banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

polévky - diskuze

39 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Barča je děsně polévková a mě už došly i nápady, i inspirace. Prosím, napište pokud možno co nejvíc lidí :) 5 nejčastějších polévek, které děláte a které máte nejraději...u nás vede mrkvová s krupičkou, zeleninová se sýrovými nočky, vývar, porková, rajskáA to furt dokola
zeleninova s vlockami, vyvary, cockova z cervene cocky nejcasteji, porkova, bramborajda, brokolicovy krem, kvetakova,dynova, rajska,kminova.
@luciasek84 co milujeme nejvíc, tak vajíčko, osolit, dát nasekanou petrželku a pol. mouku a sypat do požadované hustoty. pak to naházím do polívky, s krupičkou sem tam, ale tyto dávám kam se dá.
@ivulisek No vidíš, to kapání, na to jsem zapomněla...dáváš krupičku?
jakýkoliv vývar s nuličkama, mrkvičkou a masemmrkvičková s domácím kapánímbrokolicový krém s chlebovýma kostkamačesnečka s chlebovýma kostkamazeleninová co dům dal.
@luciasek84 asi jsem to špatně napsala, do podušené zeleniny buď dám krupičku, nebo ovesné vločky nebo vejce, v poslední době hodně i kuskus nebo čočku. Ale kombinace krupička s čočkou taky nemusí být špatná . Jinak červenou čočku nepředvařuji, jen chvíli namočím.
@luciasek84 Ne jen tu sůl.
@luciasek84 na másle na drobno cibulku, kmín, sul a tak na 0,7l tři vrchovaté lžíce vloček, opražím a doleju vodu. Nechám vařit do změknutí vloček.Klidně zjemni mlíkem či smetanou. Je to rychlý. Mužeš zašehat vejce či přidat zbytek brambor od oběda.
@luciasek84 mixerem
@luciasek84 Hokkaidó beru u našich ve sklepě,ještě nikdy jsem ho nekoupila. Dělám bez smetany je to husté a krémove dost.Je to vlastně jen cibule,brambory,dýně,mrkev a dochucení.
@luciasek84 Hráškovou podle toho co je :) ale nejčastěji základ ze sušeného zeleného (to mixuju)a pak dodám celý třeba mražený.... No a kulajda .... uvaříš si brambory , vedle vajíčka , svaříš hříbky když jsou sušené, když máš čerstvé tak jen orestuješ , my ale máme nejraději na kyselo nakládané(taky restujeme), pak hříbky zaliješ vodou nebo vývarem, okořeníš solí, pepřem,kmínem, majoránkou a koprem .... pak si zakysanou smetanu rozkvedláš s hladkou moukou (ať je z toho taková kašička) a zavaříš ji v polévce a pak buď dodáš nakrájené brambory a vajíčka přímo do polévky , nebo na talíř... já dávám rovnou do polévky ... :) nakonec ještě jednou dochutíš....tím že budeš mít ve smetaně tu hl.mouku by se ti nemělo povést to, že by se srazila ale naopak bude hladká...
@luciasek84 trochu soli tam davam a malicko pepre.. jinak nic.. ale my mame radi neslany a nekoreneny veci:D jo a este tam davam celou cibuli-tu pak vydelavam az je polivka uvarena..
@corelia Už mám napsané a zkusím, děkuju:)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici