banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

maso a kousky - diskuze

26 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Asi další ze serie blbých dotazů. Nevím jak na maso. Nechtěla jsem ho dávat takhle brzo, ale dr mě přesvědčila že mám. A já nevím jak ho zpracovat. Uvařila bych ho v parním hrnci, ale mě to malé množství prostě nejde rozmixovat tyčovým mixerem a nemáme mrazák abych toho udělala víc a dala zamrazit? Když to rozsekám vidličkou nebo rozpižlám tak to tonda nejí. Vůbec bych ho potřebovala naučit jíst větší kousky. Ani mrkev se mi nepodařilo rozmnělnit úplně jako to je ve skleničce a on to prostě nechce Trvá na hladkém a jemném skleničkovém obsahu. Ale já už mu je nechci dávat a chci vařit a on mi to nepapá Jak na něj? A pak ještě s tím masem. Jsem asi fakt blbá. Ale když koupím balíček kuřecích prsou, udělám mu jen trošku a pak mi zbyde hrozně moc masa. Takže bych i kupovala skleničku masovou. Ale příjd emi to takové divné, maso ze skleničky. To tam vydrží a nic se mu nestane?
Báro, našla jsem ti odkaz na ten tyčový mixér. Mám přesně tenhle, za stejnou cenu. Co jsem našla na netu, tak tady ho mají nejlevnější. Je fakt boží a baštu delám právě tím sekáčkem. http://www.tipnet.cz/elektro/ecg-rm-928-c/
Baru, můžeš mu taky zkusit namíchat skleničku s vařeným. Aby to bylo hladké s pár kousky... nejdřív hodně skleničky a míň vlastního a přidávat a přidávat, až nenápadně začne jíst kousky.
@medox nejlepe je poridit si robot,kde to mas vse, staci nejaky okolo 200o kc..mamtakovy a dotet vyuzivamnalita testa,na pomazanky,nastrouhani brambornabramborak,mixer na koktejly zovoce a jogurtu...v lete super svac,nebo jen z mleka,detemmixuji polevku tak ze je pak kremova..nemamhrudkya spoustu dalsiho
@medox no, já tedy nevím...zavařuji kdeco, když jsme hodně cestovali a bydleli v hotelu, kolem těch Mařčiných 6 měsíců až roku, tak jsem tohle hodně řešila.zkoušela jsem jídla zavařit a vypadalo to krásně, ale když jsem to otevřela, tak to chutnalo hnusně.i to zkyslo a to si troufnu říct, že zavařovat umím...taky jsem se tu tenkrát radilatakže já hlasuju pro mrazák, to bylo dokonalý a bezpečný.dá se to nakydat do pytlíku a zamrazit v pytlíku, i ve sklence od výživy s netěsnícím víčkem i v malé dozičce, já používala šroubovací kelímky od Aventu, ve kterých jsem předtím mrazila MM.Ovšem tím, tě nechci odradit, nevím, kde jsem v tom zavařování dělala chybu, zkoušela jsem to na různé způsoby a fakt mě to zrovna nešlo....
@medox Já jsem koupila tyčový mixér, který ma vyměnitelnou tu spodní hlavici a dá se vyměnit bud za metlu, nebo zase takové \"výčko\" k nádobě o velikosti cca 300 ml a ta má vespod ten krájecí nůž...A to pak držíš ten nástaven v ruce přitisknutý na té nádobě a ono to udělá přesně tu jemnou kašičku (podle toho, jak dlouho mixuješ). Když jsem to dělala jen tím tyčovým, tak tam taky zůstali kousky. A je to takové skladnější než ten mixér, co říkají holky (ten velikej). Koupila jsem ho na netu cca za 500 i s poštovným...Musíš umět hledat. Jestli budu mít čas, našla bych ti odkaz...
Já jsem koupila čerstvé maso, pokrájela na kostky(porce) a syrové zamrazila. Nejdřív jen na tácku a jak to ztuhlo jsem je nasypala do kelímku nebo sáčku. Když jsem vařila tak jsem pokaždé vytáhla jednu kostku a přidala k tomu zeleninu a vařila společně. Po uvaření jsem maso trochu pokrájela a všechno i stou zeleninou rozmixovala tyčovým mixérem. Vody jsem tam většinou měla jen tolik, abych to nemusela ředit nebo vylévat a udělalo to pěknou kaši. vařila jsem na dva dny. Kousky jsem dělala později, malá se naučila kousat až na rohlíku kolem 8m. Každý druhý den jsem vařila čerstvou porci a hotový jídlo jsem nemrazila.
@medox právě že na ten koktejl je možná lepší ten tyčový,no každopádně jako svatební dar to nemusí být špatné
@káččč Plánuju ještě jedno nebo dvě takže by se to využít mohlo. A pak třeba n a přípravu koktejlů nebo něčeho takového by to mohlo být zajímavé :) Skusím sehnat nějáký levnější a nebo si o něj můžu říct jako o svatební dar
@medox poradím Ti,raději si ho na ty 2měsíce od někoho pujč,protože ho nevyužiješ moc.Nebo jestli plánuješ ještě časem jedno,tak Ti posloužíJá si koupila tenkrát obyč mixér a využívala jsem ho jen chvíli,prtože jsem od 4.-7.měsíce kupovala příkrmy a potom jsem začala vařit to už bylo tak jen měsíc,než začala jíst jídlo s kouskama.Je pravda,že maso raději mixuj dlouho,klidně do 10měsíců.Záleží kolik budete mít zoubků...
@káččč JJ vím který myslíš, ten znám z televize Budu ho muset pořídt. Neb te tyčový je na prd
@káččč ta nádoba u toho \"normálního\" mixéru se musí přikrýt víčkem,jinak to vše vystříkne ven
@medox normální myslí asi ten co se mixuje většinou v nádobě,ve které je vespod nůž,který to mixuje.Tyčový držíš v ruce a ovládáš ho sama,je to vlastně tyč

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici