Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

palačinky - diskuze

39 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Kolik jich sníte? S čím je máte nejraději? Jaké děláte těsto? Kolik jich děláte?Těsto dělám od oka (vejce, mléko, hladká a špetka soli)...minule na paprice byla Iveta Fabešová ( z té soutěže ) a dělala těsto , že na 0,5litru mléka dala 2vejce a 300 mouky což na mě to byla hustá kejda...Co se týče počtu já sním tak maximálně 4kusy ( pánev mám průměr 16cm) a dělám hodně tenoučké.Petr klidně 20, Stella 2 a Viktorka dneska slupla 4 placky
@Zavadilka Galettes (slané palačinky)těsto (cca 6 palačinek):1 větší vejce120 gramů pohankové mouky250 ml vodylžíce máslanáplň:vejcesýršunkašpenátpostup:Na těsto na palačinky si nejprve rozmícháme vejce a mouku. Do této husté směsi přidáme vodu. Množství je velmi individuální a záleží na zkušenostech a velikosti vejce. Těsto zkrátka nesmí být příliš hutné. Pak přidáte rozpuštěné máslo, promícháte a upečete palačinky.Dále je zapotřebí přichystat si věci na náplň podle chuti. Hotovou palačinku položíte na pánev rozehřátou na střední teplotu. Do jejího středu dáte vše, na co máte chuť (šunka, sýr, vejce). Ale pozor, ať nedopadnete jak pejsek s kočičkou a dortem. Pak už stačí okraje palačinky poskládat do čtverečku a počkat, až se náplň zapeče. Jedním z triků je přiklopit pánvičku víkem. Palačinka se totiž tolik nevysuší.zdroj: https://www.covybrat.cz/nejlepsi-palacinkovace
Dělám podle receptu z jedné staré kuchařky,ale množstvím se neřídím,protože podle toho bych měla tak maximálně dvě palačinkyDělám je z mlíka,hladké mouky,vajec,špetky soli a trošky citrónové kůry.Nejradši je mám s marmeládou a sním maximálně dvěMám vždycky velké oči,ale víc se do mě nevejde.
@Honafa Přesně ty mám taky, koupila jsem na tvé doporučení 3 a jsou boží. A hlavně je to vždycky hned hotové.
@chezzie a panvicku mam palacinkovou od tescomy, prumer 22cm
delala jsem vcera, tak si to jeste pamatuju: 0,5 l mlika, 250 gr hl mouky, 2 vejce, 2 lzice oleje, 30 gr cukru, spetka solimeli jsme vcera s marmeladou a sladkym tvarohem (tvaroh + cukr + van. cukr + zloutek) a kolik jich bylo netusim, ja je v ramci cviceni nejedla, ale byli tu tchanovci a s manzelem je vsechny snedli
Palačinky sním maximálně tři, ale máme velkou pánev, takže jsou fakt obrovské. U nás je na palačinky machr Lojza, vytisknul si nějaký recept na netu a podle něj je pokaždé dělá, musím kuknout, jak vlastně, ale fakt je má vždycky výborné. Jinak já miluju palačinky s ovocem a čerstvě uvařeným pudinkem a nahoru ještě šlehačku. Jo, jsem čuník, ale marmeláda mi obvykle nestačí.
@Zavadilka Ono to číselně vypadá jako moc, ale to jsou 2 zarovnané pol. lžíce. Schválně jsem to převažovala. Nepřipalují se, jsou krásné a dobře se rolují. Mám recept ještě na jedny:3 dcl mléka, 3 vejce, 15 dkg mouky, 3 dkg cukru, 5 g van cukru, sůl, citr. kůraTo bylo sado, připalovalo se mě to, trhalo se to a přitom z toho těsta dělala moje babička a pak i matka v dobách, kdy pánve s antiadhezním povrchem nebyly běžnou sočástí domácností a palačinky měly krásné.
Sním tak 3, maximálně 5, s marmeládou, nebo sladkým tvarohem.¨Těsto dělám tak, že přijedu k našim a tam se to nějak stane samo. Můj tatínek totiž moc vařit neumí, ale palačinky dělá boží, takže se ani nenamáhám dosáhnout jeho kvalit.Ale dělá jich moc, a pak mu nadává maminka, kterou to poouší v její cestě za štíhlou linií
@lucie73 Mě nepřekvapíš...i já jsem jednou dělala v restauraci kde je dělali z vody.
@lucie73 Mě nepřekvapíš...i já jsem jednou dělala v restauraci kde je dělali z vody.
no a já překvapím, já je dělám z vody.Poměr od oka ale dělám to tak že do misky s vodou vrhnu jedno vejce,špetičku soli, lžičku cukru a zahušťuju hladkou moukou do ,,akorát,,pánvičku jen pomašluju olejem a nalévám palačinky. Naučil mě to takhle šéfkuchař z restaurace v pražské Lucerně kde jsem jednu chvilku dělala. Lidi to tam jedli jako diví a od té doby dělávám palačinky z vody a nikdo, fakt nikdo to nepozná. Jsou výborný. Taky je mám ráda suchý, ale i s tvarohem a hlavně s marmeládou a pocukrovaný. Balím je do ruličky. Sním jich hodně, třeba 5 ????? Všichni je doma milujeme.
@medox Ahaaaa. Ja leju na rovnou a naklapim az pak.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici