Inzerce
Inzerce
Inzerce

Latkovky vs. jednorazovky - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Zanlena (strana 1).

  • Latkovky vs. jednorazovky
    Zdravim, moje volba latkovych plenek nebyla vyhradne 'ekonomicka', ale ten financni rozdil je skutecne hodne znat. Navic jde jen o investici u prvniho ditete a druheho uz je vse doma pripravene. Jednorazove plenky opravdu 'vydrzi' dele, ale to rozhodne neznamena, ze do jednorazovky mimco mene cura nebo sazi bobky. Pocurana plenka je uzasne prostredi pro bakterie a plisne. Nad tim by se maminky pouzivajici jednorazovky mely zamyslet, pokud nepremysli o te tune odpadu, ktere jejich vonave miminko vyprodukuje. Dneska uz skutecne neni nutne plenky prat na valse :-) a neni ani nutne uplne vsechny plenky vyvarovat. Pocurane staci preprat na 60°, takze o zadne 'utrpeni' matek pri praci s plenkami opravdu nejde. Krome kalhotek s PUL zaterem pouzivame take vlnacky, ty se daji impregnovat lanolinem a nebo pozivat jen tak. Vlna v lete chladi a zime hreje. V latkovkach se mi ani jedno z deti nikdy neoprudilo. Navic, dite je bez plenek daleko drive nez deti s jednorazovkami. Kdyz se mala batolila po piskovisti ja Ferda mravenec s latkovkou, tak jsem asi byla povazovana z matku-exota, ale jen do chvile, co ostanim plenky zustaly a my se jich jiz zbavily. Prvni rok znamenaji latkovky o neco vic prace, ale pak naopak mene nebo zadnou praci.
    Jednorazovky nezatracuji, na cestovani jsou skvele, ale mozna by se mela kazda matka zamyslet, jestli jsou na stale pouzivni jednorazovky opravdu to nejlepsi, co svemu diteti chce dat. P.
    kapibara   | 30.06.2011 11:28:13 | Reakcí: 1, poslední: 22.03.2012 17:28:13
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Latkovky vs. jednorazovky
      Řekla bych ,že ten kdo chce pro svoje díte to nejlepší,tak mu nebude vadit nějaká ta chvíle u žehličky,to že žehlím nebo dávám plenky do pračky ještě neznamená,že u toho nemůžu mít malého.Taky chci látkovky, už jen proto,že ušetřím 500 Kč každý měsíc a to si za ty peníze uděláme hezký výlet někam na hrad nebo dokonce na dovču,jednorázovky dobré určitě jsou ale rozkládaji se 400 let,takže maminky,které používají jednorázovky a sami je měli by mohli najít ty svoje jednorázovky.. Řekla bych že látkové pleny po nás budou vypadat o dost líp a použitelněji než ty jednorázové a když je mamina na mateřské tak se má starat hlavně o díte, takže úspora času jako argument nebo spíš jako omluva za lenost? Když vidím některé maminky,neustále vysazené u PC nebo ťukající něco do mobilu,nepříjde mi,že chtějí šetřit čas aby ho věnovali dětem.
      EstyD   | 22.03.2012 17:28:13
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Zanlena (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×