Aktivita miminka - diskuze

  • Aktivita miminka
    Dneska jsem 34 + 5. Bolí mě záda u kostrče, když vstanu po ležení na levém boku. Tak chvíli nemůžu bolestí chodit. Musím si na chvilku sednout a trochu vrtět pánví, aby si to tam nějak sedlo a uvolnilo se to.
    Můj mrňousek mě trochu dělá starosti. Celé těhotenství je hodně aktivní (už ze začátku se doktorka při ultrazvuku divila, že mi tam skáče jak na trampolíně a když se dělal screening ve 3. měsíci, tak prcek málem sabotoval vyšetření, jak byl aktivní.
    Většinou všude píší, že by se aktivita miminka měla v 35. týdnu snížit tím, jak tam nemá místo, ale ten můj prďola se hýbe čím dál tím víc. Nejvíc asi v podvečer a večer (někdy v noci, to pak nespím). Asi mám v břiše chobotnici.   To se mi pak vlní celé břicho, občas dělá prudké pohyby. Šťouchá do všeho, co se dotkne břicha. Někdy mám pocit, že se mi tam chce postavit nebo vylézt ven. Doufám, že je v pořádku, že mu nic nechybí. Na kontrolu k doktorce mám jít ve středu. Nejradši bych jí dneska zavolala a zeptala se, jestli je to normální, ale dneska neordinuje. (Taky mě napadlo, jestli by to mohlo být jídlem. V 6 večer jsem měla kafe bez kofeinu a kus čokolády. Třeba ho ten cukr vybudil a musel vybít energii.)
    Averan   | 01.09.2014 08:51:00
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Moje potíže 35. týden těhotenství a jejich řešení (strana 1)

Poradna

Dobrý den,
po prvním porodu mám trochu povolené pánevní dno (i když jsem po porodu cvičila a zlepšilo se to, není to stále v normálu) Projevuje se to mírnou inkontinencí např. při kýchnutí, skákání na trampolíně,atd. A teď k dotazu, jsem podruhé těhotná ( začátek 7 měsíce) a nevím co je pro následný porod lepší. Zda posilovat nebo naopak neposilovat pánevní dno před porodem. Můj gynekolog mi řekl,že je lepší neposilovat (že to mám nechat až po porodu), jiný gynekolog mi řekl,že trochu bych posilovat měla. Tak jsem z toho zmatená,co zvolit. Děkuji za odpověď.

Dobrý den, posilování pánevního dna určitě neublíží, naopak může pomoci připravit Vaše tělo na větší zátěž, působí preventivně. Poznáte sama, zda Vám cvičení vyhovuje, nebo je Vám to nepříjemné a podle toho budete pokračovat.
Obecně však platí, že posilování pánevního dna je vždy ku prospěchu, především pokud se vyskytují i nějaké potíže.
Hezký den

MUDr. Andrea Liszková | Babyonline | 02.01.2021, 14:24
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×