banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Znalostí potravin - diskuze

31 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Často v Prostřeno žasnu,že v pořadu o vaření většina lidí nezná názvy potravin,jídel a neví na co se používají.Nebo to nikdy nejedli-třeba dýni.Dnes třeba nevěděli co je to tofu.Já si myslím ,že zrovna v téhle oblastí mám docela dobré znalostí.No jo mám nakoukáno tisíce hodin na tv Paprika.Překvapilo vás v poslední době nějaké jídlo,že jste netušili co se skrývá za názvem?Mě teda vždy překvapí jen recepty Ládi Hrušky-to koukám jak puk,jak vysloví,že bude dělat špagetovou pizzu atd.Naštěstí to už pak nevidím.
Sice nejsem výborná kuchařka, mám svých pár receptů a to mi stačí, ale docela se orientuju co je co. Maximálně špatně přečtu název. V prostřeno mě dostává hodně věcí, koukám proto minimálně - třeba sladit si víno cukrem, nebo jsme schválně koukali na Darju, bože bože to bylo. Ten pořad má hrozný úpadek místo o vaření tam jde o taktiku a přijde mi i o to zviditelnit se s větší trapnou narážkou na jídlo - ty silnější vždycky tvrdí jak dnes by si dali něco lehkého a pak sami vaří hutné jídlo.... No a Hrušku to už odcházím od TV rovnou
@inediam a při prdění se ze mě bude prášit.
@zajic Abys vám záchod nerozbila....
@Liberte Aha, to jsem nevěděla, že je tofu ze sádry. Tak jo, už to jíst nebudu.
@zajic tofu je jen zahadna smes vytvorena ze zdrcleho mleka a sadry..a proste silene divne chuti a divneho vzhledu...a co ynam lidi tak tim a sojovym masem nahrazuji normalni maso...a oboji je pro nas grc...misto masa vajicko v pohode,ale sadru vazne ne a bilkoviny z cerveneho masa jsou pry tezko nahraditelne..alespon mi to tvrdili ruzni lekari ...vcetne pediatru..ale nevim
@Liberte Maso je maso... a jak to souvisí s tofu?Tofu je tofu a maso je maso a vaječný bílek je vaječný bílek. Různé druhy bílkovin.Jinak věřím, že psi jako masožravci nijak hromadně tofu neholdují.
@zajic Mě taky samotné tofu chutná.
@Calamity J. u nas to ani pes nechce a to je co rict...proste maso je maso
@zajic Tak to jsou dobré, já to jím vždy marinované a opečené.
@Calamity J. M a A po tom hodně jedou.A všechny děti, co znám, jedí tofu jen tak syrové.Já to mám taky ráda.
@Liberte Tak to já jím :-), z Tofu máme výborný recept buď v Ženě po 40 nebo Zdravém těhotenství, už se mně to plete, mám obojí mezi kuchařkami :-).
mé znalosti jsou řekla bych průměrné. Vím, co je tofu, rebarbora, maskarpone, ale často narazím na něco, co ani netuším, co by to mohlo být. Nebo mám jen jakousi povšechnou představu. Třeba v asijské restauraci. Nebo francouzské...nebo vlastně kdekoliChodím kolem nějaké lepší restaurace, na tabuli mají psáno, co šéfkuchař doporučuje - tam často čučím, že nevím, o co jde. Z dnešní nabídky jsem si zapamatovala omáčku demi-glace a grilované jidášovo ucho a další 2 věci jsem zapomněla. Tam jsem taky zjistila, že kousku krávy se říká veverka (touto znalostí se mi podařilo už pár lidí (steakařů) oslnit ).Tudle jsem pekla muffiny a zjistila jsem, že třtinový cukr může být i muscovado nebo demerara - a jeden z nich dokonce maj jako novinku u nás u alberta - a je to fakt hustá záležitost
@chezzie právě, jako kdyby to bylo kdekoli jinde, ale jak jdou do pořadu o vaření a kolikrát neznají fakt základní věci
@amalie2011 ja to nemam se zviratama.. zjistila jsem, ze jak jsem vzdy mela odpor k zahradce, tak ted pestuju rajcata, cuketu... pristi rok chci par sazenic jahod (samozrejme kvuli detem )
tak co starsi chodi do skolky, manzel ji v praci, mladsi ma nekdy sklenicku tak si experimentuju pro sebe... pomazanku z tofu, dynovy kolac atd... uz se u nas docela usidlil kuskus, bulgur, zdrave testoviny atd...o Hruskovi mi nemluv - to neni kuchar, ja vim, ze to co vari, nejsou jeho recepty, ale co mu poslali lidi... me spis dere, ze jsme nekdy narod patlalu, kdyz dokazem neco z toho pozrit a jeste se placat po ramenou jak jsme to jidlo osulili a uvarili za lacika...a co me vadi nejvic je to, ze ho cpou do hlavnich novin, sakra je se ze zprav nepotreju dozvedet jak mam z-urvit rajskou omacku rajcatovym dzusem (nebo co to tam daval)... zlata ct1...
@Courtney ja jsem podobna skodolibka a chechtam se, jak nekteri vyslovuji... treba \"cotáge\"manzel je pak na me nakrknutej, ze kazdy nemusi znat vsechno.. no nemusi, ale nektere ty veci jsou tu uz tak proflakle ze se stale divim, ze to neznaji...
Tak Tofu mám ráda a kdysi jsem si ho dost kupovala a dýni tu mám taky ráda,takže už jsem to jedla a vím co to je.Na Hrušku nekoukám,protože to není pro mě kuchař.
@Kydka taky řešení
@Courtney To by u nás zařídily kuny
@Kydka ale ona ta slepice nežije věčně, ani věčně nenosí vajca, žejo a pak je třeba ji zlikvidovat
@Courtney To né, ty by byly jen na vajca.
já si myslím, že v tomhle znalosti celkem mám, už se mi dlouho nestalo, že bych něco neznala se vždycky směju, jak to neumí ani vyslovit v tom Prostřenu
@Kydka a představa, že tu slepici musím pak zabít, oškubat apod. můj muž by to taky nedokázal asi
@amalie2011 Třeba slepice by byly boží, ale i o ty se musí člověk starat každý den.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici