Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Prikrmy a zamrazovani - diskuze

9 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Ahoj, co myslite, je lepsi kupovat prikrmy a presnidavky a nebo varit doma? Ja se chci pokusit o domaci stravu, ze ji proste budu varit, uz jsem si nasla par receptu a chci s tim zacit az jak bude pekne papat. Ze zacatku a hlavne ty prvni lzicky chi zkusit koupit uz hotove pac si myslim ze toho moc nesni a varit to v tak malem mnozdtvi se mi nechce. Proste chci s tim zacit pozdeji. No a hlavne se chci zeptat jak to potom mam uchovat, jestli je lepsi varit kazdy den cervou stravu a nebo jak to mam teda davat zamrazit a jak to dlouho vydrzi v tom mrazaku. No a potom, jak se to ohriva. Jestli primo z toho mrazaku zmrzle a nebo odmrazit a hlavne jak. Diky moc a omlouvam se ze je to tak dlouhe.
ahojky, zkus juknout na stránky www.kojeneckavyziva.cz, jsou tam super recepty na první příkrmy
Ahoj, ja jsem si udelala zasobu a dala do mrazaku v tvoritkach na led a cele dala do sacku (s obsahem a datumem). Vydrzi to 3 mesice. Vzdy si vyndam asi 5 kostek a hned to v mikrovlnce rozmrazim a ohreju, hotovo za 3 min. Vyhoda je, ze si muzes nadelat spoustu ruznych chuti a druhu, jak ovoce tak zeleninu. Kombinovat, kazdy den neco jineho atd. Ja delala "prvni lzciku" tyhle prichute:jablko, hruska, mrkev, sladka brambora, korenova petrzel s bramborem, dyni, hrasek, kvetak s bramborem, brokolici. A nebo delam cerstve, co se neda zamrazit - kousek bananu (zbytek snim), avokado, mango.Kupovane pouzivame HIPP Bio a jenom vyjmecne.
Vařila jsem na 2 dny a kupované skleničky jsme používali jen na cestování.Oni nám stejně moc nechutnaly.
@2222Adriana já ještě nevařím, až od příštího týdne,ale budu vařit každý den,ty kupované skleničky jsem u Toma vzala jen na dovolenou a stejně to nechtěl jíst.
Já vařím každý den, někdy to přeženu, tak to je na dva dny - uchovám v lednici, jinak denně ,,čerstvé´´
@Lucija Taky tak. Až na to, že jsem od začátku vařila domácí. Prostě jsem uvařila více. Ze začátku jsem to dávala do forem na led. Vždy jeden druh zeleniny a dle potřeby kombinovala. Ze začátku stačily tři čtyři kostky, pak už jsem zamražovala do kelímků. Ohřívala jsem taktéž ve vodní lázni, výjímečně v mikrovlnce, když bylo potřeba jídlo hned.
já jsem napoprvé koupila mrkvičku ve sklence, abych věděla, jak má vypadat konzistence, ale pak jsem si cca na týden navařila do malých kelímků na mrazák a to pak jen vždy ráno vyndám a pak ve vodní lázni ohřeju...budu to tak dělat i nadále, přecijen mám tak lepší pocit, že aspoň vím, jak ta zelenina před uvařením vypadala
Vařila jsem každý den čerstvé pidi porce,nevadilo mi to.Občas se stalo,že to bylo na dva dny,to jsem uchovala v lednici.
zkus mrknout sem http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/deti-do-1-roku/=/v/1144.html

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici