banner

Recept: Zeleninové a masozeleninové příkrmy do zásoby

Postup

1. první obídky - mrkev + brambor - zhruba 1:1
2. další druhy zeleniny - mrkev + brambor + pastinák + růž. kapusta + celer + cibule + brokolice. - jednotlivé druhy jsem přidávala postupně a poměr byl různý.
3. zeleninové se žloutkem
3. masozeleninové - nejdřív uvařit maso (nejlépe kuřecí prsa, libové hovězí, králík), pak přidat zeleninu.

Všechny příkrmy jsem nejdřív mixovala, později jen rozmačkávala.
Tip: vaříte-li zeleninu v papiňáku, stačí jej vypnout jakmile začne syčet a zelenina dojde.
Tip: maso můžete uvařit a zamrazit zvlášť a přidávat podle potřeby (zmrazené jde dobře porcovat nožem a paličkou)
Tip: dělala jsem si vždycky alespoň 7 porcí naráz a pak jen vyndavala z mrazáku.
Tip: směs je dobré nechat po rozmrazení převařit, není pak hrudkovitá.

Sdílejte stránku

Následující recept:

Také sháním...

Zeleninové a masozeleninové příkrmy do zásoby - diskuze

sáčky na potraviny

Děkuji Janina90 jse rád, že jsem našel váš příspěvek právě s typem na tyto sáčky. Osobně jsem dlouho přemýšlel do čeho dávat malému příkrmy. Manželka to dává do mističek, ale je pravda, že sáčky zaberou méně místa. takže jsem pořídil tyto https://www.obalove-materialy.cz/rychlozaviraci-zip-sacky-60-80mm-baleni-100ks jsou větší ale super.
Já teda pro dítě taky nezamrazuju..ta trocha rozmačkané zeleniny a masíčko je tak strašně jednoduché na přípravu, že mi přijde zbytečné toho dělat tolik a zabírat si místo v mrazáku..pro koho ale zamzuji je manžel, protože ten naprosto odmítá můj zdravý stravovací režim, takže když už se rozhdonu udělat mu radost a uvařit mu (často mu řeknu ať si namaže chleba když se mu to nelíbí :D), tak toho udělám hodně a dám do mrazáku..koupila jsem si tyhle sáčky http://www.obalove-materialy.cz/rychlozaviraci-zip-sacky-40-60mm-baleni-1000ks a manžel si to vždy jen ohřeje :) a je to dobré na různé zeleninové či ovocné pyré, pokud chcete mít vždy ze sezóny, není nic jednoduššího :)
jednou za čas bych to uznala ale zamražování jídla pro miminka mi připadá sobecké.Vždyť jsme doma a nevím jak vy já stíhám i denně vařit pro manžela tak tu chvilku vaření kousky mrkve a masíčka si udělám,úplně si to užívám.Snad jen dělám to že maso nařežu na malé kousky a balím do folie a vždy si vytáhnu jen ten kousek povařím a přidávám zeleninku.Užívám si s Májenkou každou chvíli i papání není vyjímkou.

zmrazené jídlo

já také zamrazuji - navařím dva-tři druhy jídel tak cca na tři týdny a střídavě vyndavám z mrazáku. Zamrazuji ve sklenicích od přesnídávek - měla jsem strach, že prasknou, ale vydrží - nechám jídlo ve skleničkách vystydnout, zavřu a dám zamrazit. Mám to akorát na jednu dávku a dobře se to skladuje... jinak ještě tip - pokud zamražuji jen maso (příp. jen mrkev apod.), dám ho zamrazit do tvořítek na led, po zmrznutí vyklepnu do sáčku. Je to lepší kvůli dávkování - nemám dobré zkušenosti s oddělováním mraženého jídla nožem...

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40