banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Bábovka

Holky, nemáte nějaký dobrý recept na bábovku? Chci jí dneska upéct Tomovi k svátku. Třeba s tvarohem nebo pudinkem nebo jablíčky nebo tak? Děkuji.

domácí rohlíky...

vzhledem k tomu, že domácí pekárna jsem já, prosím o recept na rohlíky, který budu schopná umíchat... :) Dělala jsem jednou rohlíky od Aničky, ale bohužel jsem asi srábotka a prostě jsem měla těsto tak tuhé, že i ty rohlíky po upečení byly jak šutr. Je tu vůbec někdo, kdo peče rohlíky a komu nepomáhá stroj? Chtěla bych, prosím prosím, aspoň odkaz na recept, vím, že jich tady je hromada, ale snad u všech je \"pekárna zamíchá\" :)Děkuji

ovocne tvarohove knedliky

kdybych chtela dat ovocne tvarohove knedliky do mrazaku - davaji se tam uz uvarene nebo neuvarene (jako ze je uvarim az potom co je vyndam z mrazaku a hodim je do vody?)

Nejoblíbenější jídlo?

Jaké je to Vaše? Co je pro Vás absolutní jednička?Já miluju tatarák, rajskou omáčku, ale třeba i capresse

silikonová forma + muffiny

mám nové silikonové formy na muffiny a dva zaostalé dotazy je potřeba silikon před pečením vymazat? a druhý dotaz, kolik těsta dáváte do formiček na muffiny, aby to při pečení nevyteklo? receptů jsem našla dost, ale tuhle informaci zatím nikde

Dneska v obchodě u pultu stála paní a brala si 20dkg mrkvičkového salátu. Jsem se zamyslela a docela jsem se podivila, že si takové ty fakt jednoduchosti lidi kupují. Nebo třeba česnekovou pomazánku.

Nemáte náhodou tušení, jak dlouho vydrží otevřený bílý jogurt v lednici?

Jíte vaše krajové speciality ?

Chutnají a vám a vaříte je ????Tuhle jsem se dostala na stránky, kde se o nich psalo.Třeba:Krkonošské kyselo (podkrkonoší)Kucmouch (polabí)Valašské frgály (beskydy)Zelňáky (jižní čechy)a další....

Jídelníček

Po výplatě jsem napsala jídelníček ,jídel co máme rádi a vařím podle toho.Nemáme to na dny,spíše jen sepsané co nám chutná.A jak nám tu pořad někdo chodí tak to všichni vidí-každý se u toho zastaví,pročte si a podiví se ,že děláme domácí hambáče. A každý, úplně každý kdo to viděl se k nám nahlásil na segedín. No teda, nejoblíbenější jídlo v ově bude segedín. Až ho budu vařit,tak musím kotel.

řezy

chci se zeptat,je normální,že když upeču Míša řezy a pak vychladlé je krájím,že se mi odlupuje krém od piškotu?

Kokosové mléko

Dá se použit i do moučníku nebo to je jen na čínu?Ja bych jim nahradila normální mlíko v nějakém třeba krému,nebo do mafinku.

nůž na dorty..

teď je to spíš dotaz na neprofesionální pekařky (Evuliku, Andělko, vy se ani neozývejte ) - máte doma pro osobní potřebu dlouhý nůž na dorty? Vy, kteří pečete dort jednou do roka dětem (nebo dvakrát do roka)? Já ho nemám, vždycky mi přišlo, že je to zbytečné, ale po dnešku o tom docela uvažuju Dělala jsem cvičný dort, Áda má za 3 měsíce narozeniny a chtěla jsem jí něco upéct sama z \"lásky\" (známe ). Obyč piškot s tvarohovo-šlehačkovým krémem a ovocem. Dort se poved krásně, i krém, ale rozkrojila jsem to, že by se i chovanec diagnostického ústavu trefil líp Prostě neudržím nůž rovně, aby řez byl aspoň vzdánlivě v rovině, vždycky to mám do špičky (takže v prostředku jednoho z dílu, je díra )Je ten nůž k něčemu? Upotřebím ho i jindy, než na narozeniny? Jak jinak zvládáte ukrojit dort rovně, pokud teda tento nůž nevlastníte? Naučíte mě to?

muffiny

níže píšu, že skoro nepeču, ale dítě mě přemluvilo a já koupila formičky na muffiny a už je to 14 dní a já je pořád nevyzkoušela..ale chtěla bychdělala jsem kdysi jednou takový hodně hříšný banánovočokoládový, ale nemůžu najít ten konkrétní recept..těch receptů je na internetu miliarda, proto prosím, napište mi váš osvědčený recept!dík moc!

Moučníček

Když jsme u toho obědvaní.Kolikrát za týden něco pečete sladkého? Ja bych mohla každý den a snědlo by se to.Peču ta 2x až 3x týdně a ještě hodně sladkého kupuji.Z oběda jim většinou jen tu sladkou tečku.

Jaký tlakový hrnec?

Ahoj,vím, že už je to trochu starší téma, ale třeba mi poradíte. Chystám se koupit tlakový hrnec a bude to můj první :) Nejsem si pořádně jistá, na jaké parametry se mám koukat. Vím, že je důležitá bezpečnost. Co dál? Je nějak zásadně důležitý materiál, ze kterého je vyroben? Teplotu počítám mají všichni podobně. Mám vyhlédnutý tento: http://www.dommo.cz/Tlakove-hrnce-278/Tlakove-hrnce-3-5L-6L-ANDANTE-AHCo na něj říkáte? Ráda bych se vyhla Tescomě, a cena by měla být trochu reálná, ale jinak nemám žádné nároky. Díky za případné odpovědi.

kančí

děláte někdo z kančího? A co? Já mám možnost mít teď kančí maso, ale nevím, jestli jsem schopná z toho něco udělat, vůbec nevím, jak se s divočákem zachází :) Dáte mi nějaké rady? Dneska by to měli dovézt a já pořád váhám, jestli vzít nebo nezvít...

hlavní jídlo i polévku

vaříte oboje denně?U nás je většinou v týdnu jen hlavní jídlo,o víkendu udělám ráda i tu polévku před hlavním jídlem.Když dělávám \"přesnídávkovou hustou\" polévku (gulášová,bílá atd) tak většinou zase nedělám hlavní jídlo,jen si k polévce vezmeme pečivo na zasycení U nás doma vždy tatka chtěl polévku,hlavní jídlo a to i v týdnu a o víkendu k tomu chtěl na víc i buchtu,jako sladkou tečku.U nás se vždy jen řešilo co se bude vařit dnes,zítra,pozítřífakt se řešilo co bude k jídlu a mamka jen stála u plotnya když dovařila a dopekla oběd,tatínek si poručil,co by chtěl k večeři ,i teplou večeřiúplně jako v tom večerníčku v KRakonošovi,co si Trantumberk poručil,tak muselo být

oběd

obědváte vždy (+-) ve stejnou dobu?V kolik?U nás se obědvá mezi 11:30-12:30hod,málo kdy obědváme až třeba ve 13hodin.Když příjdu k naší babičce,tak vím,že je třeba už v 11hodin po oběděTak mě to zajímá jak je to v jiných domácnostechZnám lidi,které mají oběd až třeba na 14hodinu,tak to je zase třeba kvůli odpolední směně,atd když se musí s lpným bříškem do práce

Jakou koupit formu na beránka?

silikon, plech, keramika? Co vyhovuje Vám, jaký jsou Vaše zkušennosti?

Česnek

Udivuje mě jak často všichni v Prostřeno dělají něco s česnekem.Česnečku, pomazánku,česnekový dipJa nevím,všichni skuhrají,že rizikové jsou houby,že to každý nejí,ale každý jí česnek.Mě třeba česnek zabijí-ja bych po syrovém česneku někde v pomazánce zkolabovala.Moje mamka taky.A to nemluvím jaký je z něho odér.Myslím,že česnek do slavnostního menu nepatří.

špičky

miluju je a chci je umět:( receptu je habadej..ale nic pro me- co zvladne jen nenarocne recepty... chci aby nekdo vymyslel špičky do pekrany:D

zástěra

Používáte doma na vaření zástěru? Já ne a občas nadávám jak špaček. mám totiž tendence otírat si ruce o tričko takže všechny moje domácí trička jsou s mastným flekem a třetí den nošení hrajou všema barvama

Korpus na dort

Prosím, nemáte někdo opravdu dobrý recept na korpus na dort? Nejsem nijak zdatná, co se týče pečení dortů, ale malá bude mít narozeniny, tak bych chtěla něco upéct. Budu ráda za nějaký jednoduchý recept, děkuji

Pamatujete si recepty?

Když už teda vážíte,tak si vytáhnete recept a podle něho to děláte?Ja né,ja si pamatuji.A co né,tak si jen přečtu co se tam tak dáva. Dodržujete přesně?Jako,že tam píšou sádlo tak dáte sádlo nebo normálně olej,máslo atd.Ja totiž až tak přesně nerozlišuji.Ani druhy mouky,natož druhy tuku.Všecko pečení je pro mě-mouka,cukr,vajíčka,tuk,tekutina.A pak se to trošku liší dochucovadla jako třeba kakao,nebo ořechy a tím se vlastně liší potom chutě,ale ten základ nějak nerozlišuji.Dokud jsem vše dělala podle receptu tak se mi málo co povedlo,podle oka se mi povedlo vše.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

68 %
50 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 73 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici