banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Trdelník - diskuze

21 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dělala jsem dnes poprvní trdelníky podle tohohle receptu http://recepty.vareni.cz/tradicni-trdelnik/ těsto mi tedy přišlo dost řídké a tak jsem ještě přisypala nějakou mouku na víc. Píší tedy, že se má rozválet plát a užíznout pás, který se omotá. Místo plátu jsem těsto rozválela na delší válečky (jakoby hady) a omotala jsem kolem formičky na trubičky a pak jsem celým dokola ještě přejela po desce, aby se to omotané těsto rozpláclo a scelilo. Nejprve jsem postavila nachystané trdelníky na pečení na plech, ale padalo mi to jak jsem to dávala do trouby a tak jsem trubičku navlíkla na špejli, kterou jsem dala přes hlubší plech. Z vrchní strany to bylo sice tmavší, ale i spodní strana byla propečená. Našla jsem ještě další návod http://vanoce-silvestr.cz/vanocni-recepty/trdelnik/ kde píší, že se těsto může obtočit třeba na zavařovací sklenice, váleček, ale musí se omotat alobalem. Zřejmě, aby se těsto nepřichytlo.Jinak se trdelníky vcelku povedly. Chuťově dobrý, ale první várka tedy nic moc tvarově, ale ta druhá už vypadala pěkně. Doufám, že časem vychytám mouchy a budou přímo vzorový.
tak děkuji za recept, trdelníky celá rodina milujeme, tak se na to musím vrhnout
@káče Tak ať se daří.
ja je omotavam kolem flasky od piva
Jen se bojím, že udělat je jednou doma, budou mě pořád prudit :))) Nechám si to v záloze jako překvápko :)
tak to me teda jeste nenapadlo ho zkusit doma...
@chezzie No mě by to asi taky nenapadlo nebýt kolegyně, která si ho vzala do práce.
@amalie2011 Já bych zkusila ty zavařovačky. Dávala jsi na ně ten alobal? Nebo je něčím mažeš, aby se to dalo pak sundat?
Tak jsem je taky vyzkoušela. Podle toho druhého receptu. Hlavně kvůli droždí, celé na půl kila mouky se mi zdálo moc. Dala jsem zbytek, co jsem měla, něco málo přes půlku a bohatě to stačilo. Mouku jsem taky musela přidávat, takže příště uberu mléko. Namotávala jsem na střední a malé zavařovačky přes alobal. Chce to trochu cviku, ale i napoprvé vypadají obstojně. Chuť není úplně stejná jako ze stánku, ale mizejí rychle, takže jsou asi i dobré. Díky za tip.
@stankag olejem je potiram...
super taky je zkusím udělat,jen si koupím ty formičky na trubičky
@amalie2011 Dík. Dala jsem alobal. Příště zkusím olej.
@stankag Já dělala skořicový a musím to sypání nějak vychytat, protože takový jaký se prodávají to nebyli.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici