banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 585 příspěvků

Spor

Vítězem jsi Ty, dělám to stejně. To, co tvrdí Veverka, slyším prvně v životě.

Spor

taky vaříme ve slupce, zrovna máme nachystaný kotel salátu na zítřejší křtiny

Spor

Veverka kecá, pravdu máš ty... jaká je odměna pro vítěze sporu?

Taky jsem se zbláznila :)

Jestli jsem strelena nevim, ale taky zavaruji marmelady a okurky a mrazim zasoby ovoce a bylinek. Jen ted uz ne v takovem mnozstvi jako driv. Delavala jsem desitky lahvi kecupu, mostu, tak pet druhu marmelad, pet druhu kompotu, chutney, zeleninove calamady. Ted uz neni tolik casu ani urody. Ten pocit, ze vim, co jim, mi za tu trochu prace porad stoji.

Spor

dělám to jako ty

Taky jsem se zbláznila :)

já dneska dělala přesnídávky..kdo to všechno sní nevím

Spor

Já všude viděla klasiku z uvařených brambor ve slupce a pak teprve krájet.
@antara

Taky jsem se zbláznila :)

Já riskla mix broskve, maliny a jahody. Od všeho jsem měl atak 3/4kg, chutnala dobře když šla do sklenic.
@Ady.S

Taky jsem se zbláznila :)

Ja to leto co byl Vasik mimino a jeste hodne spal udelala asi 6 druhu marmelad :) Ale hodilo se to pak jsem to rozdala,na Vanoce pratelum. Ted uz se snazim neprehanet, delam vetsinou jen ty 3 druhy, stejne to temer nejime, jen do palacinek a kluci obcas na snidani.Jakou si delala Ady?

Spor

Pravdu mas samozrejme ty ;) delam to stejne

Taky jsem se zbláznila :)

Před lety bych ti řekla že takový blázen nejsem. Ale asi se měním, už umím lečo, zavařit broskvě a letos jsem poprvé dělala marmeládu. Jestli bude dobrá tak za rok udělám různé druhy.

Taky jsem se zbláznila :)

Zavařuju, mrazím, suším. Zásob máme na 3 zimy. Nejhorší je, že mě to i baví.

Taky jsem se zbláznila :)

Naštěstí mi tu nikdo nic nenosí.Ale když něco mám-většinou jablka tak je zpracuji na závin a za 3 roky vyhazuji.

zbláznila jsem se:D

je fakt když člověk objeví co ho baví a může se tomu věnovat

zbláznila jsem se:D

čím jsem starší, tím víc blbnu taky :-D Vítej do klubu

zbláznila jsem se:D

taky už mám bylinkovou a těší mě, jak se hezky sama rozrůstá.. a čerstvé bylinky jsou nenahraditelné, narozdíl od kedlubnů, které mi dřevnatí a ředkviček, které jsou pálivé už třetí rok.. si radši koupím v obchodě za pár korun ale stejně každý rok sejeme, hlavně kvůli dětem, mají zábavu, když si pak chodí na hrášek, kedlubničky, jahody..

zbláznila jsem se:D

Vítej do klubu. Taky se těším na rozšíření bylinkové zahrádky. Zima je dlouhá a zásoby se hodí.Ivetko, jsi ohromně šikovná.

zbláznila jsem se:D

Bramboráky

já když nemám majoránku,tak do bramboráku dávám cokoliv,klidně i bazalku,oregano,petržel,prostě co je doma.

Co raději

Definitivně chlapa. Holky jsou strašný hysterky, to pak to maso chutná tak zhořkle ...

Co raději

Nad tím jsem nikdy nepřemýšlela

Co raději

Mě je to šumák.

Co raději

ikdyby to byl hermafrodit..tak si posmaknu..

Co raději

Slepici na smetaně, kohouta na víně a stejk z mladého argentinského býčka Jinak to vůbec neřeším, nepátrám, maso kupuju opracované, takže to nepoznám.

Co raději

jo ale u kapra mám radši kluka, smažené mlíčí je chutnější než smažené jikry

Co raději

tak to jsem nikdy nezkoumala co to máme, bůček normálně nekupuji, a když máme zabíjačku tak fakt nevím jestli je to holka nebo kluk, maso jako maso

Co raději

Coze? :-)))))

Domácí pekárna z LIDLU

Jsem včera koukala na tu pekárnu v Lidlu a jestli je to stejná, tak by měla být nastavitelná na 3 hmotnosti chleba 750-1000-1250. Stejně je to uvedené i v letáku. Těch 1250g to už je pěkněj bochník, tak to by mohlo stačit ne?

Domácí pekárna z LIDLU

Mám na 1500g a stejně dávám mouky méně. Je to o velikosti nádoby.
@lucka82

Domácí pekárna z LIDLU

Ono dát tam mouky víc můžeš, ale hrozí přetečení těsta při kynutí. JÁ mám proto Moulinex XXL na 1500g
@lucka82

Domácí pekárna z LIDLU

Zahlédla jsem ji v plakátu, ale nestudovala jsem to, ale oni to v těch parametrech vždycky píšou. To se asi nedá zobecnit, že Lidl pekárny jsou na 1 kg. Jestli Ti nevyhovuje, tak ji zabal a s účtenkou zanes zpátky. Nikdy jsem tam neměla problém, cokoli vrátit.
@stankag

Domácí pekárna z LIDLU

Já právě myslela, že jsou všechny LIDl pekárny stejné a to na 1kg mouky.
@amalie2011

Domácí pekárna z LIDLU

No, tak já myslela, že jsou všechny LIDL pekárny stejné a to na 1kg.

Domácí pekárna z LIDLU

ono ikdybys mela haky 4 tak pokud mas malou nadobu nemuzes tam dat vic jak urc. mnozstci moouky.ja mam na kilo..

Domácí pekárna z LIDLU

Já mám až na 1500 g, ale stejně dělám menší a pak raději čerstvý. Ono to asi není jen o počtu háků, ale i o velikosti nádoby.

Domácí pekárna z LIDLU

Mám na 1150g těsta.

levné vaření 2

My jsme mívali vždy nejvíc jídla a nejchutnějšího týden před výplatou.Ted tomu ze srandy říkame předvyplatová jídla.Stačí se jen zamyslet a kolik jídel se dá udělat levně a kvalitně a zdravě.

Pomazánkové máslo

Mě moc chutná, jak samotné tak v pomazánce. Nejvíc mě chutnalo z Penny, ale teď už né, radši klasiku z Chocně bez příchutě.

levné vaření 2

tak to se budu muset taky naučit :) manžel nadává co se u nás vyhodí jídla ( no když to nesní, tak já za to nemůžu :)))Prý bychom uživili ještě 3 černoušky Ted čekáme rodinu, takže až nám klesne příjem budu to muset dělat \"trochu\" jinak....

levné vaření 2

Jsi dobra. Ja to neumim ani normalne, natoz levne.

Pomazánkové máslo

My kupujeme spíš Lučinu, žervé apod. většinou bez příchutě. Někdy mám chuť na křenovou. Koupím vždycky víc balení toho, co je zrovna v akci. Hodně jsme kupovali Almette, ale poslední dobou nějak nemám k těm polským potravinám důvěru. Pomazánkové máslo jsem snad jen jednou kupovala na falešné tiramisu, ale to raději koupím pravé mascarpone v Lidlu v akci za stejné peníze s lepší chutí. Na pomazánku bych ho asi i koupila, ale ty se u nás moc nevedou. Zato čerstvé pečivo, lučina, šunka, sýr, rajčátka (okurka, paprika) na tom ujíždíme všichni .

levné vaření 2

jojo ono se to da,kdyz clovek musi se uskromnit:o)) hlavne ze si na system sama prisla a funguje vamto:o)

Pomazánkové máslo

z pomazánkového másla jsem živa ale jím jen ty bez příchuti, s příchutí jen výjimečně jednou za pětiletku někde na výletě nebo na návštěvě.

levné vaření 2

seš dobrá!
@zajic

na grilování

joo, bylo.já právě nechtěla, aby toho bylo víc, nás bylo víc oslavenců a to financování bylo takový komplikovaný.nakonec masa bylo akorát, no dobře, na závěr jsme ho trochu vnucovali, zato všeho ostatního byl absolutní nadbytek..

levné vaření 2

no vidíš, jak jsi šikovná

levné vaření 2

A pak že se nedá na jídle ušetřit

levné vaření 2

Ženská umí uvařit i z vody, jak říká moje mamka.

levné vaření 2

levné vaření 2

no vidíš jaká jsi šikovná hospodyňka, já věděla že to zvládneš
@medox

levné vaření 2

jj taky jsem měla obálkový systém a všechno rozdělené, zbytek nákupů jsem si zapisovala :) teď taky frkám z kreditky a nechápu, kam ty peníze mizí, asi to budu muset zase zavést naštěstí já mám teď jenom mateřkou a alimenty na účtě, z toho platím jenom školku a menší nákupy, zbytek je můj, ale skoro nic neušetřím
@Courtney

levné vaření 2

tak to jsme na tom podobně. Já ted mám obálky a na každé nápis na co peníze jsou a v tom peníze. jakj to tak vidím, tak jsem schopná s tím hospodařit lépe. Pak mám přesné rozpisy co na co.Ale jen tak to frkat z kreditky, to mi jd emoc dobře.
@medox

levné vaření 2

já jsem se to taky naučila až když jsem byla v nouzi, jinak jsem hooodně utrácivý člověk, mám takovou povahu, peníze jsem si musela sama před sebou schovávat
@Liberte

husty bujon

je super, ze ho to donutilo alespoň jíst, určitě mu chutná :)
@Liberte

husty bujon

je super, ze ho to donutilo alespoň jíst, určitě mu chutná :)
@Liberte

levné vaření 2

jj, já vůbec nemyslela hospodárně....možná i proto nemáme finančníé rezervu...tak jsem ráda že to vim.

levné vaření 2

levne a dobre varit je super zkusenost a uz se ji jen tak nezbavis...prave ze vis,ze je to chutne,ze je skoda vyhazovat jidlo apod..az budou penize,tak akorat prestanes nakupovat ve velkem a nebude tolik zbytku,protoze uz budes umet koupit treba drazsi,vybornou sunku,ale vezmes ji tak akorat na jidlo ten den a ne at se pak vyhodi apod...
@Courtney

husty bujon

mam ten bez pridaneho glutamatu...je fakt vybornej..dneska si deti vyzadali opet polevku a to oni zeleninu nechtej ani videt a jak se pro zmenu ladovali hovezim bujonem s lusky,hraskem a kukurici a mrkvi..a nas nejedlik snedl dokoce uz skoro cely talir a pak si rekl o michane vajicko..ja malem upadla,to dokaze snist tak za cely mesic a ne najednou a dva dny po sobe
@Courtney

levné vaření 2

jojo na toto je to dobré. Se skoro bojím, že až budou peníze zase stloustnu. Ale tyhle nabyté vědomosti jak levně uvařit se budou hodit i ve finančne štědrém období, to jsem ráda. Jinak bych e to nenaučila.
@medox

levné vaření 2

právě, já byla jako proutek, asi zavedu nouzový režim znova :D
@Courtney

levné vaření 2

i na tondovi pamlsky mám pamlskový fond :-) má 300kč na měsíc na to to se v tom může i koupat
@Courtney

levné vaření 2

já mám už 5 kg dole a to se fakt něják neomezuju. Jen menší porce a to jídlo je myslím zdravější.

levné vaření 2

jsi šikula, říkala jsem, že se to dá, mě to sice krutě nebavilo, ale když jsem musela, tak to šlo :) a navíc, byla jsem daleko štíhlejší jelikož jsem se nepřecpávala a jedla víc zdravě za chvíli to úplně vymakáš a už ti to ani nepřijde :)

husty bujon

kupuju hustý tekutý bez glutamátu teda, a taky je dobrý, nepoužívám ho často, ale občas jo :)

Pomazánkové máslo

kupujeme a chutná nám, ale jen neochucené. Dávám ho převážně do pomazánek. Tvaroh nebo lučinu si třeba do rybiček nebo česnekové pomazánky nedovedu představit. Ale dáváme si i na chleba. Třeba na to zeleninu, mňam.

husty bujon

Bujon z kalisku davam bezne, to neni zadny zverstvo, prodavaji se uz i bez prisad. Hlavne ze chutnalo.

Pomazánkové máslo

sunkovy paprikovy i pazitkovy a i obyc- do pomazanek... a je mi znacka jedno:D my nejsme vybiravi.my snime vse:o)

Pomazánkové máslo

Moc nekupuji, ale dost mi chutná vanilkové.

Pomazánkové máslo

raději mám lučinu nebo žervé, ale chutná nám a občas kupuji, bez příchutě nebo křenové, obyčejné používám na pomazánky, výborná je avokádová

Zavařování přesnídávek

taky jsem našla recept kde se horké lije do skleniček a jen otočí dnem vzhůru, ale vzhledem k tomu, že je to pro mimi raději jsem zavářela
@stankag

Zavařování přesnídávek

Chci malému udělat přesnídávky hlavně z ovoce, které prostě přes zimu není, budem teď začínat s ovocem, tak aby třeba na měruňky nečekal bůhví jak dlouho, apod. Tak díky za radu.
@stankag

Zavařování přesnídávek

Plísně byli,ale prostě se seškrábli z vrchu a dál se to jedlo.Blééé.

Zavařování přesnídávek

Lepší je zavařit. Méně se to pak kazí. Zvlášť věci, které mají tendenci kvasit a plesnivět. Dřív se třeba marmelády dávaly jen pod celofán, ale buď už to neumíme tak, jak to dělaly naše babičky nebo je těch plísní všude nějak víc. Delší vystavení vysoké teplotě zase bohužel nesvědčí vitamínům . Tak si vyber . Dětské ovocné zavařeniny se snažím spotřebovat do jara. Pro dospělé do roka, ale jedli jsme i starší. Dělala jsem i pár masozeleninových příkrmů, ty jsme spotřebovali do měsíce.
@Honafa

Zavařování přesnídávek

No mě to taky právě přišlo divný, když vařím prckovi oběd na dva dny, tak nechám vychladnout a na druhý den schovám do lednice, nikdy nezavírám, když je to ještě horké .... tak já radši zavařím. už mi k mému nápadu chybí jen ty skleničky :o)

Zavařování přesnídávek

Podle mě raději zavařit-konzervovat.Když horké dáš do sklenic tak se ti to,orosí a zkvasí.Ale jsem laik.
@zajic

Pomazánkové máslo

Chutná. Tušila jsem, že někdo napíše, že je to hnus.

Uvařit broskové pyré,potom ho svařit s pudinkovým práškem v poměru jako by pyré bylo mléko.Nasypat tam piškoty,zamíchat a vlít do formy.Dobře vychladit.

Pomazánkové máslo

Kupuji.Pořád mám nějaké doma.Většinou obyč Albertovské.To vaše pizzové nemělo chybu,bohužel už není ani u nás.Mám ráda křenové,čerstvý chleb a Hermelín na tom.Bohužel křenové jim u nás jen já,tak,že ani moc nekupuji.

Pomazánkové máslo

kupuju vetsinou Madetu nebo Chocensky, a kdyz neni tak do rybickovy vezmu zavdek i Aro (nejhorsi je snad Karlova koruna z Penny). Pouzivam hlavne do pomazanek. Zkousela jsem i do kremu na buchtu. Ja mam rada bez prichute, manzel s krenem.A co mam rada je cerstvy rohlik, na to pomazankovy a na to sunku :-) na tom ujizdim posledni dobou docela dost...

Broskve pomixovat s jogurtem a šlehačkou (na jednu broskev lžicu jogurtu, na 5 broskví jedna šlehačka), dle vašich chutí docukřit a zmrazit na zmrzlinu.Já mám ráda i klasiku kuřecí prso s broskví a sýrem.Nebála bych se dát do pekáčku celé kuře a obskládat to broskvema a upéct dohromady.

Pomazánkové máslo

Fakt Ti to chutná? Mi to připadá echt hnusné. Má to ráda moje maminka. Já to nemůžu ani do pomazánky.Jsem fanoušek lučiny

Pomazánkové máslo

Moc nekupujeme,a když už tak jen Choceňské

Pomazánkové máslo

Kupuju od Madety nebo Chocenske, ale pouzivam ho vlastne jen do rybickove pomazanky. Jinak ho nejime.

Pomazánkové máslo

jedině choceňské to bych snad mohla jíst i samotné, jak je dobré.. a potom občas nějaké obyč do česnekové pomazánky

Broskvové himaláje http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/4309 dělám s jakýmkoli ovocem, u nás bývá hned snězená
@Honafa

Sodastream

škoda, Albert tu nemáme, možná řeknu mamce ať mi koupí :)
@Courtney

Sodastream

Albert má ted v akci sirup-korunní bezinka -jabko co je sirup co se dáva origoš do minerálek.Je to s ním výborné.
@zajic

Sodastream

Co si uděláš tak máš.
@zajic

Sodastream

Dá a někdy jsou i lepší ty domácí.
@zajic

Sodastream

holky mi tvrdily že jo, tak to taky prubnu, už jsem si koupila nějaké origo na odzkoušení, ale jinak budu pít buď čistou vodu nebo normální sirup, zkusím do toho nalít aji domácí co to udělá

Sodastream

Hele, do sodastreamu nemusím valit kupované syrupy, že? Můžu úplně v klidu si nabublit svůj syrup s vodou z vodovodu, že jo? My o tom taky uvažujeme.

Sodastream

Máme ho 2,5 roku a spokojenost.
@Honafa

Sodastream

my jsme jeden koupili kdysi ex tchýni na narozeniny a od té doby si říkám, že si ho koupím taky a furt nic vzhledem k naší spotřebě šťáv věřím, že i u nás bude mít velké využití
@Courtney

Sodastream

Mám ten samý.Dostali ho děti loni za vízo.Celý rok ho milujeme,je to super věc.My máme jednu bombu tak na měsíc,jsme hrozní.
@Honafa

Sodastream

už ho mám :)) http://sodastream.heureka.cz/sodastream-genesis-chilly-red/ měli ho v akci v Kaufu za 1290,- tak jsem si ho vzala, přišla mi to fajn cena a i se mi líbí víc, než ten úplně obyč, i když je to jenom kus plastu

Sodastream

Už ho máš?Mám normální,na to nic jiného než jak to vypadá jiného není.
@lucie73

Ještě jedna \"inteligentní\" otázka - ve kterém tom patře v troubě máš ten plech?
@Janulka.C

jo, i s utěrkou, nejlépe na program horkovzduch neboli větráček
@lucie73

Moc děkuju
@lucie73

Tak já zkusím nejdřív pár. A chápu dobře, že to peču i s utěrkou, tedy pod vodou? Jak poznám, že chytly? Jinak díky za radu. Jj, vím, které přesnídávky-sklenice myslíš. Začnu skladovat.
@Janulka.C

přesnídávkové skleničky používej jen ty z Hello přesnídávek- mají klasická víčka, takové ty tenké víčka nedrží !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@tygřímáma

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na program horkovzduch (větráček), na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.
@Janulka.C

zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.

Prosím prosím o radu, jak zavařovat. Chystám se malýmu začít dělat ovoce, ale není čas dělat to každý den a tak bych to chtěla zavařovat. Přesnídávku. Ráda bych čisté ovoce. Dá se to? Jak dlouho mi to pak vydrží? A pak to hlavní, jaké skleničky a jak zavařovat? V troubě. Děkujuuuu ....
@Honafa

Najednou?

Jediný, co mě napadá, že by se to mohlo péct jinak dlouho, podle tvaru formy...
@zajic

Najednou?

V tv v těch různých fantastických dortech atd dělají na každý tvar to samé těsto nově.Ja to udělala najednou a povedlo se.

na grilování

Už to bylo? Dej víc, to pak zamrazíš i naložené.

Najednou?

no jasně, proč ne?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici