banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Opět jídlo - tentokrát 10 měsíců - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky, zase prosím o inspiraci. Co udělat k obědu pro 10 měsíční mimi? Zatím dělám asi pět věcí a ty pořádn střídám...Tak si říkám, jestli to Dannymu za chvilku nezošklivým.Dělám asi toto:- dětskou rajskou + těstoviny- mrkev, cuketa, maso, rýže- mrkev, mrambor, hrášek, dětská šunka- mrkev, brambor, červená čočka, žloutek- brambor, špenát, maso- občas skleničky Hamánek (když jsem líná)- různá obměna vývarůCo dál? Nechci mu zatím dávat naše věci, přijde mi to pro malýho ještě dost nevhodný (kromě polívek). Co jim ještě dáváte? A jiné možné suroviny?
Jak to tak čtu tak se dost stydim. Já mu teda takhle pěkně nevyvařuju. Dělám prostě zeleninu různé druhy. K tomu většinou maso a těstoviny nebo rýži. Polévky moc nedělám, spíš výjmečně. Já jsem zoufalá z toho co mu dávat po roce. Říká se to co jíme my. Ale martin jí v práci. A já si většinou namažu rohlík a nebo jim to co Toník Jo ještě mu dávám rohlík namazaný jogurtem nebo nějákou pomazánnkou.
pokud delas jen maso a ryby dusene a na pare,muzes obcas i na masle....urcite lepsi nez slana detska sunka...ja davala treba i zapecene testoviny apod
Ja jsem dávala tak všechno co nám,ale nemastné,neslané a nekořeněné.Začala jsem vařit třeba guláš a bez solení a kořenění jsem kus odebrala a nám to dovařila.Vařila jsem sice opačně než jsem byla zvyklá,ala nemusela jsem vařit zvlášt.Dodnes díky dětem moc nesolím a dělám převážně těstoviny.
Abych napsala pravdu, tak já teda taky nemám \"recepty\" - většinou zkombinuji co mám doma (samozřejmě vhodné pro malou).Mám nakoupené zel. směsi, takže jednou jí má s masem a bramborem, jindy z ní vyndám např. jen mrkev a má to s rýžovými vločkami, nebo má jen zeleninu a masový vývar, nebo jen čistou zeleninu a tak...Baští mi - mrkev, brambor, brokolici, petržel, papriky, květák, hrášek, kukuřici, zel. fazolky, dáni, cuketu..., rýžové vločky, amarantové kuličky, další nejrůznější vločky - pohankové, jáhlové, pšeničné a tak..Maso jí dávám kuřecí, králičí, hovězí a vepř. panenku..Všechno dělám jen nad párou a různě patlám dohromady...Myslím, že od té doby co vařím já neměla stejné jídlo 2x  (kromě dnů kdy má jen zeleninu z pytlíku).
@agafja Co jsou to amarantové kuličky? a jak děláš ty vločky? To se dá jako příloha k zelenině? A co je to zelenina z pytlíku? Hledám inspiraci
@medox http://www.novyvek.cz/?sekce=maminka&pg=clanek&id=445zahušťuji s nima vývary nebo je prostě jen tak přisypu už k hotovému jídluZeleninové směsi je normální zelenina, mražená, v pytlíku - dpbrá je značka Ardo, má i bioklvalitu (ale ta u nás v Podbo není k sehnání) http://www.ardomochov.cz/Vločky chvilku povařím s UM a je z nich kašička a tu pak třeba dodělám na sladko (přidám ovoce nebo jen šťávu např. z mandarinky) či se zeleninou... nebo i nechám samotnou (to spíš k večeři) 
já dávám skoro všechno a malá ted měla 10 měs. s čočku sme začaly dneska, omáčky jen někdy málo, s těma prý až do roku i se špenátem, je to alergické, ale jinak vařím to co jíme my, jen jí to neosolím atd.. jinak i párečky dětské nebo lhotské šunku sem ještě nezkoušelo lebo u nás to nemývají. Ale jinak i těst. od 10 měs. může
díky za inspiraci myslím, že Danny může být spokojený, máš to jako v Imperialu
Co třeba místo mrkve dát květák nebo brokolici, brambory maso, taky mě napadá rajče+ paprika+brambory a maso. Nebo uvařit maso a zavařit do toho těstoviny vlastně jakoby polívku.
já taky někdy nevím co, tak sem dnesk do kastrůlku hodila trochu mrkve, trochu porku, trochu květáku a petrželku, jedl jak ďas.a když sem líná tak dám sklenčku a nestydím se za to.taky dávám kuskus, amarant, sem ještě nezkusila, rýze mu moc nejede, to si dží v puse a pak to vyplivne. já vařím prostě dle toho co mám doma. taky díky exému zatím nedávám nějaké věci, ale už sem říkala, že zkusím papriku, nebo rajče.
@medox já se toho jeho roku taky děsila! a teď prostě fakt vařím obědy. jednoduchý, ale přecejen pestřejší, než když jsem jedla sama. joo, a teda řeknuti, to vyvařování je děs - musí to být naplánovaný dopředu, aby bylo z čeho vařit, musí to být hotový dřív, než začne dítě kvičet únavou a hladem..moc se mi to nedaří a taky aspoň jednou týdně jíme někde venku, v restauraci, pak taky u babičky, nebo se to tak nějak přihodí, že je až teplá večeře

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

24 %
16 hlasů

71 %
47 hlasů

5 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici