banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Zajímavé výživové směry - diskuze

19 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Teď se mi z různých zdrojů dostaly do rukou v krátkém čase 3 články o výživě - krevní skupiny, makrobiotika a raw strava. Znáte tyhle směry? Jíte někdo podle toho?Podle mě jsou šáhlé všechny 3.Krevní skupiny: Maruška a já 0 - tedy masožrvaci, Pepa a ANička A - tedy vegetariáni. Přitom v reálu je to úplně naopak, Pepa s Andulkou jsou masití a my s Maruškou maso v podstatě nejíme.Makrobiotika - to je samá vařená rýže, podle mě to vychází ze stravování z východu, ale my jsme udělaní jinak. A raw strava - ta je mi tak nejbližší, ale občas mám vyloženě chuť na něco teplého.A ani jeden směr \"nepovoluje\" mléčné výrobky a bez toho bych scípl. Bez sýrů, jogurtů, kefíru a kakaa.
Já znám tak něják zhruba základy všech těch směrů.Mě se z toho líbí ta RAW, ale jen spíš občas nebo když mám na něco takového chut. Kolegině se živé jen tím a pořád mě to cpe, že po tom zhubnu, což bez pochyby, ale taky si chci na jídle pochutnat. Ale něco je fakt dobré, já hodně jím raw (aniž bych něják řešila že je to raw) k snídaniA je zajímavé tak vařit. Ted ten zajíc v krabici na to byl zaměřený a je to zajímavé. Docela ráda bych se tak stravovala trochu ještě víc, ale rozhodně né striktně jenom tak...
raw nadšenců znám hodně..myslím,že se to rozšířilo celkem dost jako veganství...a kdybych měla být vegetarián?asi bych to přežila,ale není nad svíčkovou na smetaně
Nevím co je Raw.O makrobiotice se vyjadřovat nebudu.
taky nevim co je to ta raw..ja myslim, ze od vseho by se melo jist aspon trochu, male porce a hlavne se hybat...urcite vim, ze bych nemohla byt treba vegetarian a uz vubec ne vegan atd
Ono je šáhlé asi všechno co je extrémní. Makrobioticky se krmila moje spolubydlící na koleji. Mně to smrdělo, už jak to vařila. Po letech ale musím připustit, že je tam spousta myšlenek, které jsou mi poslední dobou docela sympatické. Na mě je tam těch obilovin tady taky dost, ale není to jen o rýži Na raw stravě se mi líbí ta snaha zachovat strukturu a složení potravin, ale jsem celkem zimomřivá a představa zimních měsíců bez teplého dlabance mě tedy odrazuje. Ale přes léto nebo v jiném podnebném pásmu si to umím představit.U krevní skupiny si nejsem jistá. Myslím, že mám A. Většina věcí pro ni doporučené mi sedí. Ale k úplnému zřeknutí se masa jsem zatím nedospěla. Ale je fakt, že ho poslední dobou hodně nahrazuju rybama.A s tím mléčným mám úplně stejný problém jako Ty. To mám pocit, že si to tělo žádá. Za poslední týdny jsem taky pročetla spoustu článků o stravě. A to díky diskusi, co tu proběhla nedávno. Myslím, že jsi v tom tehdy měla taky prsty . A asi jsi mě posunula správným směrem. Od té doby jím a vařím jinak a je mi líp. Žádny konkrétní trend nedržím, zatím se snažím najít si na každém, co mi vyhovuje.
ja potrebuji kombinaci vsech a navic silene mnozstvi jogurtu,mleka a dobreho syra..radeji ozelim maso ,v pohode ozelim zeleninu,rajcata jsou tusim ovoce a ryzi miluji ze vsech priloh nejvicale takovy prsut a parmazam,emental apod. a ruzne plisnove syry a bily jogurt ...no nevim jak bych jedla
@Honafa syrová strava. Něco, co neprošlo varem.
@chezzie jen syrová strava. Nic, co prošlo teplotami nad 42 stupňů.
Dle krevních skupin to neznám.O makrobiotiku jsem se docela zajímala, ale je to moc složité a někdy si pravidla odporují, což mě odradilo. Po stravě ze zeleniny a obilí (zejména rýži) bych zdechla hlady. Potřebuju bílkoviny. A sýry a šlehačku.Raw je asi dobré, ale nechápu, na čem žijou přes zimu.V jednom chytrém videu říkali, že by lidi měli jíst syrového alespoň polovinu množství stravy. To se mi líbí.
Podle krevní skupin znám, mám A a jsem typický masožravec.Jím, co mi chutná a o co si tělo řekne.
já tyhle směry znám, ale nijak to nezkoumám a ani v jednom jsem se nenašla. Zjistila jsem akorát jednu věc, která platí na mě - a to je minimum koření, soli a alkoholu. Od doby, co se stravuju závodně (v práci), se mi tak zhoršil zdravotní stav, že jsem tomu sama nemohla uvěřit. Ale přijde mi to jako jediné možné vysvětlení všech mých neduh. Totiž, dokud jsem jedla jídlo s Ádou - neslané, nemastné, zeleninové, domácí, tak jsem měla relativně hezkóu pleť (tenkrát jsem si myslela, že to je hrůza, ale dnes bych za ten minulý stav dala cokoliv), teď po tom útoku glutamátu, soli, škrobu, mouky a oleje mám pleť samou bouli, chytám alergie (začala jsem se osypávat po jídle, alergie na ATB to zabila, od té doby se bojím projít i kolem citronu) atd. Mám suchou kůži, nábět na lupénku atd :D A ty deprese, co jsem měla předtím, ty se mi vrátily ve velkém zpět. Takže já začínám pít pouze vodu, jíst zeleninu, celozrné těstoviny, kvalitní jogurty a nepepřím, nejím čokoládu, nekouřím (to už půl roku). Tohle je můj směr a asi zabírá (pleť už se chvilema spravuje :D) Místo masa soju, místo mlíka sojový mlíko. A místo kafe Caro :D
@Gastrica Jo, to bych taky řekla, že některé závodní jídelny nebudou zrovna to pravé pro zdraví.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici