledat inspiraci na stránkách JIMEJINAK.CZ. Občas podle nich vařím a musím říct, že jsou to veliké dobroty. I můj jinak naprosto masožravý muž mi to hodně chválí (samozřejmě max. tak 1x za týden ). Bohužel vše dodržovat nedokážu, ale líbí se mi jejich přístup k jídlu. A také to, že příprava je většinou jednoduchá, kterou zvládnu i já (nikdy jsem nevařila moc ráda, začala jsem vlastně až na mateřské). Sladké dobroty jsem ještě nezkoušela, ale chystám se. Hodně tam chválí Hraběnčiny řezy podle Helči.
Neuměla, ono kdo o tom neví nic tak těžko yb zvládl jen tak z fleku. Jsem ráda že doma nikdo omezení nemá a jíme vše.
Vůbec, ale být to nutné, tak se určitě naučím.
Mám kamaráda s cukrovkou a nikdy jsem nikoho neviděla jíst tolik sladkostí... Jinak vaření bych musela nastudovat. On je už docela problém s alergiemi. Třeba Janney má alergii na mák - a to není jen o rohlíkách a buchtách s mákem, ale i o čemkoliv obalovaném, protože mák může být i ve strouhance. A to jsou věci, které člověka hned nenapadnou...
Neumím, ale pokud by to bylo potřeba, musela bych se to naučit.
@titi Jimejinak znám, to jsou docela fajn stránky.
@nadule1 No to by mě taky nenapadlo.Ale je to logické - mák na pečivu - a je ve strouhance.Bych si asi upekla vlastní rohlíky, které bych věděla, že jsou mákfree, a ty nechala zestárnout a pak je strouhala. Když bych chtěla dělat třeba mákuprostý řízek.
@zajic Logické to je, ale měla bys vidět, jak na ní koukají, když se ptá v restauraci :)))
@Bea-Matyas Ve směsi z vodou? Protože to vajíčko tam trochu dělá i tu tekutinu, ne?A nekakáte z toho všichni? Není lněné semínko projímavé?
přesně takové jídla jí moje bývalá švagrová ,ale ona je militantní vegan a vše nahrazuje...takže žádný mlíko,žádný vejce..já chodím do různých skupin veganů a vegeratiánů inspirovat se a asi to jde

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici