banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Moderní jídla - diskuze

20 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Nebo spíše nemoderní jídla.Co máte rádi a víte ,že už je to úplně out?Nebo co jste měli rádi jako děti a ted už by jste to nejedli?Narážím na soutěž na nově-že plno lidí vařilo italské rizoto,že to je in a naopak jak někdo udělal něco komunistického tak ho seřvali a hlavně to vůbec neochutnali,že to oni do huby nedají.Přitom by jim to i chutnalo,ale není to in,tak to nejí.To mi připomnělo školní jídelnu a dušenou mrkev-mi by chutnala,ale nejedl ji nikdo,tak jsem ji nemohla jíst ani já,bo bych byla za prase.
já miluju jídlo a je mi jedno, zda je to moderní italské rizotot, nebo komunistická bramborová placka s bílým kafem. když je to dobrý, tak je to dobrý. naopak se vytrácí takové dobré klasické, jednoduché a levné jídlo našich babiček a nahrazuje se to jen umělýma věcmama a pak je to IN
Já dost kašlu na to,co je \"in\".Nejen v jídleNemám vůbec nic proti cizím kuchyním,i když sama umím tak maximálně italské lasagne nebo špagety bolognese.Vařím takové hodně obyčejné věci,pokud možno rychlé.Na českou klasiku jako svíčková,králík,divočina apod.je u nás Michal,mě to moc nebaví.A dušenou mrkev jsme měli zrovna dneska s báječným vepřovým pečeným masem a jak chutnalaA co tam dělal někdo \"komunistického\",že ho seřvali?To by mě zajímalo,jak přišli na ten název.Copak má režim něco společného s jídlem?
@Honafa My děláme.Kupujeme často čtvrtky,někdy celé kuře.
@Honafa šunkové rolky s křenovou šlehajdou zbožňuju
@Liberte A to já zrovna obojí miluju. Lečo jsem měla celý minulý víkend, nadělala jswem ho kotel. A na buchtičky mám už dlouho chuť.
Já ani nevím, která jídla patří mezi moderní a která jsou out. My jíme to, co nám chutná. :))
Já vůbec nevím, jak vařím, ale rozhodně jsem nezanevřela na jídla, která se kdysi hojně vařila, jen se teda přiznám, že už ani nevím, kdy jsem měla naposledy klasické smažené řízky. Pokaždé, když se mi teď dostanou kuřecí prsa do rukou, tak vymýšlím nějaké novoty. Ale celkově teď všichni u nás v rodině vaří jinak, denně na nás útočí nové a nové recepty a my všichni máme rádi experimenty. Na druhou stranu ovšem nikdy nepohrdeme svíčkovou, již zmiňovanou kačenou atd. U sebe jsem si všimla, že narozdíl od dětství vařím víc zeleniny a myslím, že taková moje babička snad nikdy nic nevytvořila z lilku atd. Doba nám přeje, dřív se neprodávaly suroviny jako dnes.
@ Ty jídla chudých se celkově nějak proměnili.Třeba špenát dnes je to IN.
Nevím, neřeším. Pokud mě něco chutná sním to a je mě jedno, jestli je to IN nebo ne.Ale co žasnu poslední dobou. Dříve karboše a sekaná byly jídla chudých a teď... Karboše se po novu jmenují Hamburgery a i Pohlreich na reklamě na ně vydělává hříšné peníze. A bude něco žblechtat o blafech v hospodách.
@zajic A předkrm šunkovou rolku.My ji teď měli v neděli a je to fakt nej předkrm všech dob.
@Honafa A pak bych je dorazila klasickym smazakem s hranolkama a tatarkou
@zajic Ty,jo to by tam v té soutěži ty porotce trefil šlak.Přitom taková dobrota.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
19 hlasů

69 %
51 hlasů

5 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 74 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici