banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 585 příspěvků

Ještě jedny hned měkké perníčky

Tak dnes jsem dostala ještě jeden recept,taky jsou hned měkké: 350g POLOSVĚTLE(to je důležité) mouky,150g moučky,150gmásla(HERY) 1celé vejce,2lžíce rozehřátého tekutého medu,1/2 prášku do perníku.Postup stejný.

chlebík

Dneska si opečem chlebík s olivama a sušenýma rajčátkama,užse na to těším,už jste ho některá pekla?

Sekaná v domácí pekošce

Holky,tak jsem to vyzkoušela a byla parádní.Koupila jsem si mletý,ochutila podle svého.Z pekošky jsem vyndala metly,mokrou rukou jsem tam napěchovala masíčko.Nic jsem nepřidávala(tuk,voda).Zvolila jsem program pečení a za hodinu bylo hotovo.Krásná a šťavnatá.Jen myslím,že 1kg masa je pro troubu maximum,pak už by to nebylo propečené a musel by se program opakovat.

ahoj holky. Prosim, prosim poslete nejaky recept na pernicky, ale jen ty co potom zmeknou. Uz jsem zkousela slovenske pernicky co pry na druhy den jsou krasne mekke a ty mojejsou tvrde jak kamen. Ctela bych konecne najit nejaky recept na fakt dobre pernicky a hlavne mekke. Diky moc

Sušené pomeranče.

Protože mi zbyly tři pomeranče nevalného vzezření ,rozhodla jsem se je usušit v troubě(nemám sušičku ovoce) a potom použít na ozdoby...No nic,tak v troubě to ani na stupn 1 moc nevyšlo! Zapoměla jsem,ale jako uhlíky do mikulášcké nadílky,by šly Jen nevím za jak dlouho to aroma vyvětrám ?

DOBRÁ BUCHTA

Napíšu Vám sem výýýýbornou buchtičku, je rychlá a taky se po ní hned zapráší: 2hrnečky pol.mouky 1hr. cukru krystal 1 pr. do peč. 1 vanil.cukr 1 hr. mléka (dle potřeby přidat) 1/2 hr. oleje 2 celá vejce-nalít na pekáč a posypat směsí: 1/2 hr. cukru kr.+1/2hr. kokosu-dát péct a ihned po vyndání z trouby polít smetanou PŘEJI DOBROU CHUTˇ

recepty

Ahojky všem, mám prosbičku. Nemáte někdo nějaký recept na vánoční cukroví bez cukru. Budu péct klasické, ale pro sebe (mám cukrovku) chci upéct dietní. Jo a nesmím ani umělé sladidlo. Tak kdybyste některá nějaký měla, byla bych moc ráda, kdybyste mi poradila. Moc díky

Kokosový ořech

Včera měla Evina už Mikulášskou nadílku a děti dostaly kokosové ořechy.Holky,co s nimi?Tu skořápku navrtat a kokosové mlíčko vylít nebo s tím dělá i něco dalšího?Já osobně to nekupuju,tak nevím.Díky.

Zkouška na cukroví

Ahojky. Včera jsem upekla medovník, a tím si vyzkoušela, jestli zvládnu upéct cukrovíčko. A asi to půjde, malej byl jak andílek.Jestli se povede dodám receptík, zatím to vypadá nadějně.

Fazole po zlatokopecku

Ahoj, mám jeden super recept na fozole, ale v receptech na to není kategorie,tak to dám sem... potřebujeme: 1/2kg bílých fazolí, 1 cibule, 2dl kečupu, 20dkg uzeného bůčku, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, lžíce paprikyPříprava: Předmočené fazole vaříme asi v 1/2l vody až se voda vyvaří, mezitím si připravíme nadrobno nakrájenou cibuli, bůček, na kolečka česnek, spolu osmažíme a pak vsypeme do fazolí, zalijeme litrem vody s masoxem a přisypeme lžíci papriky, vaříme, podléváme dokud se nezačnou fazole rozvařovat, pak přidáme sůl a kečup, dále nevaříme, podáváme s vekou.My místo bůčku dáváme klobásu, pikantní nebo normální jak kdo má rád. Je to výborné a máme to vždycky na dva dny.

???

Ahoj, prosím vás o radu. Připadám si jako trotl a nemůžu se zbavit dojmu, že jsem to po...Před zhruba rokem (s novou kuchyní) jsme pořídili i nové spotřebiče, konkrétně mám teď na mysli troubu. Její součástí byly dva plechy. Jeden klasickej černej, ten nebyl nijak zabalenej. Druhej je stříbrnej, možná hliníkovej a byl potažen jakousi folií. Myslela jsem, že je to jen ochrana (proč ale pak nebyl zabalen i ten druhý?), tak jsem ji strhla. No jo, ale strhla - ona dolů vůbec nešla! Takže spíš jsem ji orvala, byla to fuška. No a od té doby si myslím, že když ta folie šla dolů tak těžko, že se možná ani sundávat neměla. Jestli jsem třeba neservala nějakou teflonovou nebo jinou nepřilnavou vrstvu? To mi ale zase nehraje, ta by nešla dolů asi vůbec. Tahle šla, sice blbě, ale šla. Ten plech používám (i když míň, než ten černý, klasický) a myslím, že dosud vždy s pečicím papírem a nepozoruju vlastně nic, co by se nějak vymykalo normálu, plech funguje (no proč by taky nefungoval, že?). Víte některá, o co jde? Je mi to záhadou, fakt jsem se ani zpětně ničeho nedopátrala, v návodu k troubě o tom není zmínka. Jesli některá znáte vysvětlení, předem díky.

Salko

Holky prosím hlavně se mi nesmějte....Ale já o salku vím jedině to,že je to nějaké mléko,ale protože to doma vůbec nepoužíváme,nevím,kde to v obchodě hledat.A to se jmenuje přímo salko?Já vím,je to ostuda,ale jak to člověk nepoužívá,je jasné,že to ani nezná

cukrovy

holky problem Annicka nesnese zadne orechy a do cukrovy se davaji ..nemate nekdo nejake recepty kde se orechy nedavaji dekuji predem krome lineckeho

presnidavka

Ahoj holky mate nekdo recept na detskou jabkovou presnidavku.

ryba v troubě

Tak ryba v trobě již proběhla a je to vážně lepší! Není to nacucané olejem, sice to prskalo stejně, pomazala jsem plech trochou oleje, ale jinak dobrý!!! Přihodila jsem na ten plech i zavrtěné klobásy a můžu vřele doporučit

Babicovy dobroty

Ahojky, nekoukal jste někdo minulou sobotu? Viděla jsem jak dělal nějakou tu omeletu, nebo co to bylo.. (palačinkové těsto s orestovanou slaninou) a pak už jsem neviděla konec :-) Jestli to jen osmahl, nebo se tam ještě dělala nějaká náplň? Dík :-)

Rizoto

Co je podle vás rizoto?Podle mě to klsické maso,zelenina,rýže.Nahoře posypané sýrem.No a ted v televizi vařili to italské.Rozvařená rýže ve víně a dochucená parmazánem.Moderátorka tam vzpomínala,na to klasické české a ten kuchař se tak na ní podíval,jak na blbce.Kroutil hlavou,jako že je uplné prase.

Špagetový "úchyl"

Tak bych se mohla jmenovat já- třikrát do týdne si děláme k večeři špagety s různýma omáčkama nebo jen tak se sýrema s kečupem. Nejvíc ale miluju omáčku z Tesca Carbonara, vždycky si do ní přidám nakrájenou šunku.. Jsem úchyl nebo jste některá podobná?

Brambory

Jsem z toho opravdu jelen - nebo spíš jelenicebrambory jsou normálně jedovatý - a já se s nima cpu denodeně....ale,po použití kmínu jsou O.K. (viz diskuze "gurmánský koutek, v odborné části"

ještě k čaji

A máte ke svým oblíbeným čajíčkům i své oblíbené hrníčky?Já ano,mám plno hrníčků na všechny ty svoje oblíbené čajíky

A jaký čajíček?

V obchodech je tolik ruzných druhu čaju.Až se mi některé kombinace zdají šílené.Někdy zas naopak překvapí.Já jsem si prošla obdobím,kdy jsem vyzkoušela všechny možné.Nakonec kupuji a piju jen zelený s citronem od tékanné a ještě jejich šedý.Do toho si dávám citon a cukr.

jak smažit rybu

Holky, potřebuji radu, jak osmažit mražené rybí file, když není friťák! Na pánvi děsně prská, dle návodu do rozpáleného oleje - jedna strana byla černá...., když jsem dala poklici, bylo z toho bláto. Holky, co máte doma kuchaříky, poraďte prosím!!!!!!!! Mám výbornou obalenou tresku a fakt nevím, jak na to!!!!!!!!! Děkujuuuuu.

Snidane

Ahoj holky, co mate rady k snidani? Jite sladkou nebo slanou? Ja jsem odjakziva mela rada sladkou snidani, tak jsem stridala ruzne buchty, kolace, vanocku, chleba nebo rohlik s marmeladou nebo s medem a obcas jsem to prohodila za slanou snidani. Ale v prubehu doby jsem se propracovala k tomu, ze uz par let jim denne porad stejnou snidani a sice chleba nebo rohlik s maslem a marmeladou(ruzne druhy vlastni vyroby). Asi jsem divna, ale vubec se mi to neomrzi, naopak se na to rano primo hrozne tesim. Nic jineho uz bych si ani nedala, po buchtach me po ranu pali zaha a slane bych do sebe nenasoukala. Ale detem davam ruzne snidane, snazim se to obmenovat. Ale asi jsou po mne, protoze temer vzdycky taky chteji sladkou snidani. Zato manzelova nejoblibenejsi je salam nebo parek:-)Jak je to u vas?

Zbruf

Holky,tohle divný slovo bude mít Dáda zítra k obědu.Nevíte některá,co to vlastně je?Doufám,že jsem si ho zapamatovala dobře.

Perníčky

Ahoj holky, chtěla jsem Vás poprosit o nějaký dobrý vyzkoušený recept na vánoční perníčky...nikdy jsem je nepekla...děkuji moc pá

Vitana vaří za vás

... pamatujete ještě na ten slogan? Ale o to teď nejde. Viděla jsem reklamu v TV, pak jsem na ty polívky koukala i v krámě (nevím teď jistě, jestli to byla Vitana nebo jiná značka, ale myslím, že to bude u všech značek podobné) - teď se objevily (nebo jsem je až teď zaregistrovala) polévky z pytlíku, které jsou, jak deklaruje výrobce, "bez glutamátu a konzervantů". Jsou o něco dražší, než jiné pytlíkovky, tak kolem 18 - 20 korun.Nejsem sice příznivcem tohoto stravování, pytlíkovku jsme neměli už ani nepamatuju, ale když není třeba čas vařit, tak jako první pomoc.Můžu to "bez glutamátů a konzervantů" chápat tak, že je možno dát i dětem? Tedy že je pro ně o fous lepší, než obyčejná pytlíkovka? (Já vím, napíšete, že pytlíkové polévky obecně vhodné nejsou, s tím souhlasím, někdo to naopak neřeší a dává i ty obyčejné.) Ale co myslíte? P.S. Krémová žampionová, tu bych si dala hned a přiznávám, že klíďo i s glutamátem

pomelo 2

Tak jsem si dnes ten zázrak koupila.Kaufland-27,90.Zítra to s holkama vyzkoušíme a uvidíme.Vybrala jsem takový hodně žlutý.Buď to bude dobrý,nebo už nikdy více.Ale je pravdou,že ho lidi hodně kupovali.

sojovo bramborovy gulas

1 balicek sojy brambory , gulasove koreni masox, cibule ,spek ...dame varit vodu a do misky dame soju kterou zalijeme varici vodou pridema masox a nechame soju nabotnat ..mezitim si oloupeme cibuli nakrajime spek ..a oloupeme a dame varit brambory naktrajene na kosticky ...nachastamy hrnec ..do ktereho dame spek cibulky a vse osmazime .... soju slejeme pres cednik ..jakmile je nabotnala ..nakrajime na mensi kousky a dame osmazit s cibulkou a spekem .....pridame gulasove koreni ..zalijeme vodou a varime ...pak zahustit ..bud chlebem starsim a nebo klasickým zbusobem ..na konec pridame uvarene brambory a muzeme jist

pomelo

Holky,čtu tady příspěvek o pomelu.Musím přiznat,že jsem to nikdy neochutnala.Poraďte,na co to používáte,jaké to je a jak to chutná?

silikonová forma ..

Ahoj holky, koupila jsem si v Lidlu silikonovou formu na pečení (medvídka). Máte někdo zkušenost, ještě jsem nikdy nepoužívala.. Normálně ji vymažu, nebo se nevymazává? :-) A peče se v ní dobře? dík :-)

Školní strava 2

Musím uvést na pravou míru-to není školkový,ale školní jídelníček.Ve školce nám vaří dobře.A k tomu,že to někdo schvaluje.Oni dají nudle s mákem a k tomu sklenici mléka a už mají dodržený poměr bílkovin.Taky jsem se rozčílila,kdo tohle schválil.Divím se,že to nikomu nevadí,třeba těm duchodcum co si tam chodí pro jídlo.

Školní strava

Čekala jsem na Honzu před školou,tak jsem si tam přečetla jídelníček.Ten mě teda rozuřil.Po-nudlé s mákemUt-rybí prsty,kašeSt-párek,chlebaČt-zeleninové rizotoPa-pizzaUdivuje vás na tom to co mě?Kde je maso.A hlavně obědy nejsou nejlevnější,ale mi taková skladba jídel příjde jako doma před výplatou.Prostě mam pocit,že levnější jídla už snad ani neexistují.A to už nemluvím o zdravé stavě.Ještě,že tam Gabka nechodí,protože bych vubec nechtěla aby tohle jedla.To už by si mohla vařit sama,to by zvládla i ona.Je mi líto těch duchodcu,co si za tohle platí 52kč na den aby ušetřili.

Viděli jste to?

Teda zrovna to běží,uložila jsem ranní ptáče ( budíček 5:20) do postýlky a mám chvíli čas a koukám na ČT2 a jde tam tam pohotovost s vařením. Dělají svíčkovou,ale jde o to co mě tam nadchlo! Karlovarský rohlík vaří v alobale aby měl dobrý tvar-já znala jen v hrníčku a pak ještě dali špalíčky slaniny do mrazáku a ta pak krásně vklouzla do masa.když to prošpikovávali,to já teda nemusím, ale je to dobrá vychytávka

dort

Holky vím,že to tady bylo několikrát,ale chtěla bych Matymu upéct k narozeninám dort a letos jiný,než normálně dělávám.Chtěla bych hlavně něco jednoduchého,co bych zvládla i já,která běžně moc nepeču.Děkuji moc.

ČASOPIS

Začala jsem kupovat časopis POŠLI RECEPT.Je moc fajn

Televizní vaření

Tak jsem koukla na to Babicové vaření.Celkem mě zaujal.Ale musela jsem se mu smát,jak dělal knedlík v utěrce.Jde vidět,že nemá nápady jako tady Renča,která nás naučila dělat knedlík ve folii.Protože je pěklné hnusné potom tu utěrku prát.

Hnětýnky 2

Milé holky Bolky,vložila jsem slíbené fotky hnětýnek,které se u nás dělají na posvícení.Odpoledne ke kafíčku,to bude dobrota.

Tofu

Dávate jesť deťom tofu? Myslím malé deti. Tak 2-3 roky.

Podle chuti nebo obsahu tuků a cukrů????

Inspiroval mě pořad Jsteto,co jíte.Holky,jak nakupujete potraviny?Podle toho,co chutná rodině a na co je zvyklá nebo hlídáte obsah tuků,cukrů a další hodnoty?Já nakupuju podle chuti a zvyků rodiny.Takže p.doktorka Cajthamlová by se u nás vyřádila.s12;

Domácí pekárna

Holky Bolky,chci poprosit o radu.Pekárnu mám skoro rok a běží takřka denně.Chci se ale zeptat,zda a popř.kdy,vyndaváte z nádoby ty hnětací metly.Normálně tam sáhnete do těsta a vytáhnete nebo máte nějaký fígl?Díky za rady.

Co máte v vždycky v ledničce?

Jak není tatka doma,tak moc nenakupuji.A pak se jde Gabka podívat do ledničky a nadává,že tam nic není.Já,ale tvrdím,že tam toho je dost,jenom to chce mít fantazii.A i když tam fakt nic není,tak tam je-Kečup,tvrdý sýr,měkký sýr,jeden salám,rama,vajíčka a smetana nebo mléko.A zelenina vždycky alespon jedno rajče,nebo okurek.Jak to vypadá u vás,den pře velkým nákupem a co u vás nesmí chybět?

Nové chutě

Ted se v obchodě objevili nové příchutě u pomazánkových másel.Jedna je pomázánkové máslo s májkou.To jsem koupila vyzkoušela.Celkem to jde.A pak tunák s cibulí.To zatím nemám odvahu.Jsem ráda,že je něco nového.Alespon je změna.

Jogurt

Tchýně se vrátila z Řecka(dovča) a pochvaloval si tam snídaně,že tam byl bílý jogurt a do toho si dávala med a ovoce.Já občas dám topink.Napadá vás ještě něco jiného do jogurtu?Marmeláda,nugeta...

Párek

Poradte někdo jak uvařit párek aby nepraskl.Někdo říka,že se nesmí moc vařit,ale to já ho chci pořádně převařit,když už ho dávám dětem.Ty levné co se loupou jsou zas hnusné a ty masové kvalitní jsou ve střevu a ve vodě praskají.Pak to děti nechcou.

Prosím o pomoc

Holky, prosím vás, která to umíte (bezpečně to vím o Veru a o Rhfendě) - jde mi o to, jak udělat růžičky z marcipánu.Marcipán jako rakový jsem podle receptu od Veru zvládla, ale jak prosím vás ty růžičky?Nějak vyválet a vykrájet lístečky a pak pospojovat?Předem mockrát díky za radu.

bílky

co s bílkama? Mám 4 a nevím co s nima.Nenapadá někoho něco???

Studene nebo teple vecere?

Holky, co ve vasi rodine preferujete? Studenou nebo teplou veceri? My teda temer zasadne studenou, ja i manza. Jsem vlastne rada, ze nemusim vecer nic vyvaret. Vetsinou si vybereme neco z lednicky, ja mam rada syry a zeleninove salaty. Manza zase spis uzeniny. Obcas spacham neco pro oba, treba nejakou pomazanku, omelety, toustiky... obcas si tam neco najdem sami. Docela mi to tak vyhovuje. Varim teple obedy. Ale k veceri uz teple jidlo nemusime

Burčák

Každý rok kupuji svému miláčkovi burčák.Každý rok ho nemužu nikde splašit.No a letos to je výsměch.Všude hory burčáku.Jdu po ulici,zajdu za roh a ejhle vinobraní.Já si ho snad koupím pro sebe i když mi to vubec nechutná.

Hnětýnky

Holky,pečete na posvícení hnětýnky?Z jakého těsta a čím vším zdobíte?Dělám léta stejný,asi by to chtělo nějaké nové nápady.Díky.

Mouka

Ahojky, nahrazujete někdo bílou mouku celozrnou? Chtěla jsem se zeptat jakou používáte místo hladký? Na dělaní třeba bešamelu, případně zahuštění. Na pečení sladkých moučníků používám špaldovou. Má někdo jiný tipy? Díky za všechny rady. Používáte i kukuřičnou? Na co? Díky!!

Dýňové zelí

Včera večer mluvili v televizi o dýňovém zelí.Nikdy jsem o něm neslyšela.Prý se konzumuje třeba k huse nebo bůčku jako normální zelí.Máte s ním někdo zkušenosti nebo jste to už jedly?Jaké to je?

Kozí rohy

Ahoj, zbyly mi ze zavařování nějaké kozí (beraní) rohy. Neznáte nějaký recept (nejlépe s masem ), kde bych je mohla použít? Díky!

chlebík - asi to patří spíš sem, než do Domácnosti....

Tak se jen chci maloučko pochlubit, kluci si objednali domácí chleba, teda hlavně Vojta, Filip o něj nestojí. Tak jsme zatopili v peci a zadělala jsem těsto, sice jako klasicky pokaždé, se mi lehce rozplácnul, ale na chuť byl výbornej!!!!! Večer se po něm zaprášilo no a hlavně, dal si trošičku i Andrejek s máslem, sice jen asi pět kousků, ale jsem ráda, že se snaží kousat. Taky když už se topilo, jsem udělala na oběd buchtičky s krémem a ze zbytku těsta tvarohové koláče...no úžasně se to tentokrát povedlo, těsto krásně vykynulo a neztvrdlo ani po upečení! Tak jsem měla včera takovou radost...a dneska mě Filip zpražil, že mu koláče nechutnaj...., snad si dá alespoň Vojta.

Švedské houby

To je sranda,švédi houby nesbírají a tak je jich tam plno.Jak manžel pracuje,tak je ten offis tak trošku v lese,a jak šel jednou kouřit,nestačil se divit,jak krásné,velké a zdravé houby tam jsou.Tak to řekl dvoum kámošum co jsou tam s ním a dneska se vydají je posbírat.Doufají,že je přitom nikdo neuvidí,protože by se na ně dívali jak na exoty,co to sbírají.No,ale český národ houbařu je tam předce nemuže nechat.

Zbyla mi opražená strouhanka

co s ní?Není nějaký recept,napadá mě jedině štrůdl z listového,vžd yjej posypu strouhankou a pak na to dám jablíčka-krásně vysaje přebytečnou šťávu,ale sladkého bylo u nás už dost,tak co něco slaného???

Pat a Mat

Gabka si dělala na snídaní obložený talířek a dala si tam i vajíčko na tvrdo,co zbylo z minulého dne.Pak si šel dělat snídaní Honza,chtěl taky vajíčko,tak si ho v ledničce vzal,šel si ještě pro salám a Zuzanka se nabídla,že mu to oloupe,jak to rozklepla tak jí to vyteklo,Honza totiž vzal vajíčko z toho papírového obalu.Tak tam oba stáli nad vyteklím vajíčkem a brečeli.No Pat a Mat si dělali snídaní.

pecene brambory se syrem...

Ingredience:8 stredne velkÿch brambor, zelena petrzelova nat, 2 strouzkly cesneku, muze byzt i vice podle chuti kazdeho..., olivovy olej , sul, mlety pepr cerny 125 g syru gouda,muze bytv podstate jakykoliv syr.Postup: brambory kartackem dobre omyjeme a ve slupce upeceme ve vyhrate troube...Potom narizneme ve tvaru do tvaru krize,a vnitrek opatrne castecne vybereme. Petrzelovou nat jemne nasekame, promichame s prolisovanym cesnekem a pokapeme olivovym olejem, oslolime, opeprime, pridame polovinu strouhaneho syra a promichame. Smesi naplnime brambory, poklademe na plech, posypeme zbylym syrem a ve vyhrate troube zapekame asi 10 minut. je to moc dobre, akorat trva dyl nez se ty brambory upecou..jinak v naplni se fantazii meze nekladou a, ja davam vice cesneku, a smes delam treba z tavenych syru..a pridavam bazalku. clovek se toho i nasyti. Doboru chut!

Brambory

Ja se na to už fakt vykašlu.Čekali mě oslavy a tak jsem dělala bramborový salát.Abych toho neměla ráno hodně,tak jsem si brambory předem uvařila,oloupala a nakrájela na kostičky.Dala jsem je do ledničky.Druhý den ráno,to chci dělat, oddělám víko a stašný smrad.Uvařené brambory mi zhnily.No viděli jste to někdy.Ještě,že to byli jen ty brambory a nedala jsem tam to ostatní.Gabka skočila pro nové a já zas hodinu loupala,krájela.No hruza.

Cukety a rajcata

Holky, letos mam nejakou nadprumernou urodu vseho. Ted mam zrovna spoustu cuket a taky bude hodne rajcat. Ted je jeste stacime jist, ale zacinaji dozravat priserne rychle. Nemate nejake dobre cuketove nebo rajcatove recepty?

Kanci gulas

Ahoj holky. Tak jsme meli zabijackuNe, delam si srandu. Ale manza pracuje na katastru a zarizoval tam neco znamemu, ktery je myslivec. No a najednou zvonek, u dveri stal ten kamarad a nesl ctvrtku divocaka. No ja myslela, ze to se mnou sekneProste mi to tam hodil a odkracelJen jsem neco zablekotala, ani jsem snad nevedela, jestli podekovat nebo mu vynadat. Pak jsem nad tim nestastne sedela v kuchyni, zabralo to pulku stolu. Bylo to totiz v celku, s kostma, obcas jeste stetina. Tak jsem nabalila deti manzovi, aby je odvezl k babicce, rekla mu, at priveze sekyru a pustila se do toho. No, trvalo mi to asi dve hodiny, nez jsem to rozporcovala, rozsekala (s tim manza pomahal), vykostila, zabalila, roztridila a zamrazila. Dala jsem teda tretinu tchyni, tretinu nasim a tretinu jsme si nechali. Kdybych si nechala vsechno, tak bych mela v mrazaku jenom kanouraNo a ted jsem delala prvni vyrobek, kanci gulas. Mooooc se povedl, fakt chutna jinak, dala jsem tam i divoke koreni. No, manza jen mlaskal

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

27 %
19 hlasů

68 %
48 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 71 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici