Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 585 příspěvků

Co vaříte dětem,když jsou nemocné?
Kluci jak jsou teď nemocní tak moc nechcou jíst.Proto se ptám.Děkuji
domácí máslo
včera jsem viděla pořad jamieho olivera a on tam dělal domácí máslo. tak, že přešlehal šlehačku, pak vylil syrovátku a zase šlehal a bylo máslo. von z toho byl takovej vysmátej, jak je to zábavný, úžasný, jednoduchý...a mě se to nechce věřit, že se toto může povést fakt mi to vrtá hlavou..asi budu muset koupit šlehačku a vyzkoušet tozkoušela jste to někdy některá?uzené kuře
co sním? péct? vařit? nic?Staří jídla
Ja staré jíte svoje jídlo,co se uvařilo u vás doma?Ja jsem dneska váhala jestli jíst oběd ze soboty,nakonec jsem ho převařila a bylo výborné.Naši jí polívku i klidně týden starou.
Krabí tyčinky
Musí se nějak tepelně upravovat? Já s nimi žádnou zkušenost nemám. Dělala jsem dnes polévku, kam se jich pár dává a pak bylo napsáno, že máme nechat dvě tyčinky na ozdobu jako syrové. Já jsem to tedy neudělala, tak se raději ptám.
pečený čaj
holky, kdo delate pečený čaj dáváte tam ovoce oloupaný? a může se tam dát třeba i banán?
Nechci to dávat do receptů,
protože je to fakt prkotinka, ale včera jsem dělala na véču klobásku v listovém těstě a byla to super rychlovka, navíc výborná. Je dobré koupit opravdu libovou klobásu, třeba šunkovou, podél rozříznout, ale ne až do konce, narvat dovnitř klobásy co nejvíc kysaného zelí, naplněnou klobásku obalit listovým těstem, potřít vajcem a posypat kmínem a trošku hrubé soli.kuchyňské načíní
převládá u vás dřevo plast nebo silikon?Ze silikonu mám formu na bábovku ( ta je super ) a peroutku ( ta je na hovno) zlatý peříJeště bych si chtěla dokoupit silikonovou podložku a univerzální pokličku.Vařečky mám dřevěný a asi 4 kusy plastových, naběračky a metulu z kovu.Co bych si časem chtěla vyměnit jsou prkýnka. Ty bych chtěla plastový.Jak jste na tom vy?Stesk po vaření
Jsem tu tu moji mamku pomluvila a nakonec vařila samé dobroty.Od rizota ,přes květák až k jehněčímu.Každý den byla polívka.Po dvou dnech jsem přišla na to,že se mi nestýska po mojem jídle,ale po mojem vaření.Ja dvakrát týdně peču něco z kynutého těsta,několikrát i jiné dobroty.Každý den sice nevařím,ale tak 3 krát týdně jo.Hlavně mě baví to vymyšlení a kombinovaní.A jak to nedělám tak se mi stýska. Stýska se vám někdy po vaření?
Trošku to rozeberu:-).Měla jsem na návštěvě tchyni a tak nějak došla řeč na to, že neví, co má vařit. Tak jsem jí řekla, že má na oleji(já dělám zásadně na sádle) posmažit najemno cibulku, na to dat osmažit maso, posolit, popepřit a pak zakryt pokličkou, zeslabit na co nejmíň a nechat vydusit pořádně šťávu z toho masa. To je základ, ten jsem jí jasně zdůraznila a pak jsem jmenovala obměny, jako že na sůl s pepřem ještě jiné koření, jindy takové, jindy zase jiné. Jednou cibulku dohněda, jindy jen do sklovata. Jednou přidat i česnek třeba na plátky, jindy zase pár hříbků. Různé kombinace. Ono to má v kuchařkách i svoje názvy, ale pro mě to jsou prostě omáčky a název je mě putna. No a pak zalit vodou, případně dokořenit pokud bude jalová, pomalu povařit, aby se spojily chutě a zahustit, to podle mě znamená zaprášit polohrubou nebo hrubou moukou, nikoliv kvedlat ve vodě mouku a pak to okřeněné zase ředit další vodou. Tchyně sedí, poslouchá až domluvím a dorazila mě dotazem, jestli tu vodu pak cedím. Se pak nedivím, že neumí udělat guláš, Protože když si tak vybavím co jsme u nich kdy jedli omáčky byla to jen opaprikovaná a zahuštěná jalová voda a v tom plavaly tři kousky tuhé kostičky z kotlety. No a další věc je to maso... Ona nekupuje jiné než kýtu nebo kotletu a z toho dělá všechno, já na omáčky kupuju buď krkovičku nebo plec, podle toho, které se mi v masně víc líbí. Taky ředíte omáčky?A jaké masa na ně používáte?
Jídlo na chalupě
Všichni lidi jezdí se k babičkám najíst.Babičky pečou buchty,smaží řízky atd ,ale u nás to nehrozí.Už sice překonali období makrobiotiky,to bylo v mém dětství,ale ani ted to s výběrem jídla nepřehánějí.Točí 5 jídel.Buchty a moučníky nebo nedejbože dort mamka snad v životě neupekla.Ted nemůžu ani nic přivést,většinou totiž vozím domací dobroty. Ted tam pojedeme na skútru a máme povoleno každý jen jeden batoh.Jak to je u vás,když by jste bydleli týden u vašich,čím by vás hostili?Cukrárny u vás
Kde kupujete zákusky? Já vím,že všichni pečete,ale když už by jste je šli koupit tak kam?U nás normálně v okolí není žádná cukrárna.Až v schopinu.A to jich tu bylo alespon 10.Pravda ani já jsem v cukrárně nebyla 100let,tak se nedivím,že je museli zavřít.I v Albertu už nemají pult se zákusky,ale jenom ty v krabicích.Naštěstí jsem náhodou jela kolem Globusu a tak mám zákusky za vízo od nich.Jinak bych snad musela péct.No toto.
záměna mouky
holky, prosím, můžu, když chci péct takovej dort, dát místo obyčejné hladké mouky hladkou celozrnnou mouku? bude to poznat na chuti? nebo s mi vůbec nepovede to těsto???dík..Ajaj
Byli jsme dnes na návštěvě a hostitelka jen pro nás upekla kynutou čokoládovou bábovku.Nádherně se jí povedla.Jenže místo cukru dala sůl.A ona to nevěděla.Jedli jsme ji jen my.Teda nejdříve já,dva kousky,jsem se s tím prala celou tu náštěvu. A pak děti,taky nic neřekli až potom doma mi.Řekli by jste to?Že mám šikovné děti,že nehnuli brvou,jen poděkovali,že už nemůžou.pro milovnice ovesných vloček
Dneska jsem si namixovala zcela novou kombinaci zdravé svačinky a tak moc mi chutná, že bych ji snad sežrala kiloTakže: 3lžíce ovesných vloček, 1 bílý jogurt, trochu mléka na rozředění, 1lžíce kokosu, 1 kostička kvalitní čokolády ( já měla 70%), trochu vlašských ořechů a lžička medu...ochutnej testarý chleba
co vše děláte ze starého chleba..mám ho to dost často hodně. a pro dobytek se še schovavat neda..a delam jen syrove topinky,klas. topinky a chleba ve vajicku... hodte mi naky napady jak zuzitkovat chleba k jidlu:D
moje postřehy o dýňové polévce
Když se v receptu co si člověk vyhledá vyskytnou Batáty-sladké brambory, není vůbec nutné je tam dávat. 500g stojí kolem 50 kč, jsou to dvě velké brambory. V chuti to není vůbec znát. Já dávám místo batátů brambory a chutná mi to i víc....Je hodně důležité dát česnek, to chuti hodně přidá.Můj pocit je že bez muškátového ořísku to nejde.Když je v receptu napsáno Curry, tak dvě lžičky na litr mají vliv na barvu, ale na chuť vůbec. Barva bude žlutší a veselejší.Když chcete fakt curry chuť, tak je nutné dát aspoň 5 polévkových lžic.Já dělám za 300g dýně, 400g brambory, litru vody....2 lžičky curry, 5 lžiček curry, pepř sůl, a 2 kuřecí bujony :)
po roce...
Po roce jsem došla k jednomu závěru, co se stravování u nás v práci týče.Máme výběr ze 4 jídel, k tomu je jeden zeleninový talíř s něčím k tomu a jedna specialita na objednávku.Pokud je jedno z těch 4 jídel s hranolkama, amerikama a nebo něco smaženého, nemají ostatní jídla šanci. Pokud je na oběd bramborák s ohnivou směsí a nebo plněný kuřecím prsem, strhne se vlna šílenství.Závitky a nebo špízy-taky velký zájem.V těsném závěsu za těmito jídly je kuře v jakékoliv podobě, pokud právě není na paprice s těstovinou, to pak chce každý měnit přílohu. Dále následuje v tom žebříku oblíbenosti zelí a k němu bud pečená krkovice a nebo nějaký karbenátek a brambory nebo knedle. Pokud je na oběd srbské rizoto, jen se po něm zapráší, ostatní rizota nemají šanci. Stejně tak čočka s klobásou boduje. Co se týče omáček ke knedlíkům, tak vede svíčková, rajská, oblíbená je i koprová, guláše jsou taky v kurzu a segedin je na špici.A teď ke sladkým jídlům-bavorské vdolky, buchtičky s krémem a buchty kynuté a nebo knedle na páře-a to je velký zájem a vzhledem k tomu, že se to velké množství dělá všechno poctivě ručně, jsou sladké pátky naše noční můry. Ti lidi si ty jídla neberou na talíř, ale i po 5-ti porcích domů, proto je toho tolik. Jsou to prostě stovky.Jídla, která obsahují nějakou zeleninu můžou být sebelepší, ale nikdo je nechce. Co se těch zeleninových talířů (kapitola sama pro sebe)týče-pokud dělám dušenou zeleninu s kuřecí čtvrtkou, jde to na dračku, stejně tak jako těstovinový salát s kuřecím masem. Pokud je nějaký zeleninový karbenátek a něco v podobném duchu, nechce to skoro nikdo.A ted se dostávám ke specialitám na objednávku. Vedou smažené kuřecí kapsy, smažený sýr se šunkou, smažené sýrové špízy, plněné bramboráky hermelínem... Dále vepřová panenka bud jako plněná a nebo medailonky a i losos a hlavně v bylinkové omáčce jde na dračku. Dále jsem vypozorovala, že jsou lidi, co jí pořád to samé a když je vidím přicházet, je mi jasné, co si dají. Pak jsem si všimla, že jsou skoro všichni jak cvičené opičky naučené jen na jedno a nechutí vyzkoušet cokoliv nového.
Rebarbora
holky objevila jsem v mražáku ještě relativně velkou zásobu rebarbory, kterou jsem tam uskladnila v létě..já z ní ale dělám jenom kynutý koláč, nic jiného jsem nezkoušela, ale kynutého máme za tento týden až až, tak chcu poradit, co ještě děláte z rebarbory? Ideálně nějaký moučník či tak
Nedělní obědy
Celý život jsem byla zvyklá, že v neděli byl lepší a slavnostnější oběd než celý týden. Dlouho jsem toto dodržovala i já. Až poslední dobou to občas poruším. Jak to máte vy, vaříte v neděli o level lepší jídlo?těsto pekárna
Potřebovala bych prosím radu:) Dělala jsem již podruhé makovky. A minule byly krásně nadýchané, takové jemné. A teď, ačkoliv jsou ze stejného receptu úplně stejně udělané, nejsou vůbec nadýchané ale takové hutné jakoby, když do toho kousnu tak to těsto je takové nahňácané. Rozumíte co tím myslím? Čím to je? Stejné droždí, stejná mouka... i ty čokorohlíčky od tygřímamky nebyly vůbec nadýchané ale přesně takhle hutné:( V čem je chyba?krém
dneska sem koupila třívrstvý korpus uz nás v akci za 12 kč,je čokoládový a má 3 vrstvy a poradte jaký krém,jen vám řeknu máme rádi něco jako pařížskou šlehačku a taky mandošky,poradte jak byse to k sobě hodilo???co třeba na první vrstvu atak...
pecene livance
holky prosim,daji se livance upect pripadne v muffinove forme????jsem lina smazita formu na livance nemam,babicka nam je pekla a byly vyborne...Turecká kuchyně
Zuzanka bude mít narozeniny a dárečky jsou ve stylu turecké princezny.Tak mě napadlo,že udělám i turecké menu.Kromě toho,že se tam používá všude lilek o tom nic nevím.Neznáte nějaké turecké jídla a zákusky?Ja snad jen Musaku.makovky forever!!!
Teda to je žrádlo. Kdo neznáte, zeptejte se Rowdynky. Nevím, proč nám dodnes tajila recept Mě tedy chutnaly i víc než čokorohlíčky od tygřímamky
svickova v papinaku
nikdy jsem poradne nevarila svickovou jako svickovou...az vcera a hned v papinaku..a musim rict,ze parada..chut super,a vse je hotove za 30 minutvsem chutnala a dneska dojedi co zbylopalačinky
Kolik jich sníte? S čím je máte nejraději? Jaké děláte těsto? Kolik jich děláte?Těsto dělám od oka (vejce, mléko, hladká a špetka soli)...minule na paprice byla Iveta Fabešová ( z té soutěže ) a dělala těsto , že na 0,5litru mléka dala 2vejce a 300 mouky což na mě to byla hustá kejda...Co se týče počtu já sním tak maximálně 4kusy ( pánev mám průměr 16cm) a dělám hodně tenoučké.Petr klidně 20, Stella 2 a Viktorka dneska slupla 4 plackylistové saláty
my se po nich můžeme utlouct...máme rádi polníček, baby špenát, lolo salát, rucolu, čekanku....jsou naprosto dokonaléjíte je? jak a s čím je kombinujete?Nejoblíbenější kombinace našich holek je mix salátu, bylinková sůl, balsamico, tenké plátky parmazánu, losos( gril nebo uzený), černé olivy...mě zas moc chutná když si přidám opražený sezam nebo slunečnicové semínkasušené masko, uzenou rybku, šunku a nebo jen dobrý tvrdý sýr....Keramické nože
Koupila jsem si sadu keramických nožů. Jednou větou:Miluje je! Jak jsem dosud mohla žít bez nich, nechápu.Řapíkatý celér
Došel už i ke mě.No za mě zatím dobrý.Jsem nevěděla jestli ho mám nějak vařit nebo loupat a nakonec jsem ho jedla jen tak a jo.Dala jsem ho i do bramborového salátu.zmražený tvaroh
vím, že některé z vás to nedělají, ale já jo :D Koupila jsem nedávno 4 tvarohy a 2 jsem si radši dala do mrazáku, páč mě nenapadlo, že bych ze všech naráz mohla něco udělat. Ale dneska jsem si vzpomněla na tvarohovou zebru, tak jsem si na to připravila suroviny, všechno mám, akorát ty dva tvarohy v mrazáku. Myslíte, že to můžu hodit do mikrovlnky rozmrazit? Zatím rozmražuju ve vodní lázni, ale na to taky můžu čekat až do večera :DD
ještě jednou k chlebu
http://www.vitalia.cz/clanky/rozhovor-pekar-chleba/velmi zajímavý rozhovor s pekařem panem Mervartem ...Kupujete exotické ovoce?
http://ona.idnes.cz/exoticke-ovoce-013-/dieta.aspx?c=A130103_105739_dieta_petJá teda z vyobrazeného jen ananas, mango a občas kiwi. A mimo to už asi jen kaki a z takových těch méně znamých pomelo.
Chlebík
Zcela bez návaznosti na poslední příspěvek jsem se dnes rozhodla upéct domácí chleba. Stráááášně moc se povedl. Jak řek manžel, je monumentálně dobrej. Udělala jsem rybičkovou pomazánku a půlka je pryč. http://blog.babyonline.cz/o-zlatickach/fotogalerie/album/15971Pečete si samy chlebík?
http://www.rouming.cz/roumingShow.php?file=vyborny_chleba.jpgA projděte si i diskuziNeznáte někdo tenhle recept
V nějakém časopisu jsem zahlídla recept jak udělat veku, ale nevím co vše tam bylo za přísady. Pamatuji si, že veka se obalila ve vejci a možná ještě v něčím a pakse osmažila a obalila se ve skořici. Nejsem si jistá, ale bylo to nějaké národní jídlo, možná i vánoční. Přišlo mi to jako že by to mohlo být dobrý a tak jsem si říkala, že bych to zkusila z rohlíků.
Já ho strašně chci
zkusím si ho vymrkat k narozeninám....ale pochybuju, cena všeho co bych k němu chtěla není příliš přívětivá....http://www.armaghelectrical.com/blog/wp-content/uploads/KitchenAid_Artisan_Food_Mixer_Belfast.jpg
Stýskalo se mi
Po svátcích po naprosto normálním vaření. Dnes už je to zase v pohodě, hurááááKvásková mapa
Co říkáte na tohle? http://hobby.idnes.cz/zitny-kvasek-na-chleba-06o-/hobby-domov.aspx?c=A121228_133749_hobby-domov_bmahttp://www.cuketka.cz/kvasek/kvasek.htmlZatím peču bezkváskový chleba, ale musím říct, že tohle mě silně láká, vždy jsem ho chtěla zkusit, jen se mi nechtělo vytvářet ten kvásek...takže podle mapy, tu máme spřízněnou kváskou duši, tak asi příští týden se do toho pustím :)
Nová pekárna i u nás
Přála jsem si jí a Ježíšek nezklamal. Už upekla 2 chleby, bagety, umíchala těsto na čerstvou várku perníčků, croissanty (na výběr s nutelou, pudinkem nebo skořicí) a knedlíky. Všechno se povedlo, tak budem asi kamarádky.ŠUP na to
Kdo máte nové pekárny.http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/domaci-pekarna/=/a/1Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
19 hlasů
69 %
51 hlasů
5 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků