banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

polévky - diskuze

39 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Barča je děsně polévková a mě už došly i nápady, i inspirace. Prosím, napište pokud možno co nejvíc lidí :) 5 nejčastějších polévek, které děláte a které máte nejraději...u nás vede mrkvová s krupičkou, zeleninová se sýrovými nočky, vývar, porková, rajskáA to furt dokola
krupicová se zeleninou (hodně hustá), brokolicová, čočková, rajská, fazolová, zelná (nebo zelňačka, já nevim, jakej je mezi tím rozdíl )...
asi nejoblibenejsi je mixovana zelenina (vetsinou kvetak ci brokolice) + brambora + smetanapak hraskova, cockova, zeleninova s nudlema, vyvary, rajskab...zelnacku Maruska moc nemusi, ani cesnecku, ty jsou na ni moc aromaticke
kureci s jatrovyma knedlickama a domacima nudlema, hovezi s domacima nudlema,hraskova se slaninou,gulasova s bramborem,..jine ani nevarime,protoze je tu nikdo neji..obcas cesnecka jako 5...asi 2x rocne...my jime na hlad,na zizen pijeme vodu a tudiz polevky u nas moc nejdou
Ja jich vařím jenom 5,protože je vařím velmi málo a když už tak ty co nám chutnají.V Top 5 je-kulajda,porková na másle-nerozmixovaná,porková s krutony rozmixovana,dýnová hokaidová,gulášovka s bramborem.Pak vařím vývary.Na vánoce vařím vývar s kuřecích panenek a je to výborná jemná polívka.Neumím udělat dobrou zelenačku.Jo a rajská,tu já nejím,ale vařím výbornou.Když se zeptám děti tak jednoznačně řeknou rajskou.
U nás se dělají hlavně husté polévky. Zeleninová , krémová s hráškem, krémová brokolicová , česnekačka(s bramborem a uzeninou ), kulajda a zelňačka .... občas vývar ale s hoodně zeleninou... pak fazolačka, a kapustová... a čočková ... no je toho hodně jsme polívkoví hlavně v chladném počasí
A ještě babča dělá hrstkovou ... to je tak nějak všechno se vším :)ale je to dobré
rajska, bramboracka, pohankovo cockova( tu obzvlast mulije) vyvar, a bobkovou:D
vývar s nudlema, bramboračka, rajská, špenátová, čočková, mrkvová, drožďová, květáková, brokolicová,....
dýňová, cizrnová, hovězí vývar se zeleninou a nudlemi, koprovka, hladká anča bramboračka,..asi ty mé nejoblíbenější. Taky jsem polívková
U nás vede krupicová - podušená kořenová zelenina na másle (nastrouhaná na jemno), do ní krupice nebo vločky nebo vejce a opečený rohlík nebo s červenou čočkou, to už jsou čtyři varianty, pak jak píšeš pórková, ale já ji vařím s mrkví, květáková, brokolicová, celerová, zeleninová (jako mix - mrkev, celer, petžel, hrášek, kukuřice, květák, prostě co doma najdu) s bramborem, pak klasická bramboračka s trochou hub, kuřecí vývar, rajská (to jsi vlastně psala), gulášovka. Víc mě teď nenapadá...
Čočková, bramborová, pórková, fazolová, gulášová, koprová, jakýkoli masový vývar a pak dělám zeleninovou s bramborem a rýží. To osmahneš nastrohanou kořenovou zeleninu, zaliješ vodou, přidáš bramboru a pak rýži a sůl. Na talíři posypávám strouhaným sýrem.
@amalie2011 bobkovou? To je jak? A ta pohankovo čočková?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici