banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

polévky - diskuze

39 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Barča je děsně polévková a mě už došly i nápady, i inspirace. Prosím, napište pokud možno co nejvíc lidí :) 5 nejčastějších polévek, které děláte a které máte nejraději...u nás vede mrkvová s krupičkou, zeleninová se sýrovými nočky, vývar, porková, rajskáA to furt dokola
zeleninova s vlockami, vyvary, cockova z cervene cocky nejcasteji, porkova, bramborajda, brokolicovy krem, kvetakova,dynova, rajska,kminova.
@luciasek84 co milujeme nejvíc, tak vajíčko, osolit, dát nasekanou petrželku a pol. mouku a sypat do požadované hustoty. pak to naházím do polívky, s krupičkou sem tam, ale tyto dávám kam se dá.
@ivulisek No vidíš, to kapání, na to jsem zapomněla...dáváš krupičku?
jakýkoliv vývar s nuličkama, mrkvičkou a masemmrkvičková s domácím kapánímbrokolicový krém s chlebovýma kostkamačesnečka s chlebovýma kostkamazeleninová co dům dal.
@luciasek84 asi jsem to špatně napsala, do podušené zeleniny buď dám krupičku, nebo ovesné vločky nebo vejce, v poslední době hodně i kuskus nebo čočku. Ale kombinace krupička s čočkou taky nemusí být špatná . Jinak červenou čočku nepředvařuji, jen chvíli namočím.
@luciasek84 Ne jen tu sůl.
@luciasek84 na másle na drobno cibulku, kmín, sul a tak na 0,7l tři vrchovaté lžíce vloček, opražím a doleju vodu. Nechám vařit do změknutí vloček.Klidně zjemni mlíkem či smetanou. Je to rychlý. Mužeš zašehat vejce či přidat zbytek brambor od oběda.
@luciasek84 mixerem
@luciasek84 Hokkaidó beru u našich ve sklepě,ještě nikdy jsem ho nekoupila. Dělám bez smetany je to husté a krémove dost.Je to vlastně jen cibule,brambory,dýně,mrkev a dochucení.
@luciasek84 Hráškovou podle toho co je :) ale nejčastěji základ ze sušeného zeleného (to mixuju)a pak dodám celý třeba mražený.... No a kulajda .... uvaříš si brambory , vedle vajíčka , svaříš hříbky když jsou sušené, když máš čerstvé tak jen orestuješ , my ale máme nejraději na kyselo nakládané(taky restujeme), pak hříbky zaliješ vodou nebo vývarem, okořeníš solí, pepřem,kmínem, majoránkou a koprem .... pak si zakysanou smetanu rozkvedláš s hladkou moukou (ať je z toho taková kašička) a zavaříš ji v polévce a pak buď dodáš nakrájené brambory a vajíčka přímo do polévky , nebo na talíř... já dávám rovnou do polévky ... :) nakonec ještě jednou dochutíš....tím že budeš mít ve smetaně tu hl.mouku by se ti nemělo povést to, že by se srazila ale naopak bude hladká...
@luciasek84 trochu soli tam davam a malicko pepre.. jinak nic.. ale my mame radi neslany a nekoreneny veci:D jo a este tam davam celou cibuli-tu pak vydelavam az je polivka uvarena..
@corelia Už mám napsané a zkusím, děkuju:)
@amalie2011 A tu pohanko čočkovou ještě nějak dochucuješ? Sladkokyselou ne, to mě nechutná:)
@Zavadilka A jak děláš tu vločkovku? A jaké vločky?:)
@zanlena Vyzkouším. Nic jiného kromě soli nedáváš?
@luciasek84 Dávám syrový. Nejprve brambory a pak hned rýži, takže téměř zároveň. Co bude dřív uvařený jsem nikdy moc neřešila. Ono když bude něco měkkčího tak nám to nevadí. Zapoměla jsem napsat, že na smažení zeleniny můžeš použít buď máslo nebo olej. Častěji jsem tedy dávala to máslo.
@luciasek84 Dávám syrový. Nejprve brambory a pak hned rýži, takže téměř zároveň. Co bude dřív uvařený jsem nikdy moc neřešila. Ono když bude něco měkkčího tak nám to nevadí. Zapoměla jsem napsat, že na smažení zeleniny můžeš použít buď máslo nebo olej. Častěji jsem tedy dávala to máslo.
@luciasek84 dam si do hrnce vodu, nasypu tam hrst pohanky, hrst červené čoččky, brambory, nakou tu klasickou zeleninu, a vařím:o) je fakt desne dobra:o))) a bobkova ne kazdymu to chutna.ona je takova sladkokysela a bobkova ji rikame odmalicka pac misto brambor do ni delame \"bobky\" z mouky a vody- udelam si takovy jakoby testicko a pres sitko to tam propasirujes a ono to udela bobky:d polivku zachustuji jiskou,a dochucuji cukrem a octem:D
vývar z kuřete, hovězí, z vepřových kostí, čočková, brokolicová, zeleninová, bramboračka, fazolová, zelňačka, mrkvová s ovesnýma vločkama, špenátová, květáková s bramborem. Vzpomněla bych si určitě na další, polívky milujeme.
@luciasek84 špenát na polévku používám mražený, dělám ji v zásadě tak, že špenát zaleju trochou vody, povařím, okořením solí, pepřem a česnekem. Zahustím vajíčkem a přidám trochu mléka nebo smetany na zjemnění chuti. Podávám s opečeným chlebem na kostičky.
vločková, zeleninková s krupičkou, hrášková, fazolová, cizrnová, pohanková a vývaryJinak minule jsme dělala krémovou bramborovou, přidala jsem trochu čeneku a majoránky a chutnala jak hrachovka. Holkám jsme na másle osmahla chlebík a obě sežraly2 plné talíře.
@zanlena Tu bramboru a rýži normálně přidáváš ještě syrové nebo nějak předvařené? Nevaří se rýže dýl jak brambory? Ale určitě zkusím:)
@moninif ty jo krupicová s čočkou to zní skvěle, to asi zkusím - takže normálně podusím zeleninu, pak přidám vodu, zaleju krupičkou, nechám povařit a do toho vhodím předem uvařenou čočku? Gulášovku nedělám moc proto že nikdy nemám úplně měkké maso Já jsem ale asi fakt totální antitalent na vaření :D
@corelia Tak tebe poprosím o recept na tu špenátovou - používáš mražený drcený nebo celý a pak mixuješ? A postup prosím?:)

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici