Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové reakce
Celkem 2 586 příspěvků

Zavařování přesnídávek
Lepší je zavařit. Méně se to pak kazí. Zvlášť věci, které mají tendenci kvasit a plesnivět. Dřív se třeba marmelády dávaly jen pod celofán, ale buď už to neumíme tak, jak to dělaly naše babičky nebo je těch plísní všude nějak víc. Delší vystavení vysoké teplotě zase bohužel nesvědčí vitamínům . Tak si vyber . Dětské ovocné zavařeniny se snažím spotřebovat do jara. Pro dospělé do roka, ale jedli jsme i starší. Dělala jsem i pár masozeleninových příkrmů, ty jsme spotřebovali do měsíce.
Zavařování přesnídávek
No mě to taky právě přišlo divný, když vařím prckovi oběd na dva dny, tak nechám vychladnout a na druhý den schovám do lednice, nikdy nezavírám, když je to ještě horké .... tak já radši zavařím. už mi k mému nápadu chybí jen ty skleničky :o)Zavařování přesnídávek
Podle mě raději zavařit-konzervovat.Když horké dáš do sklenic tak se ti to,orosí a zkvasí.Ale jsem laik.
Pomazánkové máslo
Chutná. Tušila jsem, že někdo napíše, že je to hnus.Pomazánkové máslo
Kupuji.Pořád mám nějaké doma.Většinou obyč Albertovské.To vaše pizzové nemělo chybu,bohužel už není ani u nás.Mám ráda křenové,čerstvý chleb a Hermelín na tom.Bohužel křenové jim u nás jen já,tak,že ani moc nekupuji.
Pomazánkové máslo
kupuju vetsinou Madetu nebo Chocensky, a kdyz neni tak do rybickovy vezmu zavdek i Aro (nejhorsi je snad Karlova koruna z Penny). Pouzivam hlavne do pomazanek. Zkousela jsem i do kremu na buchtu. Ja mam rada bez prichute, manzel s krenem.A co mam rada je cerstvy rohlik, na to pomazankovy a na to sunku :-) na tom ujizdim posledni dobou docela dost...Pomazánkové máslo
Fakt Ti to chutná? Mi to připadá echt hnusné. Má to ráda moje maminka. Já to nemůžu ani do pomazánky.Jsem fanoušek lučiny
Pomazánkové máslo
Moc nekupujeme,a když už tak jen ChoceňskéPomazánkové máslo
Kupuju od Madety nebo Chocenske, ale pouzivam ho vlastne jen do rybickove pomazanky. Jinak ho nejime.
Pomazánkové máslo
jedině choceňské to bych snad mohla jíst i samotné, jak je dobré.. a potom občas nějaké obyč do česnekové pomazánkyBroskvové himaláje http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/4309 dělám s jakýmkoli ovocem, u nás bývá hned snězená

Sodastream
škoda, Albert tu nemáme, možná řeknu mamce ať mi koupí :)Sodastream
Albert má ted v akci sirup-korunní bezinka -jabko co je sirup co se dáva origoš do minerálek.Je to s ním výborné.Sodastream
Co si uděláš tak máš.Sodastream
Dá a někdy jsou i lepší ty domácí.
Sodastream
holky mi tvrdily že jo, tak to taky prubnu, už jsem si koupila nějaké origo na odzkoušení, ale jinak budu pít buď čistou vodu nebo normální sirup, zkusím do toho nalít aji domácí co to uděláSodastream
Hele, do sodastreamu nemusím valit kupované syrupy, že? Můžu úplně v klidu si nabublit svůj syrup s vodou z vodovodu, že jo? My o tom taky uvažujeme.
Sodastream
Máme ho 2,5 roku a spokojenost.
Sodastream
my jsme jeden koupili kdysi ex tchýni na narozeniny a od té doby si říkám, že si ho koupím taky a furt nic vzhledem k naší spotřebě šťáv věřím, že i u nás bude mít velké využitíSodastream
Mám ten samý.Dostali ho děti loni za vízo.Celý rok ho milujeme,je to super věc.My máme jednu bombu tak na měsíc,jsme hrozní.
Sodastream
už ho mám :)) http://sodastream.heureka.cz/sodastream-genesis-chilly-red/ měli ho v akci v Kaufu za 1290,- tak jsem si ho vzala, přišla mi to fajn cena a i se mi líbí víc, než ten úplně obyč, i když je to jenom kus plastuSodastream
Už ho máš?Mám normální,na to nic jiného než jak to vypadá jiného není.
jo, i s utěrkou, nejlépe na program horkovzduch neboli větráček

přesnídávkové skleničky používej jen ty z Hello přesnídávek- mají klasická víčka, takové ty tenké víčka nedrží !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na program horkovzduch (větráček), na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.

na grilování
Už to bylo? Dej víc, to pak zamrazíš i naložené.tak okurky zrovna nezavařuji, ale ovoce tam dávám na cca 10minut, ty okurky bych asi dala stejně.
taky tak zavařuji. Dám troubu na 80°, na hluboký plech utěrku a trochu vody a je to. Délka se mění podle toho co zavařuji.


Okurkový salát
Mám nejradši klasiku, okurky+voda+sůl+pepř+cukr+ocet
Jíte ovoce-jen tak živé?
jé, a to já se na to těším celý rok, mám to úplně jako obřad když si dávám do úst letošní první meruňku, třešeň, jahodu, broskev....miluju to !!!!!!!!!!!! Mám ráda ovoce i zeleninu ale i upravenou. Kyselé okurky, kompoty, ovoce v kombinaci s masem (mňam)...no zkrátka ANO !!!!!!!!
Zázvorová limonáda
hmm, dobrý nápadna grilování
přesně jak radí holky, při grilování (a vysedávání u pivečka ) se toho sní víc, takže bych počítala dva plátky na osobu, do zásoby pro sichr klobásy, já ráda dělám ještě zeleninové špízy (cibule,žampiony,cuketa,paprika), každý si dá plátek masa + špíz, a pak další maso dle chuti, marinované maso se dá zamrazit, klobásy taky, takže přebytků bych se nebála, horší když je toho málona grilování
Tak to se pak blbě plánuje Počítala bych s variantou maximálního počtu lidí a podle toho nakoupila. Co se nesní, zmrazíš a časem zužitkuješ. Pořád lepší toho mít víc, než aby chybělo No a v případě nejvyšší nouze můžete opékat bramboryna grilování
To je rozmezí 10 lidí,tak první budou mít a ten 23 už bude jen oblizovat talíře,měl přijít dřív.na grilování
Počítala bych na osobu tak dva plátky masa tedy asi 50 plátků, přinejhorším co zbyde sníte a nebo se dá zamrazit. Do zásoby bych koupila ještě nějakou tu klobásu.
na grilování
dík. tak nějak jsem to čekala, ale stejně, ajaja - vono právě není úplně jistý, kolik lidí dojde, pohybujeme se mezi 15-25
na grilování
Beru to od oka, ale taky hodně. Milujeme grilované maso a moře zeleniny.na grilování
Tak asi 2x víc než obvykle.A stejně je vždy málo.na grilování
Já to beru spíš od oka, většinou máme k masu ještě nějaké klobásky, zeleninu, sýr... Taky záleží na složení zúčastněných (ženské a děti toho zvládnou méně, než někteří žraví chlapi), ale počítala bych průměrně tak kolem 300g na osobu. Při grilování se toho sní víc, než když to doma položíš na talíř.
Jíte ovoce-jen tak živé?
syrove a ovoce vitezi
Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků