Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 585 příspěvků

Ještě jedny hned měkké perníčky
Tak dnes jsem dostala ještě jeden recept,taky jsou hned měkké: 350g POLOSVĚTLE(to je důležité) mouky,150g moučky,150gmásla(HERY) 1celé vejce,2lžíce rozehřátého tekutého medu,1/2 prášku do perníku.Postup stejný.
Sekaná v domácí pekošce
Holky,tak jsem to vyzkoušela a byla parádní.Koupila jsem si mletý,ochutila podle svého.Z pekošky jsem vyndala metly,mokrou rukou jsem tam napěchovala masíčko.Nic jsem nepřidávala(tuk,voda).Zvolila jsem program pečení a za hodinu bylo hotovo.Krásná a šťavnatá.Jen myslím,že 1kg masa je pro troubu maximum,pak už by to nebylo propečené a musel by se program opakovat.

Sušené pomeranče.
Protože mi zbyly tři pomeranče nevalného vzezření ,rozhodla jsem se je usušit v troubě(nemám sušičku ovoce) a potom použít na ozdoby...No nic,tak v troubě to ani na stupn 1 moc nevyšlo! Zapoměla jsem,ale jako uhlíky do mikulášcké nadílky,by šly Jen nevím za jak dlouho to aroma vyvětrám ?DOBRÁ BUCHTA
Napíšu Vám sem výýýýbornou buchtičku, je rychlá a taky se po ní hned zapráší: 2hrnečky pol.mouky 1hr. cukru krystal 1 pr. do peč. 1 vanil.cukr 1 hr. mléka (dle potřeby přidat) 1/2 hr. oleje 2 celá vejce-nalít na pekáč a posypat směsí: 1/2 hr. cukru kr.+1/2hr. kokosu-dát péct a ihned po vyndání z trouby polít smetanou PŘEJI DOBROU CHUTˇ
recepty
Ahojky všem, mám prosbičku. Nemáte někdo nějaký recept na vánoční cukroví bez cukru. Budu péct klasické, ale pro sebe (mám cukrovku) chci upéct dietní. Jo a nesmím ani umělé sladidlo. Tak kdybyste některá nějaký měla, byla bych moc ráda, kdybyste mi poradila. Moc díky
Kokosový ořech
Včera měla Evina už Mikulášskou nadílku a děti dostaly kokosové ořechy.Holky,co s nimi?Tu skořápku navrtat a kokosové mlíčko vylít nebo s tím dělá i něco dalšího?Já osobně to nekupuju,tak nevím.Díky.Zkouška na cukroví
Ahojky. Včera jsem upekla medovník, a tím si vyzkoušela, jestli zvládnu upéct cukrovíčko. A asi to půjde, malej byl jak andílek.Jestli se povede dodám receptík, zatím to vypadá nadějně.
Fazole po zlatokopecku
Ahoj, mám jeden super recept na fozole, ale v receptech na to není kategorie,tak to dám sem... potřebujeme: 1/2kg bílých fazolí, 1 cibule, 2dl kečupu, 20dkg uzeného bůčku, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, lžíce paprikyPříprava: Předmočené fazole vaříme asi v 1/2l vody až se voda vyvaří, mezitím si připravíme nadrobno nakrájenou cibuli, bůček, na kolečka česnek, spolu osmažíme a pak vsypeme do fazolí, zalijeme litrem vody s masoxem a přisypeme lžíci papriky, vaříme, podléváme dokud se nezačnou fazole rozvařovat, pak přidáme sůl a kečup, dále nevaříme, podáváme s vekou.My místo bůčku dáváme klobásu, pikantní nebo normální jak kdo má rád. Je to výborné a máme to vždycky na dva dny.???
Ahoj, prosím vás o radu. Připadám si jako trotl a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem to po...Před zhruba rokem (s novou kuchyní) jsme pořídili i nové spotřebiče, konkrétně mám teď na mysli troubu. Její součástí byly dva plechy. Jeden klasickej černej, ten nebyl nijak zabalenej. Druhej je stříbrnej, možná hliníkovej a byl potažen jakousi folií. Myslela jsem, že je to jen ochrana (proč ale pak nebyl zabalen i ten druhý?), tak jsem ji strhla. No jo, ale strhla - ona dolů vůbec nešla! Takže spíš jsem ji orvala, byla to fuška. No a od té doby si myslím, že když ta folie šla dolů tak těžko, že se možná ani sundávat neměla. Jestli jsem třeba neservala nějakou teflonovou nebo jinou nepřilnavou vrstvu? To mi ale zase nehraje, ta by nešla dolů asi vůbec. Tahle šla, sice blbě, ale šla. Ten plech používám (i když míň, než ten černý, klasický) a myslím, že dosud vždy s pečicím papírem a nepozoruju vlastně nic, co by se nějak vymykalo normálu, plech funguje (no proč by taky nefungoval, že?). Víte některá, o co jde? Je mi to záhadou, fakt jsem se ani zpětně ničeho nedopátrala, v návodu k troubě o tom není zmínka. Jesli některá znáte vysvětlení, předem díky.Salko
Holky prosím hlavně se mi nesmějte....Ale já o salku vím jedině to,že je to nějaké mléko,ale protože to doma vůbec nepoužíváme,nevím,kde to v obchodě hledat.A to se jmenuje přímo salko?Já vím,je to ostuda,ale jak to člověk nepoužívá,je jasné,že to ani neznápresnidavka
Ahoj holky mate nekdo recept na detskou jabkovou presnidavku.ryba v troubě
Tak ryba v trobě již proběhla a je to vážně lepší! Není to nacucané olejem, sice to prskalo stejně, pomazala jsem plech trochou oleje, ale jinak dobrý!!! Přihodila jsem na ten plech i zavrtěné klobásy a můžu vřele doporučit
Babicovy dobroty
Ahojky, nekoukal jste někdo minulou sobotu? Viděla jsem jak dělal nějakou tu omeletu, nebo co to bylo.. (palačinkové těsto s orestovanou slaninou) a pak už jsem neviděla konec :-) Jestli to jen osmahl, nebo se tam ještě dělala nějaká náplň? Dík :-)Rizoto
Co je podle vás rizoto?Podle mě to klsické maso,zelenina,rýže.Nahoře posypané sýrem.No a ted v televizi vařili to italské.Rozvařená rýže ve víně a dochucená parmazánem.Moderátorka tam vzpomínala,na to klasické české a ten kuchař se tak na ní podíval,jak na blbce.Kroutil hlavou,jako že je uplné prase.
Špagetový "úchyl"
Tak bych se mohla jmenovat já- třikrát do týdne si děláme k večeři špagety s různýma omáčkama nebo jen tak se sýrema s kečupem. Nejvíc ale miluju omáčku z Tesca Carbonara, vždycky si do ní přidám nakrájenou šunku.. Jsem úchyl nebo jste některá podobná?ještě k čaji
A máte ke svým oblíbeným čajíčkům i své oblíbené hrníčky?Já ano,mám plno hrníčků na všechny ty svoje oblíbené čajíkyA jaký čajíček?
V obchodech je tolik ruzných druhu čaju.Až se mi některé kombinace zdají šílené.Někdy zas naopak překvapí.Já jsem si prošla obdobím,kdy jsem vyzkoušela všechny možné.Nakonec kupuji a piju jen zelený s citronem od tékanné a ještě jejich šedý.Do toho si dávám citon a cukr.jak smažit rybu
Holky, potřebuji radu, jak osmažit mražené rybí file, když není friťák! Na pánvi děsně prská, dle návodu do rozpáleného oleje - jedna strana byla černá...., když jsem dala poklici, bylo z toho bláto. Holky, co máte doma kuchaříky, poraďte prosím!!!!!!!! Mám výbornou obalenou tresku a fakt nevím, jak na to!!!!!!!!! Děkujuuuuu.
Snidane
Ahoj holky, co mate rady k snidani? Jite sladkou nebo slanou? Ja jsem odjakziva mela rada sladkou snidani, tak jsem stridala ruzne buchty, kolace, vanocku, chleba nebo rohlik s marmeladou nebo s medem a obcas jsem to prohodila za slanou snidani. Ale v prubehu doby jsem se propracovala k tomu, ze uz par let jim denne porad stejnou snidani a sice chleba nebo rohlik s maslem a marmeladou(ruzne druhy vlastni vyroby). Asi jsem divna, ale vubec se mi to neomrzi, naopak se na to rano primo hrozne tesim. Nic jineho uz bych si ani nedala, po buchtach me po ranu pali zaha a slane bych do sebe nenasoukala. Ale detem davam ruzne snidane, snazim se to obmenovat. Ale asi jsou po mne, protoze temer vzdycky taky chteji sladkou snidani. Zato manzelova nejoblibenejsi je salam nebo parek:-)Jak je to u vas?Vitana vaří za vás
... pamatujete ještě na ten slogan? Ale o to teď nejde. Viděla jsem reklamu v TV, pak jsem na ty polívky koukala i v krámě (nevím teď jistě, jestli to byla Vitana nebo jiná značka, ale myslím, že to bude u všech značek podobné) - teď se objevily (nebo jsem je až teď zaregistrovala) polévky z pytlíku, které jsou, jak deklaruje výrobce, "bez glutamátu a konzervantů". Jsou o něco dražší, než jiné pytlíkovky, tak kolem 18 - 20 korun.Nejsem sice příznivcem tohoto stravování, pytlíkovku jsme neměli už ani nepamatuju, ale když není třeba čas vařit, tak jako první pomoc.Můžu to "bez glutamátů a konzervantů" chápat tak, že je možno dát i dětem? Tedy že je pro ně o fous lepší, než obyčejná pytlíkovka? (Já vím, napíšete, že pytlíkové polévky obecně vhodné nejsou, s tím souhlasím, někdo to naopak neřeší a dává i ty obyčejné.) Ale co myslíte? P.S. Krémová žampionová, tu bych si dala hned a přiznávám, že klíďo i s glutamátemsojovo bramborovy gulas
1 balicek sojy brambory , gulasove koreni masox, cibule ,spek ...dame varit vodu a do misky dame soju kterou zalijeme varici vodou pridema masox a nechame soju nabotnat ..mezitim si oloupeme cibuli nakrajime spek ..a oloupeme a dame varit brambory naktrajene na kosticky ...nachastamy hrnec ..do ktereho dame spek cibulky a vse osmazime .... soju slejeme pres cednik ..jakmile je nabotnala ..nakrajime na mensi kousky a dame osmazit s cibulkou a spekem .....pridame gulasove koreni ..zalijeme vodou a varime ...pak zahustit ..bud chlebem starsim a nebo klasickým zbusobem ..na konec pridame uvarene brambory a muzeme jist
silikonová forma ..
Ahoj holky, koupila jsem si v Lidlu silikonovou formu na pečení (medvídka). Máte někdo zkušenost, ještě jsem nikdy nepoužívala.. Normálně ji vymažu, nebo se nevymazává? :-) A peče se v ní dobře? dík :-)Školní strava 2
Musím uvést na pravou míru-to není školkový,ale školní jídelníček.Ve školce nám vaří dobře.A k tomu,že to někdo schvaluje.Oni dají nudle s mákem a k tomu sklenici mléka a už mají dodržený poměr bílkovin.Taky jsem se rozčílila,kdo tohle schválil.Divím se,že to nikomu nevadí,třeba těm duchodcum co si tam chodí pro jídlo.Školní strava
Čekala jsem na Honzu před školou,tak jsem si tam přečetla jídelníček.Ten mě teda rozuřil.Po-nudlé s mákemUt-rybí prsty,kašeSt-párek,chlebaČt-zeleninové rizotoPa-pizzaUdivuje vás na tom to co mě?Kde je maso.A hlavně obědy nejsou nejlevnější,ale mi taková skladba jídel příjde jako doma před výplatou.Prostě mam pocit,že levnější jídla už snad ani neexistují.A to už nemluvím o zdravé stavě.Ještě,že tam Gabka nechodí,protože bych vubec nechtěla aby tohle jedla.To už by si mohla vařit sama,to by zvládla i ona.Je mi líto těch duchodcu,co si za tohle platí 52kč na den aby ušetřili.
Viděli jste to?
Teda zrovna to běží,uložila jsem ranní ptáče ( budíček 5:20) do postýlky a mám chvíli čas a koukám na ČT2 a jde tam tam pohotovost s vařením. Dělají svíčkovou,ale jde o to co mě tam nadchlo! Karlovarský rohlík vaří v alobale aby měl dobrý tvar-já znala jen v hrníčku a pak ještě dali špalíčky slaniny do mrazáku a ta pak krásně vklouzla do masa.když to prošpikovávali,to já teda nemusím, ale je to dobrá vychytávkaTelevizní vaření
Tak jsem koukla na to Babicové vaření.Celkem mě zaujal.Ale musela jsem se mu smát,jak dělal knedlík v utěrce.Jde vidět,že nemá nápady jako tady Renča,která nás naučila dělat knedlík ve folii.Protože je pěklné hnusné potom tu utěrku prát.
Hnětýnky 2
Milé holky Bolky,vložila jsem slíbené fotky hnětýnek,které se u nás dělají na posvícení.Odpoledne ke kafíčku,to bude dobrota.
Podle chuti nebo obsahu tuků a cukrů????
Inspiroval mě pořad Jsteto,co jíte.Holky,jak nakupujete potraviny?Podle toho,co chutná rodině a na co je zvyklá nebo hlídáte obsah tuků,cukrů a další hodnoty?Já nakupuju podle chuti a zvyků rodiny.Takže p.doktorka Cajthamlová by se u nás vyřádila.s12;
Domácí pekárna
Holky Bolky,chci poprosit o radu.Pekárnu mám skoro rok a běží takřka denně.Chci se ale zeptat,zda a popř.kdy,vyndaváte z nádoby ty hnětací metly.Normálně tam sáhnete do těsta a vytáhnete nebo máte nějaký fígl?Díky za rady.Co máte v vždycky v ledničce?
Jak není tatka doma,tak moc nenakupuji.A pak se jde Gabka podívat do ledničky a nadává,že tam nic není.Já,ale tvrdím,že tam toho je dost,jenom to chce mít fantazii.A i když tam fakt nic není,tak tam je-Kečup,tvrdý sýr,měkký sýr,jeden salám,rama,vajíčka a smetana nebo mléko.A zelenina vždycky alespon jedno rajče,nebo okurek.Jak to vypadá u vás,den pře velkým nákupem a co u vás nesmí chybět?Nové chutě
Ted se v obchodě objevili nové příchutě u pomazánkových másel.Jedna je pomázánkové máslo s májkou.To jsem koupila vyzkoušela.Celkem to jde.A pak tunák s cibulí.To zatím nemám odvahu.Jsem ráda,že je něco nového.Alespon je změna.Párek
Poradte někdo jak uvařit párek aby nepraskl.Někdo říka,že se nesmí moc vařit,ale to já ho chci pořádně převařit,když už ho dávám dětem.Ty levné co se loupou jsou zas hnusné a ty masové kvalitní jsou ve střevu a ve vodě praskají.Pak to děti nechcou.Prosím o pomoc
Holky, prosím vás, která to umíte (bezpečně to vím o Veru a o Rhfendě) - jde mi o to, jak udělat růžičky z marcipánu.Marcipán jako rakový jsem podle receptu od Veru zvládla, ale jak prosím vás ty růžičky?Nějak vyválet a vykrájet lístečky a pak pospojovat?Předem mockrát díky za radu.
Studene nebo teple vecere?
Holky, co ve vasi rodine preferujete? Studenou nebo teplou veceri? My teda temer zasadne studenou, ja i manza. Jsem vlastne rada, ze nemusim vecer nic vyvaret. Vetsinou si vybereme neco z lednicky, ja mam rada syry a zeleninove salaty. Manza zase spis uzeniny. Obcas spacham neco pro oba, treba nejakou pomazanku, omelety, toustiky... obcas si tam neco najdem sami. Docela mi to tak vyhovuje. Varim teple obedy. Ale k veceri uz teple jidlo nemusimeSouvisející články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
27 %
19 hlasů
68 %
48 hlasů
6 %
4 hlasy
Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků