banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

maso a kousky - diskuze

26 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Asi další ze serie blbých dotazů. Nevím jak na maso. Nechtěla jsem ho dávat takhle brzo, ale dr mě přesvědčila že mám. A já nevím jak ho zpracovat. Uvařila bych ho v parním hrnci, ale mě to malé množství prostě nejde rozmixovat tyčovým mixerem a nemáme mrazák abych toho udělala víc a dala zamrazit? Když to rozsekám vidličkou nebo rozpižlám tak to tonda nejí. Vůbec bych ho potřebovala naučit jíst větší kousky. Ani mrkev se mi nepodařilo rozmnělnit úplně jako to je ve skleničce a on to prostě nechce Trvá na hladkém a jemném skleničkovém obsahu. Ale já už mu je nechci dávat a chci vařit a on mi to nepapá Jak na něj? A pak ještě s tím masem. Jsem asi fakt blbá. Ale když koupím balíček kuřecích prsou, udělám mu jen trošku a pak mi zbyde hrozně moc masa. Takže bych i kupovala skleničku masovou. Ale příjd emi to takové divné, maso ze skleničky. To tam vydrží a nic se mu nestane?
Báro, povím ti jak to dělám já:-)Nikdy nevařím jen jednu porci (prostě se to nevyplatí), vařím tak na týden, dám do skleniček a hned po vychladnutí do mrazáku (a nebo můžeš zavařit, ale já mám problém sehnat malé skleničky co těsní). Takže zrovna včera jsem dělala: nakrájela jsem na malé kostičky cuketu, mrkev,jedno menší kuřecí prso (cca 100 g), dala do hrnce s vodou a přidala rýži (nebo můžeš brambor). A dala vařit. Rýže se vaří cca 25 minut, za tu dobu by ti měla změknout i mrkev tak, aby se rozmixovala do hladka. Když se to uvaří, lžící to vyberu, dám do misky se sekáčkem (součást tyčového mexéru), přidám trochu olivového oleje a rozmixuju. Když se mi to zdá moc hustý, přidám trochu té vody, ve které se to vařilo. A dám do skleniček. Takhle lze měnit variabilně zeleninku, co Tonda jí (mám za to že mrkev a brokolici, ne?) Ale tu brokolici bych asi přidala až později, ta se nemusí tak dlouho vařit. A máš na týden vystaráno. Stejně dělám i ovoce. Jablko s banánem (tem ale nedusím, dám ho do sekáčku syrový), hrušku, meruňku...Ono se s tím asi ani víc vymyslet nedá.Držím palečky, ať Tondovi chutná!
@bbeeruska Vidíš vařit na dýl mě nenapadlo. To je tím že nejsem zvyklá na mrazák. Ale příští týden snad už bude... A ještě mě napadlo. Když tohle všechno uvaříš. Dá se ta voda z toho dát jako polívečka? Vlastně takový vývar? Já se ptám blbě, ale já nejsem moc hospodynka ani co se týká nás natož tonda. A
@medox No, asi by to jako vývar šlo, ale s tou rýží je to takovej bílej hnus:-) To bych asi dělala s bramborem...Já Dannymu polívku ještě nedávala, jakmile je to moc tekutý, vytéká mu to s pusinky...Jestli ještě nemáš mrazák a měla bys třeba i větší skleničky, tak to zavař v těch větších (aby byli ve skleničce tak dvě porce). Otevřeš jí, Tonda sbouchá jednu porci, zavřeš jí, strčíš do ledničky a do druhého dne by se tomu nemělo nic stát...
@bbeeruska Zavař To je jako by jsi mi říkala at vymyslím lék na rakovinu. Já netuším co to zavař znamená. Jojo co se kuchyně týká stala se v mé vychově nějáká chyba. Asi jsem zrovna chyběla proto taky tak hloupé dotazy. Já ani nevím jak na ten vývar...ani co to znamená spařit...no škoda slov. Mrazák snad bude příští výkend, jedeme si pro něj k mamce co ho nepoužívá. Takže do te doby to přežijeme na skleničkách stejně jich máme plnou skřín A pak zkusim vařit. Ono bude nějákou dobu trvat než to bud epoživatelné...
@medox tak s tou kuchyní jsme na tom úplně stejně taky vim prd, ale tak nějak se snažim,no Nehledam v tom vědu, prostě Neli jsem ze začátku všechno uvařila a hodila do mixéru a rozmixovala, vše najednou, maso i zeleninu, teď už jí to jen rozmačkávám vidličkou. Většinou je toho víc, tak do skleničky odměřím porci na druhý den, zbytek dam do kelímků, třeba od jogurtů(to je pro nás jedna porce) a zmrazim. Polívky Neli moc nebaští, teče jí to všechno kolem, ale když jsem tý vody měla dost, tak jsem z toho udělala polívku pro nás
@medox Ono se na tom moc zkazit nedá A kdybys náhodou něco zavařit potřebovala (když někam jedete, je to lepší než z mrazáku - to táhneš sebou studenou mokrou skleničku), tak takhle:jídlo, které máš připravený k podávání dáš do skleniček a pořádně uzavřeš (silou) - bacha ta ty standartní šitový víčka, které teď dávají ke všem příkrmům, ty nedrží (mám vyzkoušený od malý tatarky, kupovaných džemů atd.). zavřené skleničky dáš do hrnce s vodou (měli by být ponořené min do 2/3 výšky a 10 minut necháš vařit (10 minut to bublá). Pak vypneš plotýnku, odstavíš a necháš v té horké vodě ještě tak 15 minut. Pak sleničky vezmeš, otočíš je víčkem dolů na rozprostřenou utěrku a necháš vychladnout (to se dělá abys zjistila, jestli ty víčka těsní). Až vychladnou, uložíš je někam do tmy (tam kam dáváš kupované příkrmy). Takhle zavařuju já, naučila mě to babička a neměl by s tím být problém. Jediná možnost jsou ty blbý víčka. Ale kdybys náhodou zavařila a ono by ti to netěsnilo (což bys měla zjistit, až je otočíš), tak z nich to jídlo prostě vyndáš a přendáš do jiný. A nebo nacpeš do mrazáku:-) Držím palečky:-)
@bbeeruska Jee moc děkuju za návod někam si to jdu zapsat. Nevypadá to složitě. A jak dlouho to takhle zavařené můžu v těch skleničkách skladovat aniž by se to zkazilo? příjde mi to lepší než mražení, já k tomu mražení mám z nějákéoho nevysvětlitelného důvodu prostě odpor...a taky jsi mě pobavila tím že to 10 min bublá, hezky jsi odhadla mou znalost varu
@medox Nemáš za co :-) Přesnou dobu ti neřeknu, vím že třeba babča když zavařuje kompoty, tak ty vydrží i 3/4 roku, ale u toho jídla nevím. Ale 3 měsíce by měli určitě a ten měsíc ti to vydrží 100%.
@bbeeruska A jde tak teda dělat i maso? Něják si nejsem jistá abych to pochopila dobře :)
Dělala jsem stejně jako bbeeruška
@medox Jojo, maso už máš v té uvařené směsi...
beruska poradiladobre, jo a mas mixer normalni?ten ti kasicku udela,jinakkousky nasizacalis krupkama co tonik vlastne nechce vid?? jinak moc neporadim

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici