banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 586 příspěvků

@Courtney

levné vaření 2

i na tondovi pamlsky mám pamlskový fond :-) má 300kč na měsíc na to to se v tom může i koupat
@Courtney

levné vaření 2

já mám už 5 kg dole a to se fakt něják neomezuju. Jen menší porce a to jídlo je myslím zdravější.

levné vaření 2

jsi šikula, říkala jsem, že se to dá, mě to sice krutě nebavilo, ale když jsem musela, tak to šlo :) a navíc, byla jsem daleko štíhlejší jelikož jsem se nepřecpávala a jedla víc zdravě za chvíli to úplně vymakáš a už ti to ani nepřijde :)

husty bujon

kupuju hustý tekutý bez glutamátu teda, a taky je dobrý, nepoužívám ho často, ale občas jo :)

Pomazánkové máslo

kupujeme a chutná nám, ale jen neochucené. Dávám ho převážně do pomazánek. Tvaroh nebo lučinu si třeba do rybiček nebo česnekové pomazánky nedovedu představit. Ale dáváme si i na chleba. Třeba na to zeleninu, mňam.

husty bujon

Bujon z kalisku davam bezne, to neni zadny zverstvo, prodavaji se uz i bez prisad. Hlavne ze chutnalo.

Pomazánkové máslo

sunkovy paprikovy i pazitkovy a i obyc- do pomazanek... a je mi znacka jedno:D my nejsme vybiravi.my snime vse:o)

Pomazánkové máslo

Moc nekupuji, ale dost mi chutná vanilkové.

Pomazánkové máslo

raději mám lučinu nebo žervé, ale chutná nám a občas kupuji, bez příchutě nebo křenové, obyčejné používám na pomazánky, výborná je avokádová

Zavařování přesnídávek

taky jsem našla recept kde se horké lije do skleniček a jen otočí dnem vzhůru, ale vzhledem k tomu, že je to pro mimi raději jsem zavářela
@stankag

Zavařování přesnídávek

Chci malému udělat přesnídávky hlavně z ovoce, které prostě přes zimu není, budem teď začínat s ovocem, tak aby třeba na měruňky nečekal bůhví jak dlouho, apod. Tak díky za radu.
@stankag

Zavařování přesnídávek

Plísně byli,ale prostě se seškrábli z vrchu a dál se to jedlo.Blééé.

Zavařování přesnídávek

Lepší je zavařit. Méně se to pak kazí. Zvlášť věci, které mají tendenci kvasit a plesnivět. Dřív se třeba marmelády dávaly jen pod celofán, ale buď už to neumíme tak, jak to dělaly naše babičky nebo je těch plísní všude nějak víc. Delší vystavení vysoké teplotě zase bohužel nesvědčí vitamínům . Tak si vyber . Dětské ovocné zavařeniny se snažím spotřebovat do jara. Pro dospělé do roka, ale jedli jsme i starší. Dělala jsem i pár masozeleninových příkrmů, ty jsme spotřebovali do měsíce.
@Honafa

Zavařování přesnídávek

No mě to taky právě přišlo divný, když vařím prckovi oběd na dva dny, tak nechám vychladnout a na druhý den schovám do lednice, nikdy nezavírám, když je to ještě horké .... tak já radši zavařím. už mi k mému nápadu chybí jen ty skleničky :o)

Zavařování přesnídávek

Podle mě raději zavařit-konzervovat.Když horké dáš do sklenic tak se ti to,orosí a zkvasí.Ale jsem laik.
@zajic

Pomazánkové máslo

Chutná. Tušila jsem, že někdo napíše, že je to hnus.

Uvařit broskové pyré,potom ho svařit s pudinkovým práškem v poměru jako by pyré bylo mléko.Nasypat tam piškoty,zamíchat a vlít do formy.Dobře vychladit.

Pomazánkové máslo

Kupuji.Pořád mám nějaké doma.Většinou obyč Albertovské.To vaše pizzové nemělo chybu,bohužel už není ani u nás.Mám ráda křenové,čerstvý chleb a Hermelín na tom.Bohužel křenové jim u nás jen já,tak,že ani moc nekupuji.

Pomazánkové máslo

kupuju vetsinou Madetu nebo Chocensky, a kdyz neni tak do rybickovy vezmu zavdek i Aro (nejhorsi je snad Karlova koruna z Penny). Pouzivam hlavne do pomazanek. Zkousela jsem i do kremu na buchtu. Ja mam rada bez prichute, manzel s krenem.A co mam rada je cerstvy rohlik, na to pomazankovy a na to sunku :-) na tom ujizdim posledni dobou docela dost...

Broskve pomixovat s jogurtem a šlehačkou (na jednu broskev lžicu jogurtu, na 5 broskví jedna šlehačka), dle vašich chutí docukřit a zmrazit na zmrzlinu.Já mám ráda i klasiku kuřecí prso s broskví a sýrem.Nebála bych se dát do pekáčku celé kuře a obskládat to broskvema a upéct dohromady.

Pomazánkové máslo

Fakt Ti to chutná? Mi to připadá echt hnusné. Má to ráda moje maminka. Já to nemůžu ani do pomazánky.Jsem fanoušek lučiny

Pomazánkové máslo

Moc nekupujeme,a když už tak jen Choceňské

Pomazánkové máslo

Kupuju od Madety nebo Chocenske, ale pouzivam ho vlastne jen do rybickove pomazanky. Jinak ho nejime.

Pomazánkové máslo

jedině choceňské to bych snad mohla jíst i samotné, jak je dobré.. a potom občas nějaké obyč do česnekové pomazánky

Broskvové himaláje http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/4309 dělám s jakýmkoli ovocem, u nás bývá hned snězená
@Honafa

Sodastream

škoda, Albert tu nemáme, možná řeknu mamce ať mi koupí :)
@Courtney

Sodastream

Albert má ted v akci sirup-korunní bezinka -jabko co je sirup co se dáva origoš do minerálek.Je to s ním výborné.
@zajic

Sodastream

Co si uděláš tak máš.
@zajic

Sodastream

Dá a někdy jsou i lepší ty domácí.
@zajic

Sodastream

holky mi tvrdily že jo, tak to taky prubnu, už jsem si koupila nějaké origo na odzkoušení, ale jinak budu pít buď čistou vodu nebo normální sirup, zkusím do toho nalít aji domácí co to udělá

Sodastream

Hele, do sodastreamu nemusím valit kupované syrupy, že? Můžu úplně v klidu si nabublit svůj syrup s vodou z vodovodu, že jo? My o tom taky uvažujeme.

Sodastream

Máme ho 2,5 roku a spokojenost.
@Honafa

Sodastream

my jsme jeden koupili kdysi ex tchýni na narozeniny a od té doby si říkám, že si ho koupím taky a furt nic vzhledem k naší spotřebě šťáv věřím, že i u nás bude mít velké využití
@Courtney

Sodastream

Mám ten samý.Dostali ho děti loni za vízo.Celý rok ho milujeme,je to super věc.My máme jednu bombu tak na měsíc,jsme hrozní.
@Honafa

Sodastream

už ho mám :)) http://sodastream.heureka.cz/sodastream-genesis-chilly-red/ měli ho v akci v Kaufu za 1290,- tak jsem si ho vzala, přišla mi to fajn cena a i se mi líbí víc, než ten úplně obyč, i když je to jenom kus plastu

Sodastream

Už ho máš?Mám normální,na to nic jiného než jak to vypadá jiného není.
@lucie73

Ještě jedna \"inteligentní\" otázka - ve kterém tom patře v troubě máš ten plech?
@Janulka.C

jo, i s utěrkou, nejlépe na program horkovzduch neboli větráček
@lucie73

Moc děkuju
@lucie73

Tak já zkusím nejdřív pár. A chápu dobře, že to peču i s utěrkou, tedy pod vodou? Jak poznám, že chytly? Jinak díky za radu. Jj, vím, které přesnídávky-sklenice myslíš. Začnu skladovat.
@Janulka.C

přesnídávkové skleničky používej jen ty z Hello přesnídávek- mají klasická víčka, takové ty tenké víčka nedrží !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@tygřímáma

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na program horkovzduch (větráček), na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.
@Janulka.C

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.

Prosím prosím o radu, jak zavařovat. Chystám se malýmu začít dělat ovoce, ale není čas dělat to každý den a tak bych to chtěla zavařovat. Přesnídávku. Ráda bych čisté ovoce. Dá se to? Jak dlouho mi to pak vydrží? A pak to hlavní, jaké skleničky a jak zavařovat? V troubě. Děkujuuuu ....
@Honafa

Najednou?

Jediný, co mě napadá, že by se to mohlo péct jinak dlouho, podle tvaru formy...
@zajic

Najednou?

V tv v těch různých fantastických dortech atd dělají na každý tvar to samé těsto nově.Ja to udělala najednou a povedlo se.

na grilování

Už to bylo? Dej víc, to pak zamrazíš i naložené.

Najednou?

no jasně, proč ne?

Najednou?

100%
@moninif

Děkuju
@tygřímáma

tak okurky zrovna nezavařuji, ale ovoce tam dávám na cca 10minut, ty okurky bych asi dala stejně.
@moninif

Moni, jak dlouho zavařuješ okurky?

dělám už léta, zavařovací hrnec nevlastním
@tygřímáma

taky tak zavařuji. Dám troubu na 80°, na hluboký plech utěrku a trochu vody a je to. Délka se mění podle toho co zavařuji.

Povídej postup

Okurkový salát

Mám nejradši klasiku, okurky+voda+sůl+pepř+cukr+ocet

Jíte ovoce-jen tak živé?

jé, a to já se na to těším celý rok, mám to úplně jako obřad když si dávám do úst letošní první meruňku, třešeň, jahodu, broskev....miluju to !!!!!!!!!!!! Mám ráda ovoce i zeleninu ale i upravenou. Kyselé okurky, kompoty, ovoce v kombinaci s masem (mňam)...no zkrátka ANO !!!!!!!!

Zázvorová limonáda

hmm, dobrý nápad

na grilování

přesně jak radí holky, při grilování (a vysedávání u pivečka ) se toho sní víc, takže bych počítala dva plátky na osobu, do zásoby pro sichr klobásy, já ráda dělám ještě zeleninové špízy (cibule,žampiony,cuketa,paprika), každý si dá plátek masa + špíz, a pak další maso dle chuti, marinované maso se dá zamrazit, klobásy taky, takže přebytků bych se nebála, horší když je toho málo
@zuzka83

na grilování

Tak to se pak blbě plánuje Počítala bych s variantou maximálního počtu lidí a podle toho nakoupila. Co se nesní, zmrazíš a časem zužitkuješ. Pořád lepší toho mít víc, než aby chybělo No a v případě nejvyšší nouze můžete opékat brambory

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici