banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

pomoc, hilfe hilfe, help! - diskuze

29 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Dostala jsem od tchýně echt bio vesnické kuře a nevím, co s ním! To snad není ani kuře, ale malá krůta, bo nechápu, že je to tak obrovské. Pokusila jsem se to vyčistit a vypadly na mě zevnitř plíce, játra a srdce To jako asi vyhodím, to neřeším, ale to kuře má asi 3 vrstvy kůže, z toho by se daly dělat gumáky, nejde to ani proříznout pilkovým nožem :DDD Jednu vrstvu jsem už sloupla, ale dál na to nemám trpělivost. Nechutné nechutné, oooch, zlaté Vodňanské kuře No, ale teď co s tím, je to vcelku, já nemm nůžky a nožem to nerozporcuju. A kosti to bude mít minimálně z titanu, když kůže je taková, jaká je Jak to má upéct vcelku, aby to bylo dobré? Nebo aby to bylo aspoň k jídlu a propeklo se všechno, jak má? Nikdy nepeču kuře vcelku, mám na to malej pekáček a nemám ani čím to přikrýt (používám alobal, proto peču vždycky kousky). Pak to smažte, ale teď potřebuju urychleně pomoct, nebo mě to sežere :DD
Fiha tak takove kure jsem jeste nemela :) A to chces k dnesnimu obedu? Ja bych to totiz jinak navrhovala do zitrka nalozit, aby to zmeklo a ziskalo stejnomernou chut. Kdyz uz teda nemas nuzky :p
@antara no, jestli to bude mít stejnoměrnou chuť je mi docela jedno Já se toho potřebuju zbavit, zabíralo mi to půl mražáku a kdybych to měla ještě do zítra skladovat, tak jsme za a) dneska bez oběda a za b) bych musela vystěhovat ještě půlku ledničky :DDZatím největší problém vidím v tom, že nemám nádobu, ve které to upéct
no a co ho nepíct když je tak hnusný? co takhle uvařit a obrat maso na rizoto? nebo podusit jako kuře na paprice?
@Gastrica K obedu objednej pizzu a tohle naloz, v lednicce to byt nemusi staci v chladnu. Ja myslim, ze kdyz to ted hodis do trouby v celku, tak to budes pict minimalne 2 hodiny a stejne to nebude mistama poradne udelany, protoze se to pres tu kuzi nedostane. A zitra muzes koupit ty nuzky a pred pecenim naporcovat a bude to enonuno :)
@HankaŽ ono asi není hnusný, jen je obrovský a poctivý Rizoto jsme měli včera a vývar z toho dělat nebudu, protože to tady nikdo nejí. Já ho totiž dělat neumím a tudíž ho Jarin ode mě nechce jíst
Já tyhle pravý vesnický obry taky občas dostanu A normálně je porcuju nožem, akorát musíš ví přitlačit než u kupovaného a při oddělování stehna pořádně zapáčit, abys to \"vykloubila\". jo a doporučím to péct pomaleji a déle než normální kuře, protože tyhle jsou vysportovaný a tudíž tužší, hlavně ty stehna.
@antara tak já kuře peču vždycky aspoň dvě hodiny, i když ho dělám na kousky Kůži jsem rozřezala místama, co to šlo a nůžky kvůli jednomu prase kuřeti kupovat asi nechci, já je doteď nepotřebovala a odteď je taky potřebovat nebudu, akorát by mi zbytečně zabíraly místo v šuplíku :)
@DášaJ no, já se přiznám, že moc na to sado maso s kuřatama nejsem... mi se dělá špatně jenom při pohledu na ty šlachy, který z toho občas vylezou a nesnáším lámání kosti a vyklubování kloubů No, narvala jsem do toho jabko, posypala nějakým kořením, obskládala cibulí a česnekem, ještě musím vymyslet, jak to přikrejt a asi to nějak risknu. Díky za poznatek, že je nutno pécti déle a na míň, nenapadlo mě, že by to maso mohlo být tužší, že jsou vysportovanější :)
já bych ho asi dala celé péct abych s tim měla co nejmíň práce a nemusela bych to ani oddělovat. Ani při pečení to ničim nepřekrývám. Kůži bych vůbec neoddělovala, taková pěkně propečená křupavá kůrčička... mňam
@akilah já křupavou kůrčičku udělat neumím, takže ji stejně sloupnem a vyhodíme :D Jinak jsem to nakonec přikryla alobalem, půl hodiny jsem tvarovala jakous takous pokličku, aby to na tom aspoň trochu drželo a neopíralo se to o kuře :D jsem zvědav
@Gastrica Tak pak dej vedet, jak to prase kure dopadlo :)))
@Gastrica já křupavou kůrčičku dělam tak,že napřed peču dlouho a mírně na klasický pečení a na kůrčičku to dam pak na horký vzduch a na 180°C až 200°C, křupavá je vždycky kuře nepřekrývám ani s alobalem,takže nemám zkušenost, dej pak vědět jak to dopadlo

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici