banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Vareni - diskuze

32 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Zajimalo by me, jak doma varite...Ja varim denne teple jidlo, na obed jsme doma vsichni. Proto neustale patram, co varit noveho. Varim zdrave, ale ne dietne, kvuli Emce. Nemam rada jist stejne jidlo nekolikrat do mesice...jak casto varite, z jakych surovin prevazne, delate denne maso (jake nejcasteji?), chystate spis rychla jidla ala testoviny, masové smesy, ...nebo slozitejsi, narocnejsi na pripravu? Ja si oblibila jidla \"z jednoho hrnce\". Nafrkam vsechny suroviny do remosky nebo zapekaci misy a necham je... Mate denne zeleninu?? (I v zime?)
nevařím denně, maso máme ale snad v každém jídle, které uvařím. Dělám rychlá i náročnější jídla, levná i dražší, českou i cizokrajnou kuchyni, polívky nejíme, ty vařím tři stejné pořád dokola, ale stejně máme polívku tak jednou do měsíce. Zeleninu a ovoce taky skoro nejíme, tu kupujeme tak 2x měsíčně a když se sní, tak se sní. Malé vařím zeleninové příkrmy, takže veškerá zelenina padne na to. Jako netěhotná prostě zelenině moc neholduju Jinak se snažím vařit i zdravě, v hodně jídlech omezuju tuk, tam, kde to jde, tuk nedávám vůbec (třeba brambory jenom peču nebo vařím, nikdy nesmažím), ráda zkouším nové suroviny, jako je pohanka, cizrna, červená čočka, kuskus (pro někoho normálka, pro mě exotika).
Nevařím denně.Když vařím tak vařím často maso,protože to je prostě jednoduchší a levnější a rychlejší.Prostě takový guláš s knedlíkem je rychlejší než dejme tomu udělat bramboráky pro nás pro všechny.2 krát týdně peču.Zeleninu? No podle toho jak jí nakoupím.Tak ji jíme dokud jí nesníme a pak už ji nemáme.Polívky ty máme bud na večeře nebo tak jednou za měsíc i k obědu.Stejne jídla moc nevařím.Často vařím z mletého masa.Protože z něho jde udělat fakt hodně jídel.Složitější jídla dělám na neděli.Co budu vařit to vybíram podle přání dětí.Dnes chtěl třeba Honza upéct perníkový chleba tak ho má.Zuzi má v objednávce buchtičky s krémem.Určitě nejčastěji opakujíci se jídlo je pizza,ale zas i ona je pokaždé jiná.
@Gastrica Taky jsem zacala zkouset takove ty suroviny, ktere clovek neni zvykly moc pouzivat. Zrovna mam tu cizrnu, ale muj chlap je k tomuhle dost neduverivy jestli mas nejakou mnamku-recept na cizrnu, podel se prosim S tou zeleninou je to u nas taky podobne Ale kdyz zacala mala koncit s klasickymi prikrmy a cca v 18m s nami zacala jist stejne jidlo, snazim se hodne delat obedy maso-priloha-zelenina a uz mi dochazi napady. To je furt rizoto, plneny lilek, plnena rajcata, spagety na vsechny zpusoby, mix maso zelenina z pytlíku, ryze a hodne svickova, kapust.karbanatky, ... A ted co se mam setrit proste nahazu maso a zeleninu a brambory do remosky a hotovka. Ale taky se to neda furt. Nejak me z te vasne pro vareni chytla nechut k vareni...
@Honafa Fakt z mleteho masa hodne jidel? Ja prave mam mlete rada moc ale furt z toho delam bolonskou, plnim zeleninu, karbanatky a vic nic...buchticky jsem delala nedavno, prvne v zivote a uplne jsem se vratila do skoly skoda ze nemuzu varit podle Emi. Ta mi rekne chci dnes bramburky s maslickem, tak udelam a u stolu pak \"a kde je ryze??!!!\" Grrr.pizzu delas domaci? Taky jsme delali hodne kdyz byla trouba. Ted mam jen remosku tak me stve ze mam vyborny recept na testo a nemuzu pizzu delat. Ema ji taky zboznuje... No a nekdy v krame proste ani zeleninu nekoupim, kdyz mas lilek za 79,- , cukety 99,-, květák kus 55,- atd atd, to je tragedie..
Teď co píšu platilo než jsem otěhotněla a začalo mi být zle, teď se k tomu vracím. Zeleninu teď v zimě kupuji spíše mraženou, v létě by mě nenapadlo vařit z mražené. Ale v pátek jsem koupila cherry rajčátka a byly celkem dobré a dělávám okurkový salát. Jinak většinou rvu kořenovou zeleninu do polévek. Každý týden máme luštěniny, vařím hodně polévky. Maso máme skoro každý den. Když rychlovka, tak těstoviny s mletým masem. V týdnu jsem dělala omáčku z fazolových lusků. Vařím ruzně co mě napadne a snažím se to hodně měnit. Někdy i méně zdravá jídla - smažený sýr nebo žampióny, játra. Nejčastější příloha je vařený brambor. Knedlík většinou máme protože o víkendech jíme často u našich. A nestíháme mít jedno jídlo víckrát v měsíci, je přece tolik jídel. Jen polévky točím častěji.
@terulinek No z mletého musaku,bolonské,lasaně,sekanou,karbenátky,čevabčíčí,holandáky,masové kuličky do rajské,plněné brambory,plněné tortily a máš měsíc co vařit.Pizzu dělám domací a hlavně jednu smetanovou.No a ze zeleninou to je děs.Kupuji jen mrkev,porek,cibuli,květák,brokolici,papriku,rajčata a okurek a ledový salát.Nebo kupuji mraženou a pak jí podusím na máslíčku a dám jako přílohu.
@terulinek no, žádnej recept z cizrny fakt nemám, zkoušela jsem asi tři věci a bylo to všechno hnusné, nedalo se to jíst Ale kamarádka dělávala pomazánku z cizrny, dával se do toho citron, ale nevim, co ještě, každopádně to bylo moc dobré na čerstvém chlebu, vysomruju recept :)Jinak já taky ráda vařím takové ty rychlé \"všechnodohromady\" jídla. Většinou brambory zapečené s masem, nebo s brokolici, nebo všeobecně zeleninu zalitou smetanou a zapečenou se sýrem. Plněnej lilek mě zajímá, hoď recept :) Já mám zrovna jeden lilek v lednici a nevim, co s ním :)
Vařím denně,ale jen pro mě a kluky a o víkendu všem.Oběd musí být vždy teplé jídlo.Snažím se tak nějak vařit aby bylo i maso,ale taky aby byly i bezmasá jídla.Zeleninu se snažím dělat denně,ve formě salátu.Nejčastěji se u nás jí kuřecí maso,potom hovězí,vepřové málo,a jehněčí kupuji jen klukům.Ještě jsem teda nikdy nedělala kralíka atd....ale mám to v plánu někdy.Jinak mé vaření se změní,protože pokud bude Matyášek ve školce v pohodě, tak si z jedné školní jídelny budu odebírat obědy.Vaření mám ráda,ale nesnáším pak mytí kupy nádobí.
varim tak 5 az 6x tydne...obcas semi nechce a tak nevarim a dostanou co da lednicezeleninu mam akorat ja ksvace..nikdojinej ji neji,ovoce jedi vsichni denne..teda jablka,banan,mandarinku..v lete jahody ,svestky,merunky,tresne,meloun..jinak se tu nic jineho nechytne kromeme..varim pokud mozno bez tuku,a kdyz tak malo...pouzivamsadlo,maslo,olej..dlepotreby...jedine libove maso...a na kratke vareni..omacky lehke,smazimve fritaku a olej se nedostane dovnitr...maso si melu az doma..vetsinou z odrezku masa co si cistim...sladka jidla se u nas nevedou,protoze nikomu kromepalacinek a livancu nechutnaji
@terulinek tak to je dobré, vidíš, to mě nenapadlo :) Mleté doma máme, i nějakou polozvadlou zeleninu, tak to všechno do toho nahážu :) A s čím to jíte? jen s pečivem?
@Gastrica dělám tímhle způsobem lilek, cukety, rajcata, žampióny,... Tak lilek rozkrojis na půl podélně, vydlabes duzinu všechnu, aby ti zbyl jen ten tenký obal, aby se ale neprorval. Duzinu nakrajis na drobnější kousky, nadrobno nakrájenou cibulku osmahnes, hodis k tomu mlete maso, osmahnes, no a tu pokrajenou duzinu a ja tam pak hazim všechno možný zasmahnout, treba na drobno cuketku, rajcata bez slupky...prostě co nan chutná, i houby třebas. Necháš odparit vodu, aby z toho vznikla takova hutsi kejda a nacpes to do těch lilku. Pak vše posypes strouhankou a pokrajenym maslickem, můžeš i nivou pokud ji jite a daš to zapect. Můj muž zeleninu nemusí ale tímhle se cpe je to dobrý kdyz mas doma plno zbytku od kazdeho trochu a Nevis co s tím. Plnim takhle vše co mi prijde pod ruku brácha je vegetarián a tomu misto mleteho tam dávám ten sojovy granulat a predstav si, můj muž to ani nepoznal koření nedávám, jen sůl a případně bazalku a tak...
@Gastrica No kdyz mam málo te plnící smesy, tak uvarim ryzi a vmicham tak 4 lžíce ryze do ní a pak to jíme samotné. Jinak k tomu opekam bílý chleba, rohlík treba a tak. Ale klido i brambor by šel...

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici